Tuinarchitect gezocht?

Wilt u een compleet nieuwe tuin of een tuinrenovatie doorvoeren? Met een tuinontwerp en het advies van een goede tuinarchitect pakt u de klus goed aan. Tuinarchitecten maken voor uw voortuin of achtertuin een plan waarbij aan alles is gedacht.

De laatste jaren wordt er steeds vaker naar tuinarchitecten gezocht. Tuinarchitectuur wordt steeds populairder. Er wordt meer van tuinen gebruik gemaakt. Bovendien vinden mensen het belangrijk dat hun tuin mooi en functioneel is. Tuinarchitecten bieden de oplossing die u zoekt en maken van uw tuin, balkon, daktuin of dakterras een heerlijke buitenplaats.

Wilt u een mooie buitenruimte? Een gerenommeerde tuinarchitect inhuren is dan de eerste stap die u moet zetten. Start nu een gratis prijsvergelijk en vergelijk de prijzen van tuinarchitecten.

Tuinarchitect inhuren of zelf een ontwerp maken?

Een goede tuinontwerper inhuren lijkt misschien duur, maar dat is het niet. Tuinarchitectuur is een investering in uw tuin en daarmee in de waarde van uw woning. Bovendien is het maken van een ontwerp ingewikkeld werk die u liever uitbesteed aan een professional.

Wij hebben een aantal vragen voor u. Bepaal met deze vragen of u een tuinarchitect moet inhuren. Beantwoordt u één van deze vragen met “nee”? Een erkende tuinarchitect inhuren is dan de beste optie:

 • Kunt u op schaal tekenen?
 • Heeft u kennis van duurzame materialen?
 • Weet u hoe u uw tuin het meest efficiënt kunt inrichten?

Tuinarchitect gezocht? Met deze informatie kunt u er snel een vinden!

tuinarchitect

Tuinarchitect gezocht? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Voordelen van een tuinarchitect inhuren

Het inhuren van een onafhankelijke tuinarchitect biedt veel voordelen. Gebruik de creativiteit van tuinarchitecten om tot het mooiste ontwerp te komen. De voordelen van tuinarchitecten op een rij:

Uw wensen staan bij tuinarchitecten centraal

Tuinarchitecten maken niet zomaar een ontwerp. Zij maken namelijk een ontwerp op basis van uw wensen. Aansluitend daarop komen zij met verrassende suggesties.

Het advies van een tuinarchitect

Voordat u een tuin laat ontwerpen zit u vaak vol met de meest leuke ideeën. Het gevaar daarvan is dat de praktische kant van de tuin niet goed benut wordt. Tuinarchitecten werken vanuit uw wensen en geven u doelgericht advies. Zij zorgen er dan ook voor dat de beschikbare ruimte optimaal benut wordt. Met het advies van tuinarchitecten wordt uw tuin dus niet alleen mooi, maar ook functioneel. Dat is waar tuinarchitectuur voor staat.

Tuinarchitecten werken met uw vastgestelde budget

Zowel het het ontwerp als de aanleg van uw tuin moet natuurlijk binnen uw budget passen. Tuinarchitecten kennen de prijzen van de materialen en benodigdheden voor uw tuin. Op die manier zorgen zij ervoor dat zowel het ontwerp als de aanleg van uw tuin binnen uw budget gerealiseerd kan worden.

Wilt u binnen uw budget een ontwerp laten maken? Vergelijk nu vrijblijvend de prijzen van tuinarchitecten uit uw eigen omgeving!

Uw tuin in 3D

Tuinarchitecten maken eerst een schetsontwerp en tekenen uw tuin daarna in 3D uit. Op die manier kunt u alvast uw nieuwe tuin bekijken. Met een digitaal ontwerp kunnen er ook snel aanpassingen worden doorgevoerd.

Tuinarchitecten ontwerpen een 4 seizoenen tuin

Tuinarchitecten weten welke materialen, bomen, planten en struiken zij in uw tuin moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat uw tuin er in alle maanden van het jaar goed bij ligt.

Een tuinarchitect benut alle mogelijkheden in uw tuin

Waar op letten bij een tuinarchitect inhuren?

Online een tuinarchitect zoeken? Gebruik de onderstaande punten als uitgangspunt in uw zoektocht. U weet dan zeker dat u een goede tuinontwerper gaat vinden van wie de tuinarchitectuur bij uw wensen aansluit.

Aangesloten bij het tuinarchitecten register

Tuinarchitecten hebben een beschermde titel en staan ingeschreven bij het tuinarchitecten register. Doe daarom altijd een check of de architect hier ingeschreven staat.

