Straat leggen

Wilt u een straat leggen of een straat opnieuw leggen en daarbij gebruik maken van de kennis en expertise van een hovenier uit uw eigen regio? Welkom op Vergelijkhoveniers.nl! Hier vindt u altijd een hovenier die uw straat kan leggen tegen een zeer scherp tarief. Wij werken namelijk samen met honderden professionele en zeer gedreven hoveniers door heel Nederland. Door deze landelijke dekking kunt u via Vergelijkhoveniers.nl eenvoudig uw straat laten leggen en daarbij kunt u meteen flink op de kosten besparen. Door via onze gratis vergelijkdienst een vergelijking te starten bespaart u al snel 40% op de totale kosten. Daarbij ontvangt u enkel en alleen de prijzen van hoveniers uit uw eigen regio. Dat heeft als bijkomend voordeel dat er vrijwel nooit zaken als voorrijkosten in rekening worden gebracht.

Kortom, wilt u een straat leggen en de klus tegen lage kosten uitbesteden? Start meteen uw aanvraag en ontvang de prijzen van de hoveniers!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Straat leggen kosten

Bij een straat leggen krijgt u te maken met verschillende kosten. Het is dan ook niet zo vreemd dat de prijzen straat leggen kunnen verschillen. De straat leggen prijs is daarbij ook nog eens van verschillende factoren afhankelijk. Hieronder zullen wij de verschillende kostenposten toelichten.

Straat leggen prijs hovenier

Voor een klus zoals een straat leggen kan een hovenier op twee verschillende manieren de prijs presenteren, namelijk de prijs per uur of een prijs per m2. Of u een prijs per m2 of per uur gepresenteerd krijgt is afhankelijk van het type opdracht. Sommige opdrachten zijn namelijk complexer dan de andere opdracht. Bij een eenvoudige straat leggen zal de hovenier vrijwel altijd een prijs per m2 afgeven terwijl een hovenier voor een complexe opdracht eerder een prijs per uur zal afgeven. Natuurlijk zal de hovenier ook altijd een inschatting geven voor het totale werk. Zo weet u op voorhand altijd wat het gaat kosten om uw straat te laten leggen.

> voor een straat leggen ligt de prijs per uur tussen de 20 en 50 euro 
> voor een straat leggen ligt de prijs per m2 tussen de 10 en 25 euro

Wilt u exact weten wat de prijs gaat worden voor het laten leggen van uw straat? Plaats via de onderstaande link uw klus en ontvang de prijzen van de aangesloten hoveniers!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Straat leggen prijs materialen

Waar u zelf geen invloed heeft op de prijzen van hoveniers heeft u wel invloed op de prijs van de materialen. Het leggen van een straat kan natuurlijk met verschillende materialen uitgevoerd worden. Daarbij is de ene materiaalsoort goedkoper dan de andere. Om die reden is het altijd belangrijk om na te denken welke materialen u wilt gebruiken. Hieronder geven wij u een overzicht van de verschillende benodigdheden, steensoorten en de daarbij horende gemiddelde prijzen.

Steensoorten (prijs per m2)
Natuursteen straat > 35 euro – 65 euro
Gebakken straat > 20 euro – 50 euro
Betonnen straat > 20 euro – 35 euro

Extra benodigdheden
Ophoogzand en voegzand > 45 euro – 65 euro per m3
Opsluitbanden > 2 euro – 6 euro per meter

Straat leggen tips

Hieronder volgen enkele handige tips bij het leggen van een straat. Natuurlijk zullen niet alle tips altijd van toepassing zijn, maar het is aan te raden de tips goed door te lezen. Het kan u zomaar kostenbesparingen opleveren en ervoor zorgen dat u geen fouten maakt die andere mensen wel hebben gemaakt.

Tip 1 – straat leggen in de regen

Een straat leggen in de regen is voor een hovenier geen enkel probleem, mits het geen modderpoel is geworden. Zolang er een stabiel zandbed gemaakt is waar uw straat op komt te leggen kunnen de werkzaamheden ook gewoon in de regen worden uitgevoerd.

Tip 2 – straat leggen patroon

Wilt u kosten besparen? Dan is het aan te raden om voor een eenvoudig patroon te kiezen. Een ingewikkeld patroon laten leggen is namelijk altijd duurder. Ook een stratenmaker zal u hierin natuurlijk van advies voorzien. Om u een idee te geven uit welke soorten patronen (verbanden) u kunt kiezen geven wij u hieronder een overzicht van de verschillende mogelijkheden:

  • elleboogverband
  • keperverband
  • halfsteensverband
  • molenwiekverband
  • blokverband
  • banenverband
  • wildverband

Tip 3 – zelf straat leggen (niet doen!)

Kostentechnisch gezien lijkt het misschien aantrekkelijk om zelf uw straat te leggen. Dit kunnen wij echter zeer sterk afraden. In ieder geval, wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Zonder ervaring een straat leggen is namelijk vragen om problemen. Denk daarbij aan verzakkingen en plasvorming. Ook is de kans zeer groot dat uw straat uiteindelijk los komt te leggen.

Tip 4 – kies voor automatisch straat leggen bij een groot oppervlak

Wilt u een grote straat laten leggen? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor een hovenier die met een machine uw straat kan leggen. Dat zal er namelijk voor zorgen dat de kosten beduidend lager komen te liggen. Daarbij is straat die met een machine wordt gelegd veel eerder klaar dan een straat die met de hand wordt gelegd.

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.