Hoveniersbedrijf in de buurt

Gaat u binnenkort uw tuin grondig aanpakken of wilt u een moeilijke klus laten uitvoeren? Wees verstandig en huur een goed hoveniersbedrijf in. Dergelijke bedrijven hebben de ervaring en kennis om ieder project, groot of klein, uit te voeren.

Een bedrijf uit de hoveniersbranche inhuren is de laatste jaren flink populair geworden. De economie trekt aan, woningen worden verbouwd en zo ook de tuinen. Ook bij u is er altijd wel een goed hoveniersbedrijf in de buurt te vinden. Gebruik onze prijsvergelijker om eenvoudig uw klus te omschrijven. U ontvangt vervolgens per bedrijf vrijblijvend een totaalprijs.

Hoveniersbedrijf inhuren of de klus zelf doen?

Voor de één is dit nog een afweging, maar omdat u op deze pagina terecht gekomen bent gaan wij er vanuit dat u een goede hovenier wilt inhuren. In overleg met het bedrijf kunt u wel altijd besluiten om de klus deels zelf uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van voorbereidingswerkzaamheden of juist de nazorg.

Snel een hovenier zoeken? Gebruik de onderstaande informatie

hoveniersbedrijf

Hoveniersbedrijf inhuren? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Wanneer wel of niet een hoveniersbedrijf inhuren?

Een goed hoveniersbedrijf is een veelzijdig bedrijf met expertise op het gebied van tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Valt uw klus binnen één van deze categorieën? In dat geval is een hovenier inhuren meestal de meest verstandige keuze. U weet dan zeker dat de klus vakkundig wordt uitgevoerd.

Professionele hoveniersbedrijven hebben enorm veel kennis en ervaring. Bovendien werken zij efficiënt. Dat komt omdat deze bedrijven in het bezit zijn van de juiste gereedschappen, materialen en machines.

Hoveniersbedrijf inhuren of niet?

In de onderstaande tabel tonen wij werkzaamheden waarbij de hulp en expertise van een bedrijf uit de hoveniersbranche onmisbaar is. Gebruik deze tabel om te bepalen of u de werkzaamheden zelf kunt uitvoeren of niet.

Staan uw werkzaamheden niet in de tabel? Gebruik ons aanvraagformulier om eenvoudig met hoveniersbedrijven uit uw eigen buurt in contact te komen.

WerkzaamhedenHoveniersbedrijf inhuren?
Tuin ontwerpenja
Tuinaanlegja
Tuinonderhouduw keuze
Tuin afgravenja
Tuin egaliserenja
Tuin ophogenja
Coniferen verwijderenja
Coniferen snoeienuw keuze
Boomstronk verwijderenja
Boom omzagenja
Gazon aanleggenuw keuze
Terras aanleggenja
Oprit aanleggenja

Een hoveniersbedrijf inhuren is meestal noodzakelijk

De voordelen van een hoveniersbedrijf

Het inhuren van een hovenier kent vele voordelen ten opzichte van de klus zelf uitvoeren. Hieronder de voordelen die deze bedrijven te bieden hebben.

Kennis, expertise en advies

Niet veel mensen hebben groene vingers of zijn handig. Bij veel tuinklussen zitten zij met hun handen in het haar. Hoveniers hebben alle kennis en expertise in huis om de klus direct uit te voeren. Bovendien ontvangt u vrijwel altijd gratis extra advies.  

Zelf geen machines en andere gereedschappen huren of kopen

Het hoveniersvak is een specialistisch vak. Dat houdt ook meteen in dat er voor veel werkzaamheden machines en gereedschappen nodig zijn die niet standaard in de meeste schuren liggen. Het inhuren van deze machines en gereedschappen is vaak ontzettend duur.

Hoveniersbedrijven zijn in het bezit van alle gereedschappen en machines. Een tuinbedrijf inhuren is daarom meestal goedkoper dan de klus zelf uitvoeren.

Korting op inkoop

Omdat veel bedrijven vaak en groots inkopen krijgen zij flinke kortingen. U als klant profiteert daar altijd van mee.  

Hoveniersbedrijven zijn altijd goed verzekert

Veel hoveniersklussen zijn niet zonder gevaar. Denk aan een boom kappen of een tuin afgraven. Om die reden zijn de bedrijven goed verzekert. Gaat er onverhoopt iets mis? Dan wordt het altijd netjes opgelost en vergoed.

hoveniersbedrijf inhuren

Hoveniersbedrijf inhuren? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Waar op letten bij een hoveniersbedrijf inhuren?

Wanneer u zaken doet met een bedrijf is het altijd prettig om te weten of een bedrijf kwaliteit levert. Een beetje research uitvoeren is dan vaak al voldoende. Waar moet u op letten?

