Tuinadvies aan huis

Heeft u tuinproblemen, vragen over uw tuinonderhoud, wilt u een nieuwe tuin ontwerpen en aanleggen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een tuinrenovatie? In al die gevallen kunt u van een hovenier tuinadvies aan huis krijgen.

Tuinadviezen zijn in vele vormen beschikbaar. Het is net wat u wenst en waar u behoefte aan heeft. Wilt u van een vakkundige hovenier tuinadvies aan huis krijgen? Via ons aanvraagformulier maakt u al uw wensen kenbaar en ontvangt u de prijzen van hoveniers uit uw eigen omgeving.

Wat kost tuinadvies aan huis? Welke mogelijkheden zijn er? Hoe kan ik snel en laagdrempelig advies ontvangen? Deze vragen en nog meer zullen hier beantwoord worden.

Tuinadviezen per vakgebied

Tuinadviezen worden verstrekt aan tuineigenaren die met vragen zitten en begeleiding nodig hebben. Dat kan gaan over:

 • tuinrenovatie
 • tuinontwerp
 • tuinaanleg
 • tuinonderhoud

Tuinadvies aan huis? Gebruik deze informatie

tuinadvies

Tuinadvies aan huis? Start meteen uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Voordelen van tuinadvies aan huis

Tuinadviezen van specialisten hebben veel voordelen. Hoveniers zijn creatief, denken goed mee en bieden een oplossing voor uw tuinproblemen. Hieronder alle voordelen op een rij:

Voor ieder type tuin kunt u advies krijgen

Heeft u een grote of juist een kleine tuin? Modern en strak of wild en natuurlijk? Voor ieder type tuin kunt u tuinadviezen krijgen. Het advies wordt namelijk precies op uw tuin en de omstandigheden afgestemd.

Tuinadvies voor een groot of klein budget

Tuinadviseurs zijn gewend om met een budget te werken. Daarom kunt u met zowel een klein als met een groot budget tuinadviezen krijgen.

Binnen uw budget advies krijgen? Maak uw wensen kenbaar via het aanvraagformulier en ontvang de prijzen van hoveniers uit uw eigen omgeving!  

Bij het verstrekken van het tuinadviezen staan uw wensen centraal

Voordat u advies ontvangt hoort de tuinadviseur graag al uw wensen aan. Uw wensen vormen namelijk het centrale punt van waar er verder gewerkt gaat worden. Hieronder vindt u enkele suggesties:

Tuinadvies voor:Toelichting
TuinontwerpSamen met de tuinadviseur wordt er een ontwerp op maat gemaakt.
TuinaanlegDe hovenier zal de tuin (samen met u) aanleggen.
TuinrenovatieU krijgt advies voor het succesvol doorvoeren van een tuinrenovatie. De tuinrenovatie kunt u zelf uitvoeren of laten uitvoeren.
TuinverbouwingAdvies en aanleg van een serre, vijver, terras of nieuwe borders
TuinproblemenDe hovenier verstrekt advies om uw tuinproblemen op te lossen. U kunt vervolgens zelf de werkzaamheden uitvoeren of laten uitvoeren.
TuinonderhoudAdvies voor uw tuinonderhoud. Bijvoorbeeld op het gebied van gras zaaien, vaste planten aanbrengen of een haag snoeien.

Wilt u liever andere tuinadviezen krijgen? Alles is bespreekbaar. Maak meteen uw wensen kenbaar via het aanvraagformulier en ontvang de prijzen van hoveniers bij u uit de buurt!

Tuinadvies aan huis is voor ieder budget mogelijk

Voorbereidingen voorafgaand aan het tuinadvies

Met de juiste voorbereiding voorkomt u onnodig hoge kosten. Gebruik daarom de onderstaande checklist en ga goed voorbereid aan de slag.

Relevante informatie verzamelen

Verzamel alle relevante informatie die voor de tuinadviseur nodig kan zijn. Denk aan de afmetingen van uw tuin (eventueel een plattegrond), het type grond en de ligging van uw tuin.

Het formuleren van uw wensen

Schrijf uw wensen zo duidelijk mogelijk op. Dit is belangrijk voor de tuinadviseur om goed te begrijpen wat u verwacht.