De stijl van de tuinarchitect

Het is belangrijk dat de stijl van de tuinontwerper bij zowel uw smaak als bij de stijl van uw woning past. Tuinarchitecten hebben als individu namelijk een eigen stijl. Er zijn ook tuinarchitecten die zich in een bepaalde tuinarchitectuur gespecialiseerd hebben. Gebruik de onderstaande tabel om te bepalen welke stijlen er allemaal mogelijk zijn.

StijlToelichting en kenmerken
Moderne tuin (strakke tuin, designtuin)De moderne tuinen worden gekenmerkt door minimalisme, strakke vormen, relatief weinig beplanting, grote tegels en kindvriendelijke, een onderhoudsvriendelijk of onderhoudsvrij karakter. Deze tuin past goed bij een rij
Landelijke tuin (boerderijtuin)Een landelijke stijl met een groot gazon en grote brede borders. De landschapstuin of pastorijstijl heeft lage beplanting en de tuinpaden zijn breed. Deze klassieke tuin past goed bij een boerderij, landelijke woning of villa.
BostuinDe tuin is natuurlijk met veel groen, bomen, planten en struiken. Deze tuin past goed bij een grote tuin en een landelijk huis.
Wilde tuin (natuurtuin, natuurlijke tuin)De vorming van de tuin wordt globaal opgezet. Verder zal de natuur de tuin “invullen”. Dit wordt permacultuur genoemd.
Cottagetuin (bloementuin, Engelse stijl)De Engelse tuinen staan vol bloemen, planten, vruchten en gewassen. Een romantische tuin dus. Vaak is er ook een kas aanwezig voor een moestuin.
PrairietuinVeel verschillende lage bloemen en planten waar u ”doorheen” kunt kijken. Deze tuin past goed bij een rijwoning of hoekwoning.
Aziatische tuin (Japanse tuin)De aziatische tuin heeft een feng Shui stijl. Deze tuin wordt gekenmerkt door een houten terras, water, lage beplanting en kleine rotsformaties.

Portfolio bekijken

Bekijk altijd het portfolio van een tuinarchitect. Door eerdere realisaties en de tuinarchitectuur te bekijken kunt u zien of het eindwerk van de desbetreffende ontwerper goed bij de gewenste stijl voor uw tuin aansluit.

tuinarchitect

Tuinontwerper inhuren? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Voorbereiding bij een tuinarchitect inhuren

Het is belangrijk om een goede voorbereiding uit te voeren voordat u met een tuinontwerper om de tafel gaat. Deze voorbereiding voert u uit met behulp van de onderstaande stappen.

Tuin opmeten en plattegrond schets maken

Meet uw eigen tuin op. Gebruik hiervoor een rolmaat, pen en papier. Maak vervolgens een plattegrond schets van uw tuin. Geef ook aan waar de toegang van uw huis naar de tuin en de ramen zich bevinden. U hoeft deze schets niet op schaal te tekenen.

Inspiratie opdoen en wensen noteren

Grote tuinen bieden natuurlijk meer mogelijkheden dan in kleine tuinen. Bij kleine tuinen (denk bijvoorbeeld aan een stadstuin) is het belangrijk om creatief met de ruimte om te gaan. Daar zijn tuinarchitecten goed in. Om te bepalen wat u in uw tuinaanleg terug wilt zien is het belangrijk om (online) inspiratie op te doen en uw wensen te noteren. Gebruik de onderstaande lijst voor de onmisbare elementen.

Onmisbaar in uw tuinToelichting
TuinafscheidingKies voor een schutting (hout, kunststof, beton) of een groene heg
TerrasU kunt kiezen uit een rond, half rond of een rechthoekig terras van grind (split), tegels of hout
BordersBorders zijn de plekken waar uw groen komt te staan. Denk aan planten, bomen, struiken, verschillende grassen, een boomgaard of een gazon.

De onderstaande tabel gebruikt u als inspiratie voor luxe toevoegingen aan uw tuin.

Luxe toevoegingenToelichting
VerlichtingDenk vooraf goed na of u ook tuinverlichting wenst. Bij de tuinaanleg kan dan direct het leidingwerk geplaatst worden.
OverkappingMet een overkapping of veranda creëert u in uw tuin een mooie schaduwplek.
VijverVijvers zijn er in vele soorten en maten. Er zijn tegenwoordig ook onderhoudsvrije vijvers beschikbaar.
Zwemvijver of zwembadWilt u het echt luxe dan kunt u een zwemvijver of zwembad laten ontwerpen. Een zwemvijver is zowel in de aanleg als het onderhoud ruim 20% goedkoper.
Bijgebouw of poolhouseMet een bijgebouw of poolhouse in uw tuin heeft u een extra plek waar u binnen of buiten kunt zitten.
OpritIn het ontwerp kunt u ook een oprit (met carport) laten verwerken. Handig voor als er weinig parkeerplekken zijn.

