Schutting plaatsen

Wilt u een nieuwe maar goedkope schutting plaatsen? Bij Vergelijkhoveniers.nl bent u aan het juiste adres. Wij van Vergelijkhoveniers.nl werken samen met honderden specialisten die voor u een mooie nieuwe schutting in uw tuin kunnen plaatsen. Wij brengen u graag gratis en vrijblijvend in contact met deze specialisten.

Met het plaatsen van een schutting verandert in een klap de sfeer in uw tuin. De hele beleving van uw tuin wordt anders. Rustiger of juist speelser. Aan u de keuze. Voor iedere tuin is een mooie en passende schutting te vinden.

Wilt u een schutting laten plaatsen? Klik op de onderstaande link en vergelijk de prijzen voor het laten plaatsen van een schutting te ontvangen. Zo kunt u uiteindelijk een weloverwogen keuze maken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een schutting plaatsen betekend in alle gevallen maatwerk. Iedere tuin is namelijk uniek. Wat vooral belangrijk is bij het laten plaatsen van een nieuwe schutting is dat u een goed tuinadvies ontvangt, niet te veel betaalt, kwaliteit en garantie krijgt. Deze vier aspecten staan bij ons centraal.

De verschillende fasen bij het laten plaatsen van een schutting

Het laten plaatsen van een schutting is een vrij ingrijpende klus die u het beste aan een specialist kunt overlaten. Een schutting plaatsen kent globaal gezien een vijftal fasen, namelijk:

 • Een aanvraag indienen
 • Het laten maken van een inventarisatie
 • Het laten uitbrengen van een tuinadvies en een offerte
 • Optioneel: het verwijderen van de oude schutting
 • Het laten plaatsen van de nieuwe schutting

Wilt u een schutting plaatsen en dat aan een specialist overlaten? Klik op de onderstaande link om geheel vrijblijvend de prijzen te vergelijken. U ontvangt binnen 48 uur de prijzen waarna u de prijzen eenvoudig en overzichtelijk kunt vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Waarom een schutting laten plaatsen?

Waar de tuin vroeger vooral een praktische functie had is de tuin tegenwoordig een plek om je even rustig terug te trekken, je te ontspannen en een plek waar u met familie en vrienden gezellig samen kunt komen voor een feestje of een barbecue.

Het plaatsen van een schutting kan veel redenen hebben. Bovendien heeft het plaatsen van een schutting vele voordelen. De voordelen van een schutting in uw tuin hebben wij voor u op een rijtje gezet:

 • Met het plaatsen van een schutting is duidelijk te zien waar het scheidingspunt van het erf zich bevindt
 • Door een schutting te plaatsen neemt de privacy in uw tuin toe
 • Het plaatsen van een schutting geeft een uniek sfeer aan uw tuin
 • Een schutting beschermt uw tuin tegen sterke wind
 • Rondvliegend puin door harde wind kan veel moeilijker in uw tuin terecht komen
 • Geluidsoverlast wordt gereduceerd
 • Het maakt het voor inbrekers moeilijker om op uw terrein te komen

Bent u er (bijna) van overtuigd om een schutting in uw tuin te laten plaatsen? Vul ons prijsvergelijkformulier in. Nadat u ons aanvraagformulier ingevuld heeft brengen wij uw aanvraag onder de aandacht bij specialisten uit uw eigen regio. U ontvangt meerdere vrijblijvende prijzen die u eenvoudig, transparant en overzichtelijk kunt vergelijken.

Belangrijk om te weten: u zit nergens aan vast.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Schutting plaatsen kosten

Zoals hierboven reeds besproken is krijgt u bij het laten plaatsen van een schutting te maken met maatwerk. Wat de exacte kosten voor het plaatsen van een schutting gaan worden kunt u het beste achterhalen door geheel gratis en vrijblijvend een aanvraag in te dienen en de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Hoe hoog de kosten voor het plaatsen van een schutting uiteindelijk gaan worden heeft u voor een groot deel zelf in de hand omdat met name het materiaalsoort van invloed op de prijs is. Om u (enigszins) een beeld van de kosten en prijzen te geven vindt u hieronder een tabel met gemiddelde kostenindicaties. Houdt hierbij rekening met het feit dat de kosten voor het plaatsen van een schutting van tuin tot tuin flink uiteen kunnen lopen.

