Hovenier inhuren

Bent u een particulier of een zakelijke opdrachtgever en wilt u een klus of meerdere klussen in uw tuin laten uitvoeren? Eenmalig of periodiek? Huur dan een vakkundige hovenier in. Laat de werkzaamheden uitvoeren en krijg professioneel advies. Hoveniers kunnen iedere tuinklus uitvoeren en beschikken over de juiste kwaliteiten op het gebied van een tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud en boomverzorging.

Voordelen van hoveniers

Hoveniers bieden veel voordelen. Allereerst bespaart u tijd wanneer u de klus uitbesteed. U hoeft geen materialen en machines te kopen of te huren. Daarnaast worden de werkzaamheden op een vakkundige manier uitgevoerd waardoor de levensduur van uw tuin toeneemt. U ontvangt professioneel advies en tot slot is het mogelijk om binnen ieders budget een hovenier in te huren.

Hovenier gezocht? Gebruik de onderstaande informatie

hovenier

Hoveniers vergelijken? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Werkzaamheden die door hoveniers uitgevoerd kunnen worden

Hoveniers beschikken over veel tuinkennis op verschillende vakgebieden. Zij hebben bijvoorbeeld expertise op het gebied van tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden. 

Werkzaamheden hovenier

Gebruik het onderstaande overzicht om te bepalen welke werkzaamheden u kunt uitbesteden. Let op: iedere klus is bespreekbaar. Dit overzicht is daarom uitsluitend bedoeld als inspiratie.

WerkzaamhedenToelichting
Tuinonderhoudtuinieren, planten snoeien, bamboe verwijderen, beplanting verzorgen, vijver onderhouden, schoffelen, harken en bemesten
GazonGraszoden leggen of zaaien, gras maaien, bemesten en kunstgras aanleggen
Schoonmakenonkruidbestrijding, bladeren verwijderen, zwembad schoonmaken, gladheidsbestrijding en sneeuwruimen
Boomverzorgingaanplanten, bomen snoeien, fruitbomen verzorgen, boom verwijderen (bomen kappen) en stronken frezen met een stobbenfrees
Stratenmakerswerk(sier)bestrating leggen en onderhouden
Tuinaanlegtuin aanleggen, drainage, daktuin of dakterras aanleggen
Tuinontwerptuin ontwerpen en advies
Overige werkzaamhedenmestafvoer, overkapping bouwen, schutting plaatsen, vlonders leggen of trampoline ingraven

Snel een hovenier vinden die de werkzaamheden kan uitvoeren? Start meteen uw gratis prijsvergelijk en ontvang vrijblijvend de prijzen.

Een hovenier voert de werkzaamheden vakkundig uit

Voorbereiding bij een hovenier inhuren

Het is belangrijk om goed voorbereid uw zoektocht te starten. Vraag uzelf daarom af wat voor soort hovenier u zoekt en welke klus u wilt laten uitvoeren. Zij moeten namelijk weten wat uw wensen zijn. Gebruik daarom de onderstaande stappen en ga goed voorbereid aan de slag.

Werkzaamheden formuleren

Probeer zo goed mogelijk te formuleren wat uw wensen zijn en welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Hoe beter u uw wensen omschrijft des te gerichter hoveniers hun prijs kunnen berekenen. Wilt u periodiek werkzaamheden laten uitvoeren? Geef dan aan of u een onderhoudscontract wilt afsluiten.

Soort hovenier bepalen

Afhankelijk van de werkzaamheden bepaalt u welk soort hovenier u moet inhuren. Gebruik daarom de onderstaande tabel:

Soort hovenierToelichting
Allround en goedkoopAllround en goedkope hoveniers zijn goed in te zetten voor uw tuinonderhoud, een simpel tuinontwerp en een eenvoudige tuinaanleg.
ExclusiefExclusieve hoveniers worden ingehuurd voor werkzaamheden waar specialistische kennis voor nodig is.
ModernModerne hoveniers worden ingehuurd voor het ontwerp, aanleg e onderhouden van (strakke) moderne tuinen en landgoederen.
BiologischBiologische hoveniers worden ingehuurd voor werkzaamheden in biologische tuinen zoals moestuin.
PermacultuurPermacultuur hoveniers worden ingehuurd voor werkzaamheden in natuurlijke tuinen (wilde tuinen en natuurtuinen).

Budget vaststellen

Stel vooraf een een budget vast. Daarmee voorkomt u dat de kosten te hoog worden. Een budget vaststellen doet u door in te schatten welke materialen er nodig zijn en welke kosten daaraan verbonden zijn. Ga er vanuit dat hoveniers gemiddeld een prijs per uur van 30 euro excl. 21% btw hanteert. Zelf een inschatting van de werkuren maken is natuurlijk lastig. Daarom is het makkelijker om de prijzen bij de hoveniers op te vragen.

Hoveniers zoeken en vergelijken

Zoek hoveniers die de werkzaamheden kunnen uitvoeren en vergelijk de prijzen. Dat doet u met onze prijsvergelijker. Start daarom meteen een aanvraag en ontvang vrijblijvend de prijzen.

hovenier inhuren

Hoveniers vergelijken? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Dit is waar u op moet letten!

Het aanbod aan hoveniers is groot en mogelijk zelfs overweldigend. Het vinden van een geschikte hovenier kan daardoor moeilijk zijn. Gebruik daarom de onderstaande checklist. 

De juiste kennis en expertise

Hoveniers hebben hun eigen kwaliteiten, kennis en expertise. Bekijk daarom altijd de websites van hoveniers. Op de websites ziet u meestal welke diensten zij aanbieden en waar zij in gespecialiseerd zijn. Staan uw werkzaamheden daar benoemt? Dan zit u goed.

Een grote klus uitvoeren? Vraag naar referenties

Wilt u een groot tuinproject laten uitvoeren. Vraag dan altijd naar referenties. Door de referenties te bellen of een email te sturen krijgt u vaak veel informatie.

Keurmerken en certificaten

De hoveniersbranche beschikt over een aantal keurmerken en certificaten. De bekendste keurmerk zijn het Tuinkeur, Groenkeur, VHG en European Treeworker. Hoveniers zijn vrij om zich daar bij aan te sluiten. Keurmerken eisen van de aangesloten hoveniers bijvoorbeeld wel dat zij aan kwaliteitseisen voldoen. Dit wordt ook regelmatig getoetst aan de hand van een beoordelingsrapport.

Dit betekent overigens niet dat hoveniers zonder keurmerk geen kwaliteit bieden. Integendeel. Veel hoveniers hebben zich bewust niet aangesloten bij de keurmerken. Het dragen van een keurmerk vraagt namelijk een hoge investering.

Let op: keurmerken zeggen niets over de ervaringen van opdrachtgevers. Daarom is het niet mogelijk om op de sites van de keurmerken recensies of beoordelