Tuin leeghalen en afvoeren kosten

Wanneer u van plan bent om een nieuwe tuin aan te leggen of wanneer u uw tuin op wilt knappen dan kan het leeghalen van de tuin en het afvoeren van de tuinmaterialen nodig zijn. Wanneer u dit werk aan een hoveniersbedrijf of een tuinman uitbesteed dan zullen daar kosten aan verbonden zitten. De hoogte voor het leeghalen van de tuin en het afvoeren van de tuinmaterialen hangen van verschillende factoren af, namelijk:

  • De grootte van uw tuin (het aantal m2 van de tuin)
  • Het aantal m3 aan tuinafval dat afgevoerd moet worden
  • Het aantal hoveniers of tuinmannen dat ingezet moet worden
  • Het uurtarief per hovenier of tuinman
  • De voorrijkosten
  • Of u alleen de tuin wilt laten leeghalen of dat u ook de tuinmaterialen wilt laten afvoeren

Bent u benieuwd wat het gaat kosten om uw tuin leeg te halen en de tuinmaterialen af te voeren?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Wat kost het leeghalen van een tuin

Het is op voorhand niet helemaal te zeggen wat het gaat kosten om een tuin leeg te halen en de tuinmaterialen af te voeren. Dat komt omdat dit van de bovenstaande factoren afhankelijk is. Wel kunnen we een aantal kostenposten benoemen waarmee u zelf een kostenindicatie kunt maken, namelijk:

  • Een hovenier kost ongeveer 30 euro per uur
  • Voor het leeghalen van een tuin en het afvoeren van de tuinmaterialen liggen de kosten gemiddeld gezien tussen de 15 euro per m2

Wilt u weten wat het leeghalen van uw tuin en het afvoeren van de tuinmaterialen gaat kosten?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tips om op de kosten voor het leeghalen en het afvoeren van tuinmaterialen te besparen

Om de kosten voor het leeghalen van de tuin en het afvoeren van de tuinmaterialen zo laag mogelijk te houden bieden we hieronder een aantal tips.

Tip 1 – vergelijk de prijzen

Ook bij het leeghalen van de tuin en het afvoeren van de tuinmaterialen zullen de kosten flink uiteen kunnen lopen. Wanneer u de prijzen vergelijkt dan zult u al snel zien dat de prijzen behoorlijk uiteen kunnen lopen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 2 – u kunt het voorbereidende werk zelf uitvoeren

Ook in de voorbereiding kunt u al veel kosten besparen. Bij het leeghalen van een tuin kunt u namelijk ook zelf veel werk verrichten. Vooral de materialen die niet veel wegen kunt u zelf afvoeren. Door al lichte materialen zelf af te voeren en de zware materialen aan een hoveniersbedrijf over te laten kunnen de kosten gedrukt worden.

Tip 3 – huur een vuilcontainer in

Het is vaak zeer rendabel om een vuilcontainer in te huren. Door een vuilcontainer voor uw huis te plaatsen kunt u al het vuil in een keer afvoeren en kunt u op een efficiënte manier uw tuin leeghalen.

Tip 4 – laat een vakman uit de regio het werk uitvoeren

Laat het leeghalen van uw tuin en het afvoeren van de tuinmaterialen over aan een hovenier uit uw eigen regio. Daarmee bespaart u op de voorrijkosten. Wanneer u een hovenier uit uw eigen regio het werk laat verrichten dan bestaat de kans dat zij überhaupt geen voorrijkosten in rekening zullen brengen.

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017