Voor een schutting met een afmeting van 180 cm x 180 cm krijgt u gemiddeld gezien te maken met de volgende kosten:

Kosten schuttingOmschrijving
€ 30 – € 85Een hardhouten schutting
€ 40 – € 90Een kunststof schutting
€ 40 – € 75Natuurlijke schutting
Een poortdeur
€ 75 – € 190Poortdeur
Overige materialen
€ 30 – € 50Bevestigingsmaterialen voor poort
€ 20 – € 40Steunpalen tussen de schuttingen
€ 5 – € 15Verbindingselementen
Uurtarief
€ 30 – € 50Uurtarief voor het plaatsen van de schutting

 

Bij het plaatsen van een schutting heeft u veel keuze, maar welke schutting kiest u? Welk type schutting bij uw tuin past is geheel afhankelijk van de sfeer van uw tuin en de sfeer die u met uw tuin uit wilt stralen. Een schutting kan van verschillende materialen gemaakt zijn die allen een andere sfeer vertegenwoordigen. Te denken valt aan een houten schutting, een kunststof schutting, een betonnen schutting, een combinatie van materialen of een natuurlijke schutting zoals een schutting van bamboe. Hieronder bespreken we de verschillende materiaalsoorten.

Een houten schutting plaatsen

In Nederland wordt nog steeds het meest gebruik gemaakt van hout als het om schuttingen gaat. Scandinavisch hout of bijvoorbeeld hardhout is een zeer veelzijdige materiaalsoort. Een houten schutting kent een levensduur van ongeveer 15 tot 30 jaar. Kiest u voor het plaatsen van een hardhouten schutting dan ligt de levensduur van de schutting zo rond de 30 jaar.

Binnen ieder budget is er wel een mooie houten schutting te vinden. Daarnaast is er veel keuze met betrekking tot de vorm van de schutting. U kunt ook bij het plaatsen van een houten schutting kiezen tussen speels of juist strak.

Het werken met een houten schutting kent vele voordelen, namelijk:

 • Een houten schutting hoeft niet van water te worden voorzien. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld een heg
 • Een houten schutting kan verder gedecoreerd worden door bijvoorbeeld plantenbakken op te hangen
 • De meeste houten schuttingen zijn rond de 2 meter hoog. Over de schutting heen kijken is dan ook voor slechts enkele mensen weggelegd. Deze hoogte biedt veel privacy

Een houten schutting is in de meeste gevallen gemakkelijk te plaatsen omdat het gewicht beperkt is Een houten schutting kent ook enkele nadelen, namelijk:

 • Hout is een natuurlijk product en zal op den duur zwakker worden waarna deze vervangen zal moeten worden. Zoals hierboven besproken heeft een gemiddelde houten schutting een levensduur van ongeveer 15 jaar. Een hardhouten schutting kent een levensduur van ongeveer 30 jaar.
 • Een houten schutting is zeer stevig (mits deze goed wordt geplaatst), maar vanzelfsprekend is een houten schutting minder stevig dan bijvoorbeeld een betonnen schutting.

Bent u van plan om een houten schutting van Scandinavisch hout of hardhout in uw tuin te plaatsen en wilt u weten wat daar de kosten van zijn?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een kunststof schutting plaatsen

Kunststof schuttingen beginnen ook steeds populairder te worden. Het grote voordeel van een kunststof schutting is dat het onderhoudsarm is. Ook met betrekking tot de kleur zijn er vele voordelen te ontdekken. Kunststof schuttingen zijn namelijk in vele kleuren beschikbaar en kunnen daarmee geheel op de sfeer van uw tuin afgestemd worden.

