Kleine tuin inrichten

Veel opdrachtgevers zitten met het vraagstuk: hoe een kleine tuin inrichten? Een kleine tuin inrichten, zeer kleine tuin inrichten of een hele kleine tuin inrichten is vaak lastiger dan u denkt. Vooral omdat de beschikbare ruimte zo beperkt is en het moeilijk is om de tuin optisch groter te laten lijken. Daarbij is het zonlicht vaak ook beperkt, is er meestal veel schaduw en moet er goed nagedacht worden waar de beplanting komt, welke beplanting er wordt aangebracht, waar de bestrating wordt gelegd etc. Het is van groot belang om een kleine tuin op de juiste manier in te richten. Alleen dan kunt u optimaal van uw kleine tuin genieten. Wij kunnen het dan ook aanraden om de klus goed aan te pakken. Laat bijvoorbeeld een hovenier of een tuinarchitect een goed plan maken. Het maken van een tuinontwerp (inclusief een beplantingsplan en een verlichtingsplan) kunnen wij daarbij sterk aanbevelen. In een dergelijk plan worden uw wensen namelijk visueel, een hovenier kan uw tuin direct na het plan aanleggen en er wordt rekening gehouden met alle facetten die bij het inrichten van een kleine tuin om de hoek komen kijken.

Wilt u een kleine tuin leuk inrichten, efficiënt inrichten en geheel inrichten naar uw eigen smaak en stijl? Via de onderstaande link kunt u vrijblijvend de prijzen van hoveniers en tuinarchitecten uit uw eigen regio vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Kleine tuin zelf inrichten of uitbesteden

Wilt u uw kleine tuin zelf inrichten of uitbesteden? Het is vaak een vraagstuk waar veel opdrachtgevers mee zitten. Om voor uzelf te kunnen bepalen of u uw tuin zelf gaat inrichten of de klus (deels) wilt uitbesteden is het aan te raden om allereerst een wensenlijst op te stellen. Door een wensenlijst op te stellen kunt u namelijk zelf zien welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Op basis daarvan kunt u bekijken welke werkzaamheden u zelf kunt uitvoeren en voor welke werkzaamheden u externe hulp nodig heeft. Zo heeft u mogelijk alleen voor de bestrating een stratenmaker nodig of voor het plaatsen van een schutting een schuttingspecialist en doet u de rest zelf. Misschien wilt u alleen een tuinontwerp laten maken en gaat u uw kleine tuin verder zelf inrichten. Alles is uiteraard mogelijk.

Wilt u een kleine tuin zelf inrichten en deels werkzaamheden uitbesteden? Plaats een aanvraag via de onderstaande link en vergelijk de prijzen van hoveniers en andere tuinbedrijven voor uw tuinklus.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Kleine tuin inrichten tips

Een kleine tuin inrichten is nog knap lastig. Wij hebben daarom een aantal handige tips en ideeën voor u verzamelt die wij graag met u delen. Hieronder leest u deze tips. Uiteraard is het ook mogelijk om een tip toe te laten voegen. Neem daarvoor contact met ons op.

Tip 1 – kleine smalle tuin inrichten

Voor een smalle tuin is het vaak wenselijk om de tuin breder te laten lijken. Het is daarbij allereerst belangrijk dat de tuin een open uitstraling krijgt. Gebruik dus geen materialen of spullen die het zicht volledig blokkeren. Door transparantie aan te brengen lijkt uw tuin groter. Ook de kleuren zijn daarbij belangrijk. Zorg voor rustige kleuren en niet te veel verschillende kleuren. Ook met de juiste tuinbestrating is er veel te bereiken. Leg bijvoorbeeld langwerpige tuintegels in de breedte. Het zal ervoor zorgen dat de tuin breder zal kijken. Voor de verdere indeling is het aan te raden om te kiezen voor groen aan één kant van de tuin en bestrating aan de andere zijde van de tuin. Daarbij is het aan te raden om een tuin te voorzien van tuinverlichting. Tot slot. Houdt u van de zon? Plaats dan de tuinbestrating voor het terras in de zon.

Tip 2 – kleine vierkante tuin inrichten

Een kleine vierkante tuin inrichten is lastig. Door de vier even lange zijden kan de tuin namelijk al snel hokkerig overkomen. Toch hoeft dat niet het geval te gebeuren. Het klinkt wellicht vreemd, maar ga vooral niet te recht toe recht aan te werk. Door veel gebruik te maken van vierkante vormen wordt een vierkante tuin namelijk nog vierkanter. Het beste is dan ook om andere vormen in de tuin aan te brengen. Dat kunt u op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met de bestrating of met de beplanting. Ook kunt u een vierkante tuin langer laten lijken. Leg bijvoorbeeld de bestrating in de lengte, breng beplanting in de lengte aan en gebruik een schutting met verticale planken.

Tip 3 – kleine tuin op het noorden inrichten

Voor de één is een kleine tuin op het noorden vervelend, terwijl dit voor de ander juist als zeer prettig ervaren wordt. Op een warme dag zal het bijvoorbeeld niet zo warm zijn. Het feit blijft dat een tuin op het noorden een andere aanpak vraagt dan “normaal”. Zeker wanneer het aankomt op het inrichten van een kleine tuin op het noorden. Kies voor bestrating met een coating. Zo kunt u uw tuin eenvoudig mosvrij houden. Het plaatsen van een schutting kunt u gewoon doorzetten, maar kies voor een lage schutting op plekken waar de zon wel doorkomt. Ook is het raadzaam om te kiezen voor planten die het in de schaduw goed doen. Daar kunt u bijvoorbeeld een beplantingsplan voor laten maken.

Tip 4 – bespaar tot 40% op de totale kosten voor het inrichten van uw tuin

Wilt u een kleine tuin inrichten en daar een tuinarchitect of een hovenier voor inhuren? Wilt u tevens geheel vrijblijvend de prijzen voor het inrichten van uw tuin vergelijken? Wilt u tot slot tot wel 40% op de inrichting van uw tuin besparen? Indien u op één van deze vragen “ja” beantwoord dan is het aan te raden om via de onderstaande link een aanvraag in te dienen. U komt via de onderstaande link op ons centrale aanvraagformulier. Daarin kunt u al uw wensen kenbaar maken. Wij brengen uw aanvraag vervolgens onder de aandacht bij hoveniers en tuinarchitecten uit uw eigen regio. Op basis van uw wensen zullen zij u geheel vrijblijvend de prijs doen toekomen. U kunt tot slot vrijblijvend de prijzen voor het inrichten van uw tuin vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018