Uw tuin leeghalen en afvoeren is zwaar werk en een flinke klus

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of uw tuin renoveren, maar staat uw tuin nog vol met tuinmaterialen en groen? Dan moet u uw tuin leeghalen en de oude materialen uit uw tuin afvoeren. Die klus kunt u zelf uitvoeren of laat uw tuin leeghalen door een vakkundige hovenier bij u uit de buurt. Door een hovenier uw tuin laten ontruimen biedt natuurlijk voordelen, maar hier zijn ook kosten aan verbonden. Bent u benieuwd naar de prijzen? Vergelijk dan vrijblijvend de prijzen van hoveniers bij u uit de buurt via de onderstaande link.

> Start nu uw prijsvergelijk

tuin laten leeghalen door een hovenier

Kosten voor uw tuin leeghalen en afvoeren

Bij het ontruimen van een tuin berekent de hovenier de totale kosten op basis van 6 factoren. Welke factoren dat zijn leest u hieronder.

 1. Het oppervlak van de tuin
 2. Bereikbaarheid van de tuin
 3. Aantal m3 aan tuinafval
 4. Uurtarief van de hovenier
 5. Eventuele voorrijkosten
 6. De wens om alleen uw tuin leeg te ruimen of ook het materiaal af te voeren

Door de bovenstaande factoren zijn er grote prijsverschillen tussen de hoveniers. Het is daarom aan te raden om de prijzen te vergelijken. Wilt u uw tuin laten ontruimen? Start dan uw persoonlijke prijsvergelijk via de onderstaande link en ontvang de prijzen van hoveniers bij u uit de buurt.

> Start uw prijsvergelijk

Alles wat u moet weten over: tuin leeghalen en afvoeren kosten

Wilt u zelf uw tuin ontruimen? Houd dan rekening met zware werkzaamheden en de inzet van machines. Bovendien duurt het zelf uitvoeren van de klus vaak lang door het gebrek aan kennis en materialen om een tuin efficiënt te ontruimen. Besteed u de klus uit aan een hovenier? Dan is uw tuin vaak binnen een dag leeggehaald.

Wilt u weten hoe u deze klus moet aanpakken? Gebruik de onderstaande informatie:

uw tuin leeghalen en de afval afvoeren

Tuin laten leeghalen en afvoeren? Vergelijk nu de kosten!

Start prijsvergelijk

Wanneer een tuin leeghalen?

In het geval van een complete tuinrenovatie of een nieuwe tuinaanleg moet u uw hele tuin ontruimen en het oude materiaal afvoeren. Wilt u alleen een nieuw terras aanleggen of een andere grote verandering doorvoeren? Dan beperken de werkzaamheden zich tot enkele delen van uw tuin. Maak daarom van te voren een goede inventarisatie van de werkzaamheden.

Advies over het leeghalen van een tuin

In de onderstaande tabel leest u in welke gevallen u uw hele tuin of alleen een deel van uw tuin moet ontruimen.

Tuin leeghalenTuin deels leeghalen
ophogen of verlagen van uw tuinaanleg van een terras
renoveren van uw tuingazonaanleg
aanleg van een nieuwe tuinaanleg van een oprit
vervuilde grondvijver plaatsing

De beste weersomstandigheden voor een tuin leegruimen

Het ontruimen van een tuin is niet seizoensgebonden, maar meestal wordt deze klus uitgevoerd in de herfst, winter of het vroege voorjaar. Vooral omdat het prettig is om de tuin voor de zomer weer klaar te hebben. Voer de klus in ieder geval niet uit tijdens hevige regen of vorst. Dat maakt de werkzaamheden namelijk onnodig zwaar.

Of u alleen een deel van uw tuin of uw hele tuin moet leeghalen en afvoeren hangt van uw wensen af

Benodigde stappen bij een tuin leeghalen en afvoeren

Het leegruimen van een tuin vraagt om een vakkundige voorbereiding en aanpak. Het onderstaande stappenplan bestaat uit twee stappen waarmee u de voorbereiding uitvoert.

1. Maak een inventarisatie van het vuil

Begin niet zomaar aan het ontruimen van uw tuin. Maak eerst een inventarisatie van de werkzaamheden. Loop door uw tuin en noteer wat er in uw tuin aanwezig is en wat ontruimt moet worden. Voor een goede inventarisatie maakt u uw lijst zo compleet mogelijk. Sla daarom niets over. Deze inventarisatie heeft u namelijk nodig voor de inhuur van een vuilcontainer en om te bepalen of u de klus zelf kan uitvoeren moet uitbesteden aan een hovenier.

Let op: moet uw tuin leeggehaald worden voor de aanleg van een nieuwe tuin, een tuinrenovatie of de aanleg van bestrating? Dan moet u ook uw tuin afgraven.

2. Maak een inventarisatie van de werkzaamheden

Maak vervolgens een inventarisatie van de werkzaamheden. Misschien moet u een vijver, terras, boom, gazon, schutting, tuinhuis, vijver of boomstronk verwijderen. Vraag uzelf dan af of u die werkzaamheden zelf kan en wilt uitvoeren. Zijn de werkzaamheden te complex of zwaar? Dan kunt u beter uw tuin laten ontruimen door een hovenier. Dat heeft als voordeel dat zij met machines uw tuin leegruimen en ook meteen het vuil afvoeren.

uw tuin leeghalen en de afval afvoeren

Tuin laten leeghalen en afvoeren? Vergelijk nu de kosten!

