Uw professionele tuinhulp is binnen handbereik

Heeft u geen groene vingers of geen tijd voor uw tuinonderhoud? Een tuinhulp is de oplossing. Via Vergelijkhoveniers.nl vergelijkt u snel de prijzen van tuinhulpen en huurt u deze op een eenvoudige manier in.

Uw persoonlijke tuinhulp kan voor allerlei klussen ingezet worden. Snoeien, onkruid wieden, vijver onderhouden, gras maaien, heg snoeien en natuurlijk veel meer. Wilt u snel met een tuinhulpen in contact komen? Via het aanvraagformulier maakt u al uw wensen kenbaar. U ontvangt daarna geheel vrijblijvend de prijs van meerdere tuinhulpen bij u uit de buurt.

Tuinhulp nodig?

Niet alleen voor jonge particulieren, ook voor ouderen en bejaarden zijn tuinhulpen een uitkomst. Het zware werk wordt uit handen genomen en uw tuin is altijd goed verzorgt. Samen met de hulp bespreekt u wat uw wensen zijn en op welke momenten het werk wordt uitgevoerd. Eenmalig tuinonderhoud of periodiek onderhoud? De keus is aan u!

Snel uw hulp voor de tuin vinden? Gebruik deze informatie:

tuinhulp

Tuinhulp gezocht? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Welke werkzaamheden kunnen tuinhulpen uitvoeren?

Professionele tuinhulpen hebben veel kennis op het gebied van tuinonderhoud en kunnen voor verschillende tuinklussen ingezet worden. Bij Vergelijkhoveniers.nl hebben de aangesloten hulpen kennis van boomverzorging, beplanting, vijvers, gazononderhoud en complete tuinrenovaties.

De werkzaamheden die tuinhulpen kunnen uitvoeren

In de onderstaande tabel ziet u de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.

WerkzaamhedenToelichting
Snoeienhet snoeien van bomen, planten, struiken, coniferen en ander groen
Gazononderhouduw gazon optimaal onderhouden door te maaien, bemesten, mos verwijderen en dood gras verwijderen
Onkruid verwijderenonkruid tussen de beplanting en bestrating verwijderen
Schoffelen en harkende grond los schoffelen en harken voor een gezonde tuingrond
Bemestenhet bemesten van planten, bomen, struiken en ander groen als extra voedingsbron
Vijveronderhoudvijver inclusief filtersysteem schoonmaken en waterplanten aanbrengen of verwijderen
Schoonmakenuw tuin schoonmaken door te vegen, bladeren of sneeuw verwijderen en de bestrating schoon te maken
Tuinmeubelen onderhoudentuinmeubelen schoonmaken, verven en lakken
Tuin voorjaarsklaar makenstruiken, bomen en planten snoeien, tuin schoonmaken, gazononderhoud, voorjaarsbollen planten, planten verpotten, zaaien, onkruid, mos en bladeren verwijderen, beschermingsmateriaal verwijderen en bemesten
Tuin winterklaar makenplantensteunen plaatsen, planten afdekken, gazononderhoud, buitenkraan afsluiten, voorjaarsbollen planten, vijver winterklaar maken, uitgebloeide bloemen verwijderen, snoeien van bomen, planten en struiken

Wilt u andere werkzaamheden laten uitvoeren? Alles is bespreekbaar. Gebruik het aanvraagformulier om uw wensen kenbaar te maken. U komt dan snel in contact met tuinhulpen bij u uit de buurt!

Uw tuinhulp draagt de zorg voor uw tuin

De voordelen van tuinhulpen

Hulp bij uw tuinonderhoud inschakelen heeft veel voordelen. Hieronder leest u zij te bieden hebben.

Kennis van grond, bomen, planten en struiken

Tuinhulpen weten per plant, boom, struik of ander groen precies wanneer en op welke manier deze onderhouden moet worden. Omdat het groen op de juiste manier onderhouden wordt neemt de duurzaamheid van uw tuin toe. Daarmee nemen kosten voor vervanging meteen af.

Een onderhoudsplanning voor uw tuin maken

Iedere tuin heeft op verschillende momenten tuinonderhoud nodig. De onderhoudsmomenten worden bepaalt door wat er in uw tuin leeft en groeit. Samen met de hulp bekijkt u uw tuin en wordt er een onderhoudsplanning gemaakt die precies op uw tuin en wensen is afgestemd. Natuurlijk is het ook mogelijk om eenmalig tuinonderhoud te verrichten.

