Tuinadvies aan huis

Heeft u vragen over uw tuinonderhoud, tuinproblemen, wilt u een nieuwe tuin ontwerpen en aanleggen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een tuinrenovatie? In al die gevallen kunt u van een vakkundige hovenier tuinadvies aan huis krijgen. Tuinadviezen zijn in vele vormen beschikbaar en voor ieders budget toereikend. Het is net wat u wenst en waar u behoefte aan heeft. Wilt u van een vakkundige hovenier tuinadvies aan huis krijgen? Vergelijk dan vrijblijvend de prijzen van hoveniers bij u uit de buurt. 

> Start nu uw prijsvergelijk

tuinadvies aan huis van een tuinadviseur

Wat zijn de kosten van tuinadviezen aan huis? Welke mogelijkheden zijn er? Hoe kunt u snel en laagdrempelig advies ontvangen? Deze vragen en nog meer zullen hier beantwoord worden.

Tuinadviezen per vakgebied

Hoveniers en andere tuinspecialisten geven adviezen aan tuineigenaren die met vragen zitten, begeleiding nodig hebben of een (groot) tuinproject willen uitvoeren. Dat kan gaan over:

 • tuinrenovatie
 • tuinontwerp
 • tuinaanleg
 • tuinonderhoud

Tuinadvies aan huis? Gebruik deze informatie

tuinadvies

Tuinadvies aan huis? Start meteen uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Voordelen van tuinadvies aan huis

Het inhuren van een tuinadviseur heeft veel voordelen. Tuinadviseurs zijn creatief, denken goed mee en bieden een oplossing voor uw tuinproblemen. Hieronder alle voordelen op een rij:

Voor ieder type tuin kunt u advies krijgen

Heeft u een grote of juist een kleine tuin? Modern en strak of wild en natuurlijk? Voor ieder type tuin kunt u advies krijgen. Het advies wordt precies op uw wensen, tuin en de omstandigheden afgestemd.

Tuinadviezen voor een groot of klein budget

De tuinadviseurs zijn gewend om met een budget te werken. Daarom kunt u met zowel een klein als groot budget advies krijgen.

Bij het verstrekken van adviezen staan uw wensen centraal

Voordat u advies ontvangt hoort de tuinadviseur graag al uw wensen aan. Uw wensen vormen namelijk de basis voor verdere stappen. Hieronder vindt u enkele suggesties:

Advies voor:Toelichting
TuinontwerpSamen met de tuinadviseur wordt er een ontwerp op maat gemaakt.
TuinaanlegDe hovenier zal de tuin (samen met u) aanleggen.
TuinrenovatieU krijgt advies voor het succesvol doorvoeren van een tuinrenovatie. De tuinrenovatie kunt u zelf uitvoeren of laten uitvoeren.
TuinverbouwingAdvies en aanleg van een serre, vijver, terras of nieuwe borders
TuinproblemenDe hovenier verstrekt advies om uw tuinproblemen op te lossen. U kunt vervolgens zelf de werkzaamheden uitvoeren of laten uitvoeren.
TuinonderhoudAdvies voor uw tuinonderhoud. Bijvoorbeeld op het gebied van gras zaaien, vaste planten aanbrengen of een haag snoeien.

Wilt u op basis van de bovenstaande suggesties of andere tuinadviezen krijgen? Start dan uw vrijblijvende prijsvergelijk en vergelijk de prijzen van hoveniers bij u uit de buurt. 

> Start nu uw prijsvergelijk

Tuinadviezen zijn voor ieder budget mogelijk en daarom ook voor iedereen toegankelijk 

Voorbereidingen voorafgaand aan het inwinnen van tuinadviezen

Met de juiste voorbereiding voorkomt u onnodig hoge kosten. Gebruik daarom de onderstaande checklist en ga goed voorbereid aan de slag.

Relevante informatie verzamelen

Verzamel alle relevante informatie die voor de tuinadviseur relevant is. Denk aan de afmetingen van uw tuin (eventueel een plattegrond), het type grond en de ligging van uw tuin.

Het formuleren van uw wensen

Schrijf uw wensen zo duidelijk mogelijk op. Dit is voor de tuinadviseur belangrijk om goed te begrijpen wat u verwacht en welke wensen u heeft .