Start prijsvergelijk

Materialen die nodig zijn om een tuin leeg te ruimen

Het leeghalen van een tuin is een zware klus, maar met het juiste materiaal worden de werkzaamheden lichter. Gebruik daarom de onderstaande checklist voor de benodigdheden. U gaat dan goed voorbereid aan de slag.

Deze materialen heeft u nodig bij een tuin leeghalen en afvoeren:

 • Grote afvalcontainer
 • Schep
 • Kruiwagen
 • Zaag en hamer
 • Boormachine
 • Minigraafmachine
 • Vuilniszakken
 • Stobbenfrees
 • Werkkleding, tuinhandschoenen en veiligheidsbril
 • Drilboor
 • Verlengsnoer

tuin laten leeghalen en afvoeren door een hovenier

8 tips voor het leeghalen van uw tuin

Neem de juiste voorzorgsmaatregelen voordat u aan de werkzaamheden begint. U voorkomt daarmee dat de werkzaamheden onnodig zwaar worden of uitlopen in tijd en kosten. Met de onderstaande tips begint u goed voorbereid aan de klus.

 1. In plaats van steeds naar de stort rijden kunt u beter een vuilcontainer huren. Laat de container voor uw huis plaatsen zodat al het vuil in één keer afgevoerd wordt. Huurt u een hovenier in en laat u de materialen afvoeren? Dan hoeft u zelf geen container te huren.
 2. Voer de werkzaamheden samen uit. Vele handen maken licht werk. Dat geldt ook voor het leegruimen van een tuin.
 3. Wilt u uw tuin laten ontruimen door een hovenier? Vergelijk dan altijd de prijzen. De prijsverschillen tussen hoveniers zijn groot. Doet u een snelle vergelijking? Dan bespaart u op een eenvoudige manier 20% tot 40% aan kosten.
 4. Besteed u de klus uit? Laat de werkzaamheden dan uitvoeren door een hovenier uit uw eigen regio. Daarmee bespaart u op voorrijkosten.
 5. Laat u uw tuin ontruimen en wilt u extra kosten besparen? Verwijder zelf de lichte materialen en laat de zware materialen door een hovenier verwijderen. Hierdoor wordt de totale prijs voor het ontruimen van uw tuin lager.
 6. Wilt u ook uw tuin afgraven? Controleer vooraf waar de leidingen zich bevinden. Zo voorkomt u schade aan uw leidingwerk.
 7. Gooi nooit zomaar iets weg. Veel spullen of groen kunt u namelijk hergebruiken. Heeft u tegels in uw tuin? Draai de tegels om en maak ze goed schoon. U zult zien dat uw tegels weer als nieuw zijn. Bomen hoeft u ook niet altijd te kappen. Een boom verplanten behoort namelijk ook tot de mogelijkheden.
 8. Wilt u uw tuin leeghalen en afvoeren en wilt u daarna uw tuin bestraten, renoveren of een nieuwe tuin aanleggen? Laat alle werkzaamheden door één hovenier uitvoeren. De kosten zijn dan altijd lager.
tuin laten ontruimen en afvoeren

Tuin laten ontruimen en het afval afvoeren? Vergelijk nu de kosten!

Start prijsvergelijk

Wat zijn de kosten voor een tuin laten leeghalen en afvoeren?

De hoogte van de kosten worden voornamelijk bepaalt door de arbeidskosten in combinatie met de grootte van uw tuin. Op basis van het oppervlak en een omschrijving van de werkzaamheden kan een hovenier berekenen hoeveel tijd de klus in beslag neemt. Een andere factor die zwaar weegt is de complexiteit van de klus. Zijn de materialen die afgevoerd moeten worden zwaar en is de omvang van het vuil groot? Dan worden de kosten hoger.

Wilt uw tuin laten ontruimen door een hovenier en wilt u weten wat de exacte kosten zijn? Laat de prijs geheel vrijblijvend berekenen door hoveniers bij u uit de buurt en vergelijk de prijzen.

> Start nu uw prijsvergelijk

Drie voorbeelden van een tuin leeghalen en afvoeren kosten

Eenvoudige tuin:
Heeft uw tuin een oppervlak van ongeveer 30 m2 en bestaat uw tuin hoofdzakelijk uit groen en een klein beetje bestrating? Dan liggen de kosten voor het leegruimen van uw tuin inclusief het afvoeren van het vuil rond €275,- euro.

Gemiddelde tuin:
Heeft uw tuin een afmeting van 30 m2 en bestaat uw tuin uit groen, bestrating, maar bijvoorbeeld ook een boom, tuinhuis of ander groot element? Reken dan op kosten rond €375,- euro voor het leegruimen en het afvoeren van het afval.

Complexe tuin:
Heeft u naast groen, beplanting, een terras, meerdere bomen en een tuinhuis ook andere grote elementen in uw tuin? Dan zullen de kosten voor het leeghalen en afvoeren van een tuin van 30 m2 starten vanaf €375,- euro.

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018