U hoeft niet alles uit te besteden

Misschien wilt u bepaalde werkzaamheden zelf blijven uitvoeren. Ook dat is natuurlijk mogelijk. Bespreek dit tijdens het maken van de onderhoudsplanning.

Advies op maat

Op basis van de tuininspectie ontvangt u advies op maat. Bijvoorbeeld over het verplanten van bomen, bodemverzorging en de aankoop van nieuw groen.  

Tuinhulpen werken met hun eigen gereedschappen

Om de werkzaamheden professioneel uit te voeren werken de tuinhulpen met hun eigen materialen en gereedschappen. Dat heeft als voordeel dat u zelf geen gereedschappen in huis hoeft te hebben en daarmee kosten bespaart.  

Checklist voor een tuinhulp inhuren

Heeft u een tuinhulp nodig? Gebruik de onderstaande checklist.

Werkt de tuinhulp op basis van een offerte of een uurloon?

Wij raden het aan om op basis van een offerte te werken. In de offerte staat namelijk precies welke werkzaamheden er uitgevoerd gaan worden en hoeveel uur er voor de werkzaamheden zijn ingepland. Dit voorkomt verrassingen.

Vergelijk het uurloon van de verschillende tuinhulpen

Iedere tuinhulp heeft een ander uurloon. Vergelijk daarom altijd de uurlonen zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt. Gebruik onze prijsvergelijker om gratis de prijzen van tuinhulpen te vergelijken.    

Keurmerken

Controleer of de tuinman of hovenier een keurmerk heeft. De keurmerken zoals Groenkeur, Tuinkeur, VHG en European Treeworker vormen namelijk een kwaliteitsstandaard waar de tuinhulp aan moet voldoen.

Er zijn ook veel tuinhulpen die bewust geen keurmerk dragen. Een keurmerk kost namelijk veel geld en niet iedere hulp is bereid dat te betalen.

Tuinhulp tips

Samen met de tuinhulpen hebben wij de onderstaande tips opgesteld. Doe daar uw voordeel mee!

 1. Start altijd met een kennismakingsgesprek voordat u de hulp inhuurt.
 2. Vraag de hulp welke garanties zij geven.
 3. Kies voor een hulp bij u in de buurt. Dat heeft als voordeel dat u bespaart op voorrijkosten. Bovendien hebben lokale tuinhulpen kennis van het type grond dat in de regio aanwezig is.
 4. Laat uw tuin minimaal twee keer per jaar onderhouden. Een keer in het voorjaar en een keer in het najaar.
 5. Kiest u voor een onderhoudscontract? Dan bent u altijd goedkoper uit.
 6. Plan de werkzaamheden van te voren goed in. Tuinhulpen hebben het voorjaar in het voorjaar en najaar erg druk.
 7. Werk met een vast budget per week, maand, kwartaal of jaar.
 8. Beschikt u over een achterom? Dan kunt u ervoor kiezen om uw tuinonderhoud te laten uitvoeren op momenten dat u niet thuis bent. Bijvoorbeeld tijdens uw vakantie.
 9. Kies altijd voor een professionele hulp (hovenier of tuinman) en nooit voor studenten die geen kennis van tuinonderhoud hebben.

Een goedkope tuinhulp gezocht? Gebruik onze prijsvergelijker en bespaar tot 40% op de kosten!

tuinhulp gezocht

Hulp voor uw tuin gezocht? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Wat kost een tuinhulp?

Een professionele tuinhulp inhuren is meestal niet duur. Tarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren. We zetten die op een rij:

 • uurloon van de hulp
 • uw wensen
 • tuingrootte
 • onderhoudscontract of eenmalige uitvoering
 • kosten voor aanschaf van nieuwe materialen en groen

Om de kosten te achterhalen is het noodzakelijk om uw wensen kenbaar te maken. Dat doet u door gebruik te maken van ons aanvraagformulier. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u kosteloos en geheel vrijblijvend de prijzen van verschillende bedrijven bij u uit de buurt.

Hoe kan ik de kosten laag houden?

Er zijn verschillende manieren waarop u de kosten laag kunt houden. Besteed bijvoorbeeld niet alle werkzaamheden uit. Laat de tuinhulp de uitvoerende werkzaamheden verrichten en kies ervoor om uw tuin na het werk zelf schoon te maken.

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017