Vergelijk en kies de beste stratenmaker  

Een straat, oprit of een terras aanleggen? Dit kunt u beter professioneel en voordelig laten uitvoeren door een ervaren stratenmaker. Om tot een mooi en langdurig resultaat te komen is namelijk specialistische kennis en ervaring nodig. Iets waarover niet iedereen beschikt. Daarnaast vergt het leggen van een straat ook behoorlijk wat fysieke inspanning. Dat is waarom stratenmakers bij grotere klussen gebruik maken van machinale bestrating. Deze werkwijze vraagt ook de nodige kennis. Kies daarom altijd voor een ervaren stratenmaker. U vindt ze op VergelijkHoveniers.nl.

U wilt een nieuwe en mooie bestrating of terras? Laat u helpen door een vakbekwame stratenmaker. Hij helpt u bij het uitzoeken van de tegels tot en met het bestraten.

De stratenmaker levert een mooi en duurzaam resultaat

Een terras of oprit dat verzakt wilt u graag voorkomen. Net als tegels en klinkers die niet mooi aansluiten. Toch zijn dit veel voorkomende problemen die ontstaan wanneer u de werkzaamheden zelf uitvoert. Het is natuurlijk niet voor niets dat er speciale opleidingen bestaan tot stratenmaker. Tot slot is er stratenmakersgereedschap nodig om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Een ervaren stratenmaker weet precies om welk gereedschap het gaat.

Wilt u voor uw bestrating een stratenmaker inhuren? Start dan nu de prijsvergelijk en ontvang binnen enkele dagen meerdere offertes van stratenmakers uit uw regio.

> Start uw prijsvergelijk

Stratenmaker gezocht? Dit is wat u moet weten:

Kies altijd voor een ervaren stratenmakersbedrijf. U bent dan verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat

Voor welke klussen huurt u een stratenmakersbedrijf in?

Als u wilt dat de bestrating mooi en gelijkmatig wordt gelegd, huurt u een ervaren stratenmakersbedrijf in. Deze bedrijven hebben ook verstand van aanverwante werkzaamheden. Namelijk, bij oprit- en tuinbestrating moet niet alleen worden gelet op het leggen van de tegels, maar ook op de ondergrond. Deze moet eerst geëgaliseerd worden voordat er daadwerkelijk begonnen kan worden met de bestrating.

De onderstaande werkzaamheden laat u uitvoeren door een stratenmakersbedrijf.

 • oprit aanleggen
 • terras aanleggen
 • tuinpad aanleggen
 • sierbestrating leggen
 • kasseien leggen
 • keramische tegels leggen
 • kinderkoppen leggen
 • klinkers leggen
 • mozaïek patroon leggen
 • kolken en goten leggen
 • natuursteen leggen
 • oude of nieuwe waaltjes leggen

Waarom het werk uitbesteden?

Het uitbesteden van (tuin)bestrating aan een stratenmaker biedt voordelen. We hebben ze onder genoteerd:

 • Omdat een stratenmaker veel ervaring heeft met het aanleggen van tuinbestrating voor een tuinaanleg, paden en opritten is, bent u verzekerd van een prachtig en professioneel resultaat.
 • In de meeste gevallen heeft u garantie op de bestrating. U loopt dus geen risico op onjuist gelegde bestrating.
 • U hoeft geen dure materialen aan te schaffen of te huren zoals bestratingsmachines en/of stratenmakersgereedschap.
 • De bestrating is gelegd met het oog op duurzaamheid. U heeft nog vele jaren profijt van deze kwalitatieve bestrating.
 • U loopt geen risico op lichamelijke klachten vanwege de fysiek zware werkzaamheden.
 • De kans op plasvorming en verzakkingen zijn beperkt
 • U heeft minimaal overlast. Er wordt op hoge snelheid gewerkt waardoor de klus zo snel mogelijk is afgerond.

Overweegt u om een stratenmaker in te huren? Klik op de onderstaande link om de prijzen van vakmensen uit uw eigen regio te vergelijken.

> Start nu uw prijsvergelijk

Vind de stratenmaker die bij u past

Het is vaak lastig om een stratenmaker te vinden die past bij uw wensen en tuinklus. Dit komt doordat de vakmensen vaak eigen specialisaties hebben. Zo ontwerpt en legt de creatieve stratenmaker liever bijzondere terrassen, terwijl er ook stratenmakers zijn die snel en goedkoop een straat of oprit kunnen leggen. Om met de juiste vakman in contact te komen is het raadzaam om uw wensen zo goed mogelijk te omschrijven. Gebruik hiervoor deze website. Vertel wat u wenst en u ontvangt offertes van de meest geschikte stratenmakers.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook beunhazen op de markt. Personen die beweren de klus te kunnen uitvoeren, zonder dat ze over de nodige kennis en ervaring beschikken. Het is daarom verstandig om vooraf altijd naar referenties te vragen. Wanneer u een stratenmaker via VergelijkHoveniers vindt, kunt u er zeker van zijn dat het hier om een professioneel stratenmakersbedrijf gaat. U heeft een stratenmaker gezocht, maar nog niet gevonden? Start dan nu uw prijsvergelijk.

stratenmaker gezocht

Een stratenmaker gezocht in uw regio? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Tips bij het uitvoeren van stratenmakers werkzaamheden

Of u nu zelf gaat bestraten of dat u het overlaat aan een stratenmaker, het is goed om rekening te houden met de onderstaande tips.