We zetten de voordelen van een kunststof schutting voor u op een rijtje:

 • Een kunststof schutting is vaak kant en klaar verkrijgbaar waardoor deze snel geplaatst kan worden
 • Een kunststof schutting is relatief goedkoop
 • U heeft geen onderhoud aan de schutting
 • Er wordt gebruik gemaakt van gerecycled materiaal
 • Een kunststof schutting is in vele kleuren verkrijgbaar waardoor u altijd de juiste sfeer in uw tuin kunt realiseren

Overweegt u om een kunststof schutting te plaatsen? Klik op de onderstaande link om een aanvraag in te dienen en ontvang meerdere vrijblijvende prijzen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een beton schutting plaatsen

Een goed alternatief voor een houten of een kunststof schutting is het plaatsen van een beton schutting. Een beton schutting wint met name de laatste jaren flink veel populariteit. Zeker omdat een beton schutting tegenwoordig in vele kleuren en motieven te verkrijgen is. Een beton schutting kan dan ook een mooie en strakke uitstraling aan de tuin geven.

Ook een beton schutting heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk om vooraf deze voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen.

 • Een beton schutting is zeer stevig en robuust en kan met gemak een stevig storm doorstaan
 • Wellicht zou u het verwachten, maar het plaatsen van een fundering is niet nodig
 • De schutting is zeer geluidswerend
 • Een beton schutting is zeer onderhoudsarm

Overweegt u om een beton schutting te plaatsen? Vergelijk de prijzen door een aanvraag in te dienen en de prijzen van verschillende schuttingbouwers te vergelijken. U zit nergens aan vast!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een hout beton schutting plaatsen

Een combinatie van hout en beton in een schutting komt ook steeds meer voor. Dat is mede te danken aan de duurzaamheid van dit type schutting. Zoals de naam al doet vermoeden bestaan de schuttingelementen uit zowel hout als beton. Vaak is de onderkant van deze schutting van beton gemaakt en is het middenpaneel van hout. De palen zijn doorgaans ook van beton. De voordelen van een hout beton schutting zijn als volgt:

 • De onderkant van de schutting is vaak het meest kwetsbaar. Bij een hout beton schutting is de onderkant (de basis van de schutting) gemaakt van beton
 • Omdat de basis van deze schutting van beton is kan deze niet rotten
 • De basis van de schutting is onderhoudsvrij
 • De houten tussen elementen zijn gemakkelijk te vervangen

Wilt u een hout beton schutting plaatsen en de prijzen vergelijken? Klik op de onderstaande link om een aanvraag in te dienen en de prijzen van verschillende specialisten uit uw regio te vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een aluminium schutting plaatsen

Een nieuwkomer op deze markt is de aluminium schutting. Een aluminium schutting geeft een moderne en strakke uitstraling. Zeker bij een moderne tuin zal de aluminium schutting goed tot zijn recht komen. Bij een aluminium schutting zijn de palen ook van aluminium gemaakt. Een aluminium schutting wordt opgebouwd uit losse platen die tussen de palen worden geschoven. We zetten de voordelen voor het plaatsen van een aluminium schutting voor u op een rijtje:

 • Het materiaal is zeer licht
 • De levensduur van een aluminium schutting is ongeveer 100 jaar
 • De schutting is in zijn geheel onderhoudsvrij
 • De schutting is waterafstotend
 • Het materiaal is krasvast

Bij de aanschaf van een aluminium schutting heeft u bij de panelen de keuze uit:

 • Massief dichte platen
 • Aluminium platen
 • Gematteerd glas
 • Kantelbare lamellen
 • Geperforeerd aluminium
 • Helder glas

Bent u benieuwd wat de kosten voor het plaatsen van een aluminium schutting in uw tuin gaan worden? Klik op de onderstaande link om uw aanvraag in te dienen en vergelijk de prijzen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een composiet schutting plaatsen