Een budget vaststellen

Werken met een budget heeft als voordeel dat u de kosten in toom houdt. Probeer daarom een zo realistisch mogelijk budget vast te stellen.   

Prijzen vergelijken

Heeft u alle voorbereidende stappen doorlopen? Dan kunt u nu op zoek gaan naar een geschikte tuinadviseur. Start meteen een aanvraag en ontvang van meerdere hoveniers de prijzen voor tuinadvies op maat.

Hoe gaat tuinadvies aan huis in zijn werk?

Tuinadviezen kunt u eenmalig, per week, per maand, per seizoen, per jaar of per project krijgen. Dat is afhankelijk van uw wensen en de situatie. Hoe tuinadvies aan huis in zijn werk gaat leest u hieronder.    

Bespreken van uw wensen en budget

Om tuinadviezen te kunnen uitbrengen bespreekt u samen met de tuinadviseur uw wensen en budget. Indien nodig zult u de beschikbare informatie moeten aanvullen. De tuinadviseur zal u daarbij helpen. Vervolgens maakt de tuinadviseur op basis van uw wensen en budget een inschatting of het project haalbaar is.

Tuinadviezen uitbrengen

In deze stap ontvangt u de tuinadviezen die op uw wensen afgestemd zijn. Afhankelijk van het project worden de adviezen aangevuld met een begroting voor de uitvoering.

Plan van aanpak maken

Samen met de tuinadviseur worden de tuinadviezen omgezet naar een plan van aanpak. Hierin vindt u bijvoorbeeld een planning en wie wat gaat doen.

De uitvoering

Nadat het plan van aanpak is afgerond en door u is goedgekeurd worden de werkzaamheden op de afgesproken momenten uitgevoerd.

Evalueren van de tuinadviezen

Na de afronding van de werkzaamheden wordt het project geëvalueerd en bent u vrij om feedback te geven. Indien wenselijk wordt er een vervolgtraject gestart.

Tuinadvies tips (8 tips)

Gebruik deze tips bij het inwinnen van tuinadviezen.

 1. Mooi is niet altijd functioneel en andersom. Probeer altijd de tuinadviezen op te volgen.
 2. Geef duidelijk aan wat uw wensen zijn en besteed niet alle keuzes uit.
 3. Werken op basis van een offerte is voor beide partijen het meest duidelijk. U weet welke kosten u kunt verwachten en de werkzaamheden voor de tuinadviseur zijn netjes gekaderd.
 4. Bespreek uw wensen altijd bij u thuis. De hovenier kan dan meteen uw tuin bekijken.
 5. Een hovenier werkt vaak samen met andere partijen en heeft dus een groot netwerk. Met het ontvangen van tuinadviezen maakt u dus automatisch gebruik van hun netwerk.
 6. Vergelijk de prijzen voor tuinadvies op maat. De prijsverschillen tussen de hoveniers zijn groot. Met een prijsvergelijk kunt u al snel 40% op de kosten besparen. Gebruik onze prijsvergelijker voor een snelle vergelijking.
 7. Kies voor een lokale hovenier. Lokale hoveniers kennen namelijk de omgeving, lokale wetgeving en de grond waarop uw tuin gebouwd is.
 8. Wacht niet te lang met het ondernemen van actie nadat u de adviezen ontvangen heeft. Uitstel betekent namelijk vaak afstel.
tuinadvies aan huis

Tuinadvies aan huis? Start meteen uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Wat kost tuinadvies?

Tuinadviezen zijn niet duur en voor ieder budget te realiseren. Wat de kosten van tuinadviezen zijn is alleen niet op voorhand te zeggen. Iedere wens en iedere tuin is namelijk anders. Bovendien zijn de kosten voor tuinadvies aan huis afhankelijk van de onderstaande factoren, namelijk:

 • omvang van het project
 • complexiteit van de opdracht
 • enkel advies of ook uitvoering
 • benodigde materialen en de daarbij horende prijzen
 • uurloon van de hovenier
 • eventuele voorrijkosten

Wilt u tuinadvies aan huis en bent u benieuwd wat de prijzen zijn? Start direct uw vrijblijvende prijsvergelijk en ontvang de prijzen.    

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017