 1. Een stratenmaker werkt gedurende alle seizoenen. Heeft het leggen van de bestrating geen haast? Voer de klus dan bij voorkeur ui in het voorjaar. De grond is dan niet meer bevroren en te vochtig waardoor het makkelijker is om de grond te egaliseren.
 2. Maak vooraf een ontwerp van de bestrating. Houd bij het ontwerp tevens rekening met het soort tegels (vorm, materiaal). Met een goed ontwerp wordt het een stuk eenvoudiger om het werkgebied af te bakenen met piketpaaltjes.
 3. Kies voor de ondergrond bij voorkeur voor een zandbed en niet voor materiaal dat uithardt zoals beton.
 4. Maak een zandbed van zo’n 20-30 cm. Dit helpt verzakking van tegels te voorkomen.
 5. Maak gebruik van worteldoek om te voorkomen dat er onkruid tussen de tegels groeit. Worteldoek wordt op de bodem van de afgegraven grond geplaatst.
 6. Tegels kunnen uitzetten en krimpen vanwege temperatuurverschillen. Zorg daarom voor voldoende ruimte tussen de tegels. Dit is afhankelijk van het materiaal van de tegels, maar meestal is dit ca. 3 mm. Vraag hiernaar wanneer u tegels aanschaft bij een tuincentrum.
 7. Zorg ervoor dat de tegels ook tegen zware regenval kunnen. Dit betekent dat het water weg moet kunnen. Dit kan middels goten, kolken en een afschot.
 8. Tegels die niet meer mooi zijn kunnen vaak hergebruikt worden. Draai de tegels om en maak de tegels goed schoon. De bestrating ziet er dan weer als nieuw uit.
 9. Gebruik altijd een kantopsluiting om de bestrating “op slot” te zetten. Door de kantopsluiting blijft de bestrating altijd netjes op zijn plek liggen.
 10. Is de bestrating eenmaal gelegd? Veeg de eerste maand dan regelmatig voldoende voegzand in de voegen.

De kosten van een stratenmaker zijn afhankelijk van diverse factoren als bijvoorbeeld ervaring en het soort stratenmakersbedrijf. Vraag altijd naar referenties.

Wat kost een stratenmaker? Alle kosten op een rij

De kosten voor het bestraten van uw tuin, het aanleggen van een pad of een oprit lopen sterk uiteen. De tarieven van stratenmakers variëren vanwege ervaring, vestigingsgebied/locatie en het soort stratenmakersbedrijf.

Om u toch een indicatie van de kosten te geven, hebben wij hieronder een handige tabel opgesteld. De onderstaande prijzen zijn de gemiddelde prijzen en tarieven. Zo kunt een inschatting maken of de kosten binnen uw budget passen.

MateriaalPrijs
Betonnen tuintegels€20,- euro per m2
Gebakken tuintegels€25,- euro per m2
Waaltjes€37,50,- euro per m2
Natuursteen€45,- euro per m2
Ophoogzand€40,- euro per m2
Opsluitbanden€3,50 euro per meter
Palissade€20,- euro per meter
Uurprijs€15,- tot €35,- euro per uur

Bij de bovenstaande prijzen en tarieven hebben we rekening gehouden met:

 • kosten per uur
 • kosten / tarief van de stratenmaker per vierkante meter 

Stratenmakers berekenen hun prijzen en tarieven vaak op verschillende manieren. Houdt u daarom rekening met de onderstaande begrippen:

 • uurprijs: kosten per uur of kosten per m2
 • prijs per m2
 • prijs per meter
 • all in prijs / offerteprijs
 • prijs per dag of dagdeel
 • btw tarief (tegenwoordig 21% btw)

Wilt u de prijzen vergelijken en meerdere offertes ontvangen? Via de onderstaande link kunt u de prijzen van stratenmakers met heldere algemene voorwaarden vergelijken.

Tips om te besparen op kosten

 1. Verwijder zelf de oude bestrating zodat de stratenmaker dit niet hoeft te doen. Het bespaart tijd en dus kosten.
 2. Verwijder beplanting op de plekken waar de bestrating moet worden gelegd
 3. Schaf, in overleg met de stratenmaker, zelf de materialen aan zoals tegels, ophoogzand, opsluitbanden en palissade (een aaneengesloten rij van palen die dienst doen als omheining).
 4. Wilt u naast de bovenstaande bespaartips nog meer geld besparen? Doe dan een prijsvergelijk en vindt de beste stratenmaker tegen het laagste tarief.

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018