Mede door de goede prijs kwaliteit verhouding geniet ook de composiet schutting de laatste jaren steeds meer populariteit. Composiet is een combinatie materiaal. In dit geval een combinatie van hout en kunststof. Je kan er een zeer moderne uitstraling mee creëren. We zetten de voor- en nadelen voor u op een rijtje. De voordelen van een composiet schutting:

 • Zeer duurzaam
 • Hoge kwaliteit (stevig materiaal)
 • Onderhoudsarm
 • Veel keuze uit panelen en kleuren (de kleur antraciet grijs komt veel voor)

De nadelen van een composiet schutting:

 • De aanschafprijs is vrij hoog

Wilt u voor het plaatsen van een composiet schutting de prijzen vergelijken?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een wilgentenen schutting plaatsen

Als u een milieuvriendelijke schutting wilt laten plaatsen dan kunnen wij een wilgentenen schutting adviseren. Een wilgentenen schutting oogt zeer natuurlijk, romantisch, warm en geeft een rustige uitstraling. Daarnaast kan deze schutting de wind goed tegenhouden. Omdat het materiaal zeer flexibel is kunnen er verschillende vormen toegepast worden.

Vaak wordt een wilgentenen schutting ter plekke gevlochten en wordt er gebruik gemaakt van kastanje- of wilgenpalen. De wilgentakken zelf worden in Nederland en in Frankrijk gekweekt.

Overweegt u om een wilgentenen schutting te plaatsen? Klik op de onderstaande link om een aanvraag in te dienen en vergelijk de prijzen van schuttingbouwers uit uw eigen regio.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een gemetselde schutting plaatsen

Een zeer duurzame schutting is een gemetselde schutting. Eigenlijk is een gemetselde schutting een muur zoals die ook gemaakt wordt voor bijvoorbeeld een huis. Voor het plaatsen van een gemetselde schutting is een fundering noodzakelijk. We zetten de voordelen van een gemetselde schutting voor u op een rijtje:

 • Onderhoudsarm omdat het niet kan verrotten
 • Zeer geluidswerend
 • Zeer stevig

Bent u van plan om een gemetselde schutting te laten plaatsen of heeft u dit in overweging? Vul ons prijsvergelijkformulier in en maak uw wensen kenbaar. Wij zorgen er vervolgens voor dat u van verschillende metselaars en hoveniers de prijzen ontvangt zodat u eenvoudig de prijzen kunt vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een betongaas schutting plaatsen

Om een schutting te plaatsen die natuurlijk oogt kunt u voor een betongaas schutting kiezen. Een schutting van betongaas kunt u namelijk laten begroeien met klimopplanten en is daarmee zeer milieuvriendelijk. Het duurt ongeveer twee seizoenen voordat een dergelijke schutting mooi groen is.

Het is ook mogelijk om een betongaas schutting aan te kleden met boomschorsmatten, wilgenmatten, bamboematten, rietmatten of heidematten. Voor het type gaas kunt u kiezen tussen roestig ogend gaas of bijvoorbeeld gegalvaniseerd gaas.

Wilt u weten wat de kosten voor het plaatsen van een betongaas schutting gaan worden en eenvoudig de prijzen vergelijken?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een bamboe schutting plaatsen

Bamboe is een goede keuze wanneer u naar een goedkope maar duurzame oplossing voor uw schutting zoekt. Bamboe is een sterk materiaal en heeft een natuurlijke uitstraling. Tegenwoordig wordt een bamboe schutting ook veel gebruikt bij de aanleg van moderne en strakke tuinen.

Bij het plaatsen van een bamboe schutting heeft u de keuze uit bamboe matten of een bamboe schutting die uit grote dikke bamboetakken bestaat.