Maak alvast een vlekkenplan voor de tuinarchitect

Een vlekkenplan is eigenlijk niets anders dan een schets waarbij u met “vlekken” globaal uw tuin indeelt. De tuinontwerper kan met het vlekkenplan namelijk beter bepalen wat uw wensen zijn.

Bepaal vooraf of u ook een beplantingsplan wilt laten maken

Tuinarchitecten hebben als neventaak ook het maken van een beplantingsplan. Ontwerpt u een tuin met veel beplanting? Laat dan ook altijd een beplantingsplan maken.

Tuinarchitect tips (10 tips)

Met deze handige tips weet u zeker dat u op de juiste manier een tuinontwerper inhuurt. Zo wordt het inhuren van een tuinontwerper altijd een succes!

 1. Kiezen voor een exclusieve tuinarchitect of een goedkope tuinarchitect? De keuze is aan u. Bespaar in ieder geval altijd kosten door de prijzen van deze tuinarchitecten te vergelijken. U vindt dan altijd een betaalbare tuinarchitect. Gebruik daar onze gratis prijsvergelijker voor. Dit levert u al snel een besparing van 40% op.
 2. Bespreek in het eerste contact al uw budget voor het ontwerp en aanleg. De tuinontwerper kan u dan al meteen vertellen welke mogelijkheden u heeft.
 3. Alle keuzes uitbesteden is een slecht idee. Geef vooraf duidelijk aan wat uw wensen en verwachtingen zijn.
 4. Houdt u van veel groen in uw tuin? In dat geval kiest u voor een biologische of ecologische tuinarchitect.
 5. Werk altijd op basis van een offerte waarbij de prijs vooraf al is vastgelegd. Zo voorkomt u dat de prijs in het proces kan oplopen.
 6. Tuinarchitecten komen graag bij u langs om uw tuin te bekijken. Maak gebruik van die mogelijkheid.
 7. Leg alle afspraken die u maakt vast in een contract.
 8. Werk in stappen. Laat de tuinontwerper eerst een schetsontwerp op papier maken. Vervolgens een ontwerp in 3D. Zodra het ontwerp in 3D beschikbaar is is het eenvoudig om kleine aanpassingen door te laten voeren.
 9. Laat uw tuin niet ontwerpen door een student, maar altijd door een professionele tuinarchitect.
 10. Tuinarchitecten werken meestal samen met hoveniersbedrijven die de tuinaanleg werkzaamheden kunnen uitvoeren. Omdat deze bedrijven op elkaar ingespeeld zijn is het aan te raden om hier gebruik van te maken.
tuinarchitect inhuren

Tuinarchitect gezocht? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Wat kost een tuinarchitect?

Veel opdrachtgevers zitten met de vraag: “hoeveel kost een tuinarchitect?” Een zelfstandig tuinarchitect inhuren is natuurlijk niet gratis, maar is het duur? Nee, verre van. Vanaf 150 euro kunt u vaak al een ontwerp laten maken. Er zijn zelfs tuinarchitecten die het tegen kostprijs doen wanneer zij aan een nieuw portfolio werken.

Hoeveel een tekening van een tuinontwerper kost en wat de prijzen zijn is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

 • de afmetingen van uw tuin
 • complexiteit van het ontwerp
 • het uurtarief van de tuinarchitect

Omdat iedere tuin uniek is en omdat de wensen van opdrachtgevers uniek zijn is het vooraf niet te zeggen wat de totale kosten gaan worden. U kunt het beste de uurprijs tarieven of een offerte opvragen via onze prijsvergelijker. Daarmee vergelijkt u in één keer de prijzen van meerdere tuinarchitecten uit uw eigen omgeving en bespaart u flink op de kosten.

Goedkope tuinarchitect inhuren

Zoekt u een goedkope tuinarchitect? Wij werken samen met zeer goedkope tuinarchitecten die voor u graag een ontwerp maken. De lage kosten worden gerealiseerd door een basisontwerp aan te passen zodat het aan uw wensen en eisen voldoet. Op die manier is er via Vergelijkhoveniers.nl voor iedereen een tuinontwerper binnen handbereik.

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017