Tuinpad aanleggen

Een tuinpad aanleggen kan zowel in uw voortuin als in uw achtertuin. Tuinpaden zijn noodzakelijk en daarom zijn tuinpaden in (vrijwel) iedere tuin terug te vinden. De reden dat tuinpaden noodzakelijk zijn is omdat deze belangrijke punten van uw tuin verbinden. Door middel van een tuinpad worden alle delen van uw tuin goed bereikbaar. Zo geeft een tuinpad bijvoorbeeld toegang tot uw voordeur, de achterdeur, het terras of een poort. Een tuinpad is tevens onmisbaar om het tuinonderhoud te kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het laten rijden van een afvalbak door uw tuin. Kortom, een tuinpad is onmisbaar. Wilt u een nieuw tuinpad aanleggen? In dat geval krijgt u met een aantal vraagstukken te maken, bijvoorbeeld:

 • Ga ik het tuinpad zelf aanleggen of kan ik beter mijn tuinpad laten aanleggen en wat zijn de kosten daarvan?
 • Welk materiaal kies ik?
 • Op welke plek of plekken wordt het tuinpad aangelegd?
 • Wat worden de afmetingen van het tuinpad (de breedte, lengte en de dikte)?

Tuinpad zelf aanleggen of tuinpad laten aanleggen?

Met betrekking tot het besluit uw tuinpad zelf aanleggen of uw tuinpad laten aanleggen is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Wanneer u uw tuinpad wilt laten aanleggen dan heeft u hier namelijk ook budget voor nodig. Het is dan ook aan te raden om eerst de prijzen voor het laten aanleggen van uw tuinpad te achterhalen.

Veel bouwmarkten willen u doen geloven dat het aanleggen van een tuinpad eenvoudig is. Dit is echter niet het geval. Het aanleggen van een tuinpad is zelfs vrij complex. U krijgt namelijk te maken met werkzaamheden waar specialistische kennis voor nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het:

 • kiezen van de juiste bestrating (klinkers, stapstenen, boomschors, dolomiet, grind, houtsnippers, tegels, split, kiezel, kasseien, bankirai)
 • afgraven van de grond
 • eventueel worteldoek leggen
 • grond ophogen met zand
 • egaliseren van de grond
 • afschot creëren voor het laten wegstromen van regenwater
 • leggen van de bestrating of het storten van het grind

Uw tuinpad laten aanleggen is dan ook een betere optie. Wilt u weten wat het gaat kosten om uw tuinpad te laten aanleggen? Plaats uw opdracht via de onderstaande link, ontvang vrijblijvend de prijzen van hoveniers uit uw eigen regio en vergelijk de prijzen op een eenvoudige manier.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinpad aanleggen kosten

De kosten voor het aanleggen van een tuinpad worden door verschillende factoren beïnvloed. Het is daarom ook niet éénduidig te beantwoorden wat het aanleggen van een tuinpad zal gaan kosten. De prijs voor het aanleggen van een tuinpad zal variëren van 100 euro tot een paar 100 euro. Hieronder volgt een overzicht van de factoren die de kosten beïnvloeden:

Tuinpad aanleggen prijs factoren

 • het aantal vierkante meter en de afmetingen voor het tuinpad
 • eventueel het verwijderen van de oude bestrating
 • het type bestrating, boomschors of houtsnippers
 • of het om een tuinpad met of zonder bocht gaat
 • uurloon van de hovenier
 • eventuele voorrijkosten

Wilt u de totale prijs voor het aanleggen van uw tuinpad weten en wilt u op een eenvoudige manier de kosten van hoveniers vergelijken? Plaats uw klus via de onderstaande link en ontvang vrijblijvend de prijzen van hoveniers uit uw eigen regio!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinpad aanleggen tips

Tot slot hebben wij nog een aantal handige tips en adviezen met betrekking tot het onderwerp: tuinpad aanleggen. U vindt de tips en adviezen hieronder.

Tip 1 – goedkoop tuinpad aanleggen

Het is altijd mogelijk om een goedkoop tuinpad aan te leggen. Ook wanneer u uw tuinpad wilt laten aanleggen door bijvoorbeeld een hovenier. Goedkoop een tuinpad realiseren is op verschillende manieren mogelijk. Er zijn namelijk twee factoren die de grootste kostenposten beïnvloeden, namelijk de kosten voor de materialen en de prijs van een hovenier. De meest voor de hand liggende factor die u kunt beïnvloeden is de kosten voor de materialen.

Allereerst is het aan te raden om alle materialen zelf in te kopen. Zo voorkomt u dat een hovenier extra marge op de inkoop rekent. Wacht met het doen van inkopen tot een bouwmarkt een grote actie heeft. De meer bekende bouwmarkten hebben op verschillende momenten in het jaar acties met hoge kortingen die soms oplopen tot 75%.

Met betrekking tot de kosten voor een hovenier kunt u al snel 40% op de kosten besparen. Dat kunt u realiseren met onze prijsvergelijktool. Start via de onderstaande link uw aanvraag en ontvang geheel vrijblijvend de prijzen van hoveniers uit uw eigen omgeving.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 2 – hellend tuinpad aanleggen

Belangrijk is dat het tuinpad hellend wordt aangelegd. Een hovenier zal hier uiteraard voor zorgen, maar mocht u toch zelf uw tuinpad gaan aanleggen dan is het aan te raden om per meter 1 cm a 2 cm de grond te laten afhellen. Op die manier kan het water namelijk goed weglopen.

Tip 3 – natuurlijk tuinpad aanleggen

Houdt u van een natuurlijke uitstraling dan heeft u met betrekking tot de materialen verschillende mogelijkheden. Boomschors of houtsnippers zijn daar een goed voorbeeld van en worden ook vaak in bijvoorbeeld een moestuin gebruikt. Het is eenvoudig tuinpad om aan te leggen en zeer goedkoop. Het nadeel is echter wel dat het boomschors of de houtsnippers zich eenvoudig door uw tuin zullen verplaatsen. Grind is wat dat betreft een betere mogelijkheid, maar als u echt wilt dat alles netjes op zijn plek blijft liggen dan is het aan te raden om voor een natuursteensoort te kiezen.

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.