Wilt u voor het plaatsen van een bamboe schutting de prijzen vergelijken?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Schuttingpalen plaatsen

Om de schuttingdelen aan elkaar te kunnen bevestigen is het noodzakelijk om schuttingpalen in de grond te plaatsen. Schuttingpalen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, te denken valt aan hout, beton, composiet, kunststof of bamboe.

Bij het plaatsen van schuttingpalen is het noodzakelijk dat de palen waterpas geplaatst worden omdat anders de schuttingelementen niet (goed) passen. Om schuttingpalen te plaatsen worden er allereerst gaten gegraven. Om de schutting uiteindelijk stevig en stabiel te kunnen plaatsen worden de schuttingpalen tot een diepte van ongeveer 90 cm in de grond geplaatst. Vaak wordt bij het opvullen van het gat snelbeton gebruikt. Daardoor neemt de stabiliteit van de schutting toe.

Wilt u schuttingpalen laten plaatsen? Klik op de onderstaande link om een aanvraag in te dienen en de prijzen te vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Schuttingdeur plaatsen

Om bijvoorbeeld een achterom of een steeg te kunnen bereiken is het noodzakelijk om een schuttingdeur (ook wel een schutting poort genoemd) te plaatsen. Bij het plaatsen van een schuttingdeur wordt de deur dusdanig in uw schutting geplaatst zodat het eruit ziet als onderdeel van de complete schutting. Met betrekking tot het plaatsen van een schuttingdeur bestaan er vele mogelijkheden. U kunt een hovenier om advies vragen en gratis de prijzen vergelijken door gebruik van ons aanvraagformulier te maken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Hoe hoog mag een schutting zijn?

Voor de hoogte van schuttingen zijn regels vastgesteld. Hieronder kunt u nalezen wat de regels met betrekking tot de hoogte van schuttingen zijn:

 • In de meeste gevallen mag de schutting in de achtertuin maximaal twee meter hoog zijn. In sommige gemeenten zijn er met betrekking tot het plaatsen van een schutting andere regels. Wij adviseren dan ook om dit bij uw gemeente te controleren.
 • Aan de voorzijde van het huis mag een schutting maximaal 1 meter hoog zijn.

Overige regelgeving met betrekking tot het plaatsen van een schutting

Naast de hoogte van een schutting is er bij het plaatsen van een schutting nog meer regelgeving van toepassing die voor van belang kan zijn:

 • Wanneer de schutting exact op de erfafscheiding staat dan bent u samen met uw buren verantwoordelijk voor het onderhoud en de overige kosten aan de schutting.
 • Het is wel toegestaan om zonder toestemming van uw buren een schutting op het eigen gedeelte van de erfafscheiding te plaatsen.
 • Indien u een schutting wilt plaatsen die hoger is dan 2 meter dan zult u een omgevingsvergunning moeten aanvragen. Een omgevingsvergunning kunt u bij uw gemeente aanvragen.
 • U mag zonder toestemming van uw buren tegen de schutting van uw buren aan bouwen zolang u binnen de grens, tot de helft van de dikte van de erfafscheiding, blijft. Daarbij mag er geen schade aan de schutting, muur of heg van de buren ontstaan.
 • Het is niet toegestaan om balkons, muuropeningen of ramen binnen 2 meter van de erfgrens te hebben die uitkijken op de grond van uw buren.
 • Het is niet toegestaan om in een schutting een raam of opening te maken.

Zelf een schutting plaatsen of overlaten aan een specialist?

Bij het plaatsen van een schutting is het van groot belang dat dit door een vakman gedaan wordt. Wanneer u zelf aan de slag gaat kan het gebeuren dat de schutting niet waterpas recht staat met alle gevolgen van dien. Dat kan tot vele ergernissen en tot schade aan uw of andermans eigendommen leiden. Laat het plaatsen van een schutting dan ook over aan een specialist zoals een hovenier of tuinman.

Bent u op zoek naar een specialist om uw schutting te laten plaatsen en wilt u op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017