Keurmerk

Goede hoveniersbedrijven zijn vrijwel altijd bij één of meerdere keurmerken aangesloten. De meest bekende keurmerken binnen deze branche zijn VHG, Tuinkeur, Groenkeur en European treeworker. Wilt een tuinbedrijf het keurmerk dragen? Dan worden zij getoetst of zij aan de kwaliteitseisen voldoen. De meeste keurmerken toetsen het bedrijf ieder jaar. Op die manier kunnen zij kwaliteit garanderen.  

Is het bedrijf niet goed als het geen keurmerk heeft? Het antwoord daarop is nee. Het dragen van een keurmerk is vaak aan de hoge prijs. Voor de kleinere bedrijven is dat meestal de reden om zich niet bij een keurmerk aan te sluiten.  

Ervaringen en reviews

Veel bedrijven hebben op hun website reviews en ervaringen van hun klanten staan. Door de reviews en ervaringen door te lezen kunt u een goed beeld van het bedrijf vormen.

Google de naam van het bedrijf

Een zeer effectieve methode om erachter te komen of een bedrijf goed werk levert is door de naam van het bedrijf te Googelen.   

Uurprijs van het bedrijf

Natuurlijk doet u er ook goed aan om op de prijs te letten. Is de prijs te mooi om waar te zijn? Meestal is dat ook het geval. Is de prijs te hoog? Dan kan dat betekenen dat het bedrijf de opdracht eigenlijk niet goed kan uitvoeren. De prijs kan bijvoorbeeld erg hoog worden wanneer zij externe partijen of machines moeten inhuren om de klus uit te voeren. In dat geval kunt u beter verder zoeken.

Ons advies: vergelijk altijd de prijzen van hoveniersbedrijven

Handige tips bij het inhuren van een hoveniersbedrijf

Wilt u een hoveniersbedrijf inhuren? Gebruik onze handige tips. Zo voorkomt u misstanden en wordt de samenwerking tussen u en het bedrijf altijd een succes.

 1. Bij het kopen van een product is het vergelijken van prijzen heel normaal geworden, maar bij diensten niet altijd. Toch kunnen wij het sterk aanbevelen om ook in dit geval de prijzen te vergelijken. Door de prijzen te vergelijken bespaart u al snel 40% op de kosten. Gebruik onze gratis prijsvergelijk tool voor een snelle vergelijking.  
 2. Kies altijd voor een bedrijf uit uw eigen omgeving. Zo voorkomt u voorrijkosten.
 3. Vraag het bedrijf om langs te komen en de situatie te beoordelen. Hoe beter de werkzaamheden ingeschat kunnen worden des te lager de prijs zal uitvallen.
 4. Maak altijd duidelijke afspraken en laat alle werkzaamheden vastleggen in een offerte. Zo voorkomt u misstanden. In een offerte staat namelijk precies omschreven welke werkzaamheden er uitgevoerd gaan worden en tegen welke prijs.
 5. Werk altijd met een vaste prijs voor de totale opdracht.
 6. Het hovenierswerk is seizoensgebonden. In het voorjaar en het najaar hebben de meeste bedrijven het erg druk. Heeft uw klus geen haast en kan uw klus in de winter uitgevoerd worden? Dan is de kans groot dat u de klus voor een lagere prijs kunt laten uitvoeren.
 7. De meeste bedrijven geven garantie op hun werk, maar controleer dit vooraf. Dat geeft u als klant een extra vorm van zekerheid.
hoveniersbedrijf kosten

Hoveniersbedrijf inhuren? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Wat zijn de hoveniersbedrijf prijzen

Een bedrijf inhuren brengt vanzelfsprekend kosten met zich mee. Dat is binnen de hoveniersbranche niet anders. De totale prijs voor een opdracht hangt van verschillende factoren af. Hieronder benoemen wij de factoren die een rol in de kosten spelen:

 • uw wensen
 • de omvang van de klus
 • eenmalige klus of periodieke klus
 • uurloon tarieven
 • bereikbaarheid van uw tuin
 • kosten voor materialen

Op voorhand is het dus niet te zeggen wat de hoogte van de kosten gaan worden. Wilt u een tuinklus laten uitvoeren en wilt u weten welke prijzen u kunt verwachten? Vul ons prijsvergelijk formulier in. De aangesloten hoveniers berekenen vervolgens geheel vrijblijvend de kosten.

Goedkoop hoveniersbedrijf inhuren

Goedkope hoveniersbedrijven zijn prijstechnisch zeer aantrekkelijk. Heeft u een goedkoop bedrijf gevonden? Controleer altijd of er geen “verborgen kosten” zijn, waardoor goedkoop uiteindelijk toch duur kan worden.

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017