Laat uw tuin inrichten door een specialist

Wilt u als particulier of bedrijf uw tuin inrichten dan is het aan te raden om een specialist in te huren. Een nieuwe tuininrichting of een tuin opnieuw inrichten is namelijk niet makkelijk. U kunt daarbij denken aan een tuinarchitect of een zzp tuinspecialist. Beiden kunnen u van een goed tuinadvies, inspiratie en tips voorzien. Ook kunt u voor het inrichten van uw tuin een hoveniersbedrijf of een tuinaannemer om advies vragen. Dergelijke bedrijven hebben vaak veel ervaringen met het inrichten van tuinen en kunnen u service op maat verlenen.

Het inhuren van een specialist is vooral handig wanneer u een compleet nieuwe tuin wilt inrichten. Echter wanneer u alleen een deel van uw tuin opnieuw wilt inrichten dan is het ook aan te raden een professional in te huren. Een specialist heeft namelijk vaak veel interessante ideeën en voorbeelden voor het inrichten van uw tuin. Tevens bekijkt een specialist uw tuin vanuit een professionele invalshoek. Vaak ziet hij of zij interessante mogelijkheden voor uw tuin.

Wilt u uw tuin inrichten en daar een professional voor inhuren? Vergelijk de prijzen van tuinspecialisten uit uw eigen regio.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Zelf uw tuin inrichten

U kunt uw tuin laten inrichten maar u kunt tegenwoordig ook zelf uw tuin inrichten. Zo kunt u uw tuin inrichten met een gratis online software programma of een andere tool op de computer. Ook kunt u op iPad uw tuin inrichten en een virtueel of digitaal tuinontwerp maken. Op die manier kunt u een beter beeld van uw nieuwe tuin krijgen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende gratis apps beschikbaar waarmee u uw tuin in 3d kunt inrichten. Let er wel op dat dergelijke apps en tools in veel gevallen voor een hovenier of een tuinaannemer niet voldoende zijn om uw tuin mee in te richten. Gebruik dergelijke tools dus vooral om voor u zelf een beter beeld van uw tuin te krijgen.

Laat een specialist uw tuin inrichten. Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres. Vergelijk via de onderstaande link vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw eigen regio.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Uw tuin inrichten kan verschillende redenen hebben

Het inrichten van een tuin kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen willen een nieuwe tuin ontwerpen en de nieuwe tuin aanleggen om deze vervolgens in te richten. Andere mensen willen een aantal veranderingen doorvoeren en daarmee hun bestaande tuin opnieuw inrichten. Weer andere mensen willen hun tuin inrichten voor hun hond, voor hun katten, voor hun konijnen of voor vogels. Tot slot willen mensen vooral hun tuin gezellig inrichten. Zo kunnen zij op ieder moment in het jaar van hun tuin genieten.

Zoals u hierboven kunt lezen zijn er voor het inrichten van een tuin verschillende redenen te bedenken. Wilt u ook uw tuin inrichten en daar een specialist voor inhuren? Vergelijk gratis en geheel vrijblijvend de prijzen van specialisten uit uw eigen regio!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een tuin inrichten is een unieke klus

Iedere tuin vraagt bij het inrichten van de tuin om een andere aanpak. Iedere tuin is immers uniek en de wensen van opdrachtgevers zijn uniek. Opdrachtgevers willen bijvoorbeeld hun tuin border inrichten met planten of met plantenbakken. Ook wordt een tuin vaak ingericht met grassen, met een zwembad, met een overkapping of met een terras. Niet alles is altijd mogelijk, maar er is altijd wel veel mogelijk. Zo vraagt het inrichten van een balkon tuin een andere aanpak dan het inrichten van:

 • een brede tuin
 • een diepe tuin
 • een ondiepe tuin
 • een grote tuin
 • een kleine tuin
 • een zeer kleine tuin
 • een mini tuin
 • een driehoekige tuin
 • een rechthoekige tuin
 • een vierkante tuin
 • een lange tuin
 • of een smalle tuin

Ook het type tuin is bij het inrichten van de tuin van belang. Het inrichten van een lounge tuin vraagt dan ook om een andere aanpak dan het inrichten van:

 • een ecologische tuin
 • een Engelse tuin
 • een boerderij tuin
 • een Chinese tuin
 • een fruit tuin
 • een Italiaanse tuin
 • een Japanse tuin
 • een kindvriendelijke tuin
 • een landelijke tuin
 • een permacultuur tuin
 • een schaduw tuin
 • een moderne tuin
 • een tropische tuin
 • of een wilde tuin

Tot slot speelt de ligging van uw tuin ten opzichte van de zon bij het inrichten van uw tuin een belangrijke rol. Een tuin kan immers op het noorden, op het noordoosten, op het oosten, op het zuidoosten, op het zuiden, op het zuidwesten, op het westen of op het noordwesten liggen.