Een budget vaststellen

Werken met een budget heeft als voordeel dat u de kosten in toom houdt. Probeer daarom een zo realistisch mogelijk budget vast te stellen.   

Prijzen vergelijken

Heeft u alle voorbereidende stappen doorlopen? Ga dan opzoek naar een geschikte tuinadviseur. Via de onderstaande link vergelijkt u op een eenvoudige manier de prijzen van tuinadviseurs bij u uit de buurt. 

> Start nu uw prijsvergelijk

tuinadvies ontwerp

Hoe gaat tuinadvies aan huis in zijn werk?

U kunt eenmalig, per week, per maand, per seizoen, per jaar of per project advies voor uw tuin krijgen. Dat is afhankelijk van uw wensen en de situatie. Hoe de samenwerking tussen u en de tuinadviseur in zijn werk gaat leest u hieronder.    

Bespreken van uw wensen en budget

Om adviezen te kunnen uitbrengen bespreekt u samen met de tuinadviseur uw wensen en budget. Weet u nog niet wat uw wilt? Dan zal de tuinadviseur u helpen uw wensen te formuleren. Vervolgens maakt de tuinadviseur op basis van uw wensen en budget een inschatting of het project haalbaar is.

Tuinadviezen uitbrengen

In deze stap ontvangt u de adviezen voor uw tuin. De adviezen zijn geheel afgestemd op uw wensen. Afhankelijk van het project worden de adviezen aangevuld met een begroting voor de uitvoering.

Plan van aanpak maken

Samen met de tuinadviseur wordt het advies omgezet naar een plan van aanpak. Hierin staat een planning, maar ook een taakverdeling en een materialenlijst.

De uitvoering

Nadat het plan van aanpak is afgerond en door u is goedgekeurd worden de werkzaamheden op de afgesproken momenten uitgevoerd.

Evalueren van de tuinadviezen

Na de afronding van de werkzaamheden wordt het project geëvalueerd en bent u vrij om feedback te geven. Indien wenselijk wordt er een vervolgtraject gestart.

Tips bij het inwinnen van tuinadviezen (8 tips)

Gebruik deze tips bij het inwinnen van tuinadviezen.

 1. Mooi is niet altijd functioneel en andersom. Probeer daarom altijd de adviezen van de tuinadviseur op te volgen.
 2. Geef duidelijk aan wat uw wensen zijn en besteed niet alle keuzes uit.
 3. Werken op basis van een offerte is voor beide partijen het meest duidelijk. U weet dan precies wat de kosten zijn. Bovendien zorgt een offerte voor een kadering van de werkzaamheden.
 4. Bespreek uw wensen altijd bij u thuis. De tuinadviseur kan dan meteen uw tuin bekijken en meetwerkzaamheden verrichten.
 5. Tuinadviseurs werken vaak samen met andere partijen en beschikken daarom over een groot netwerk. 
 6. Wilt u tuinadviezen op maat? Vergelijk dan altijd de prijzen. De prijsverschillen zijn namelijk groot. Door een prijsvergelijk te starten bespaart u tot tot 40% aan kosten. Start daarom meteen uw gratis prijsvergelijk.
 7. Kies voor een lokale tuinadviseur. 
 8. Wacht niet te lang met het ondernemen van actie nadat u de adviezen ontvangen heeft. Uitstel betekent namelijk vaak afstel.
tuinadvies aan huis

Tuinadviezen nodig? Vergelijk de prijzen van tuinadviseurs

Start prijsvergelijk

Wat kost tuinadvies?

Tuinadviezen zijn niet duur en voor ieder budget mogelijk. Wat advies voor uw tuin kost is alleen niet op voorhand te zeggen. Iedere wens en iedere tuin is namelijk anders. Bovendien zijn de kosten van tuinadviezen aan huis afhankelijk van de onderstaande factoren:

 • omvang van het opdracht
 • complexiteit van de opdracht
 • enkel advies of ook uitvoering
 • benodigde materialen en de daarbij horende prijzen
 • uurloon van de tuinadviseur
 • eventuele voorrijkosten

Wilt u advies voor uw tuin en bent u benieuwd wat de prijzen zijn? Start dan meteen vrijblijvend een prijsvergelijk en ontvang de prijzen van tuinadviseurs bij u uit de buurt.    

> Start nu uw prijsvergelijk

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018