Voortuin aanleggen

Wilt u een mooie nieuwe voortuin aanleggen? En wilt u uw voortuin zelf aanleggen of de klus uitbesteden? Dan kunnen wij het aanraden om deze pagina goed door te lezen. Een voortuin aanleggen is een spannende klus. Het leuke aan de klus is dat het vernieuwend is. Ook vormt een mooie voortuin meerwaarde voor uw woning. Daarbij is het belangrijk dat de voortuin bij de sfeer van de woning past. Ook uw voortuin moet net als uw achtertuin een verlengstuk van woning worden. Een voortuin aanleggen is dan ook geen eenvoudige klus. Het is een klus waar u vooraf goed over na zal moeten denken. Gelukkig is er in een voortuin heel veel mogelijk. Al uw wensen kunnen ook in uw voortuin tot hun recht komen.

Omdat een voortuin vaak kleiner is dan een achtertuin zal er op een andere manier met de beschikbare ruimte omgegaan moeten worden. Dat is ook omdat een voortuin vaak een ander nut dient dan een achtertuin. Wij kunnen het dan ook sterk aanraden om voor het aanleggen van uw voortuin allereerst een tuinontwerp te laten maken. Daar kunt u een tuinarchitect of een hoveniersbedrijf voor inhuren.

Wilt u een externe specialist zoals een tuinarchitect of een hoveniersbedrijf inhuren? Wilt u tevens op een eenvoudige manier de prijzen van deze specialisten vergelijken?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Voortuin aanleggen voorbeelden

Gaat u een voortuin aanleggen? Dan is het een goed idee om eerst inspiratie en ideeën op te doen. Online vindt u tal van voorbeelden, foto’s, afbeeldingen en suggesties die u goed kunt gebruiken. Voorbeelden van tuinen vindt u vaak ook in tijdschriften. Door alle voorbeelden goed te bekijken kunt u een wensenlijst opstellen. Het is daarbij belangrijk om nog even niet met uw budget rekening te houden. Dat komt later pas. Maak voor uzelf een aantal lijsten. Door op deze manier te werk te gaan stelt u uw eigen voortuin eigenlijk al samen. Bijvoorbeeld:

 • een lijst voor de tuinbestrating
 • een lijst voor de beplanting en bomen
 • een lijst voor eventuele tuinmeubelen
 • een lijst voor de verlichting
 • een lijst voor een overkapping of carport

Een voortuin aanleggen kan niet zonder een tuinontwerp

Het aanleggen van een voortuin begint altijd bij het maken van een tuinontwerp. Daarbij is het aan te raden om al uw wensen met een tuinarchitect of een hovenier te bespreken. Met uw wensen op papier en uw beschikbare budget bekijkt u samen wat de mogelijkheden zijn. Vaak komt een tuinarchitect of een hovenier met verrassende ideeën, suggesties, adviezen en tips. Op basis van uw wensen en het beschikbare budget zal de specialist een eerste concept opstellen. Het concept is in de meeste gevallen in de vorm van een schets. In sommige gevallen wordt de schets in uw bijzijn gemaakt. Nadat het concept afgerond is wordt deze met u besproken. U bekijkt of al uw wensen zijn verwerkt en waar nodig zullen er aanpassingen worden gedaan. Zo komt u uiteindelijk tot een definitief tuinontwerp voor uw voortuin. Zodra het tuinontwerp is goedgekeurd kunt u uw voortuin aanleggen.

Wilt u een specialist inhuren die voor u een mooie voortuin kan ontwerpen? Vergelijk via de onderstaande link de prijzen van specialisten uit uw eigen regio!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

De voortuin aanleggen

Wanneer u uw voortuin laat ontwerpen door een hoveniersbedrijf dan is het aan te raden om hetzelfde hoveniersbedrijf de voortuin te laten aanleggen. Indien u uw voortuin laat ontwerpen door een tuinarchitect dan werkt de tuinarchitect vaak samen met hoveniersbedrijf die voor u uw voortuin kan aanleggen. Een voortuin aanleggen duurt meestal tussen de 3 en de 10 dagen. Dat is vooral afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de grootte van uw voortuin. Er zijn verschillende soorten voortuinen die u kunt aanleggen. Zo kunt u bijvoorbeeld een:

 • moderne voortuin aanleggen
 • kindvriendelijke voortuin aanleggen
 • voortuin aanleggen landelijk
 • voortuin aanleggen met steentjes
 • voortuin aanleggen met keien
 • voortuin aanleggen met een oprit

Weet u al wat voor soort voortuin u wilt aanleggen? Laat uw voortuin door een specialist uit uw eigen regio aanleggen. Via de onderstaande link kunt u op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Voortuin aanleggen prijs

Veel opdrachtgevers vragen zich af wat de prijs voor het aanleggen van een voortuin is. Helaas is het op voorhand niet te zeggen wat de hoogte van de kosten zullen zijn. Een voortuin aanleggen is maatwerk en kent dan ook geen vaste prijs. De prijs voor het aanleggen van een voortuin is van veel verschillende factoren afhankelijk. Zo zijn de prijzen bijvoorbeeld afhankelijk van:

 • de kosten voor het tuinontwerp
 • de gekozen materialen
 • de grootte van uw voortuin
 • het uurtarief van een hoveniersbedrijf

Omdat een voortuin aanleggen maatwerk is is het altijd noodzakelijk om offertes aan te vragen. Dat kunt u doen via de onderstaande link. Via de onderstaande link komt u op een eenvoudige manier in contact met specialisten uit uw eigen regio. U kunt op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken en zelf bepalen of u de klus wilt uitbesteden of niet.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Voortuin aanleggen tips

Omdat het aanleggen van een voortuin een spannende periode is en daarnaast in één keer goed gedaan moet worden hebben wij een aantal tips opstelt. Door deze tips op te volgen kunt u zeker een mooie voortuin aanleggen. Wilt u zelf een tip toevoegen? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact met ons op en na goedkeuring voegen wij uw tip toe. Op die manier kan iedereen een mooie voortuin aanleggen.

Tip 1 – de prijzen vergelijken voor het tuinontwerp en de aanleg van uw voortuin

Omdat voor zowel het ontwerpen van uw voortuin als voor het aanleggen van uw voortuin de prijzen flink kunnen verschillen is het aan te raden om de prijzen te vergelijken. Om op een eenvoudige manier de prijzen te vergelijken hebben wij een vergelijkingstool. U kunt de vergelijkingstool gratis en vrijblijvend gebruiken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 2 – zelf de voortuin leeghalen

Een nieuwe voortuin aanleggen wordt meestal gedaan om een bestaande voortuin te vervangen. Om kosten te besparen kunt u zelf uw oude tuin verwijderen. Vaak kunt u door zelf uw voortuin leeg te halen al snel enkele honderden euro’s besparen. Lees ook onze pagina: tuin leeghalen en afvoeren kosten.

Tip 3 – besteed het moeilijke werk uit en doe de rest zelf

Om nog meer kosten te besparen kunt u ervoor kiezen om zaken zoals de beplanting zelf aan te brengen. Laat het hoveniersbedrijf zich concentreren op het grote werk en geef uw tuin zelf de finishing touch.

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018