Wilt u een professional uw tuin laten inrichten? U kunt via de onderstaande link op een eenvoudige manier de prijzen van specialisten vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Hoe een tuin inrichten en wanneer een tuin inrichten

Voor het inrichten van een tuin bestaat niet een vaste handleiding of een eenduidige uitleg. Veel opdrachtgevers en tevens de tuinarchitecten, de hoveniersbedrijven en tuinaannemers gaan bij het inrichten van een tuin op een unieke manier te werk. Zo wordt er bij het inrichten van een compleet nieuwe tuin vaak eerst een tuinontwerp gemaakt. Wanneer er slechts enkele veranderingen in de tuin doorgevoerd worden is het maken van een tuinontwerp vaak niet nodig.

Daarbij kunnen wij u vertellen dat een klus zoals een tuin inrichten het hele jaar door uitgevoerd kan worden. Uw tuin inrichten kunt u doen in de maanden januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en in december. Voor tuinarchitecten, hoveniersbedrijven en tuinaannemers ligt de topdrukte bij het inrichten van tuinen vooral in het voorjaar en in het najaar.

Wilt u uw tuin inrichten en de klus uitbesteden aan een vakman?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuin inrichten kosten

Bij het inrichten van uw tuin zal u vrijwel altijd met kosten te maken krijgen. Gratis een tuin inrichten is vrijwel niet te doen. Gelukkig kan voor ieder budget wel een tuin ingericht worden. Goedkoop een tuin inrichten of een tuin vol met luxe, het is beiden mogelijk. Daarbij spelen uw wensen een centrale rol. Houdt u van luxe en heeft u een groot budget dan is er altijd heel veel mogelijk. Bij een klein budget zijn de mogelijkheden iets minder groot, maar ook dan is er nog altijd heel veel mogelijk. Zeker met de nodige creativiteit kunt u heel ver komen.

De prijs voor het inrichten van een tuin is dan ook van veel factoren afhankelijk. Wanneer u een tuinarchitect uw tuin laat inrichten dat zult u ook te maken krijgen met verschillende tarieven. Wat de tarieven van tuinarchitecten en andere tuinspecialisten precies zijn is mede afhankelijk van het aantal uur dat zij bezig zijn om uw tuin in te richten. Daarbij geldt over het algemeen ook dat hoe meer uren een tuinarchitect met uw tuin bezig is hoe lager het uurtarief zal zijn. Uiteraard kunt u tuinarchitecten altijd vragen om een offerte op te laten maken.

Wilt u uw tuin inrichten en bent u benieuwd wat daar de kosten van worden?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Via Vergelijkhoveniers.nl een tuin inrichten in Nederland, België of Luxemburg

Vergelijkhoveniers.nl werkt nauw samen met honderden tuinarchitecten, tuinadviseurs, hoveniersbedrijven en tuinaannemers in zowel Nederland, België als in Luxemburg. Door onze samenwerking met deze specialisten in Limburg, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Friesland, Groningen, Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen zijn er voor opdrachtgevers in Amsterdam, Amersfoort, Antwerpen, Arnhem, Assen, Culemborg, Cuijk, Ede, Egmond, Emmen, Emmeloord, Epe, Erp, Ermelo, Essen, Etten, Etten leur, Ewijk, Haarlem, Hilversum, Ieper, Izegem, Knokke, Odijk, Oisterwijk, Ommen, Oss, Putten, Rhenen, Rotterdam, Sneek, Utrecht, Uden, Urk, Venlo, Venray, Veenendaal, Vlaanderen, Vlaardingen, Zaandam, Zaventem en Zaanstad al vele mooie tuinen ingericht.

Wilt u ook uw tuin richten en samenwerken met een vakkundige specialist bij u uit de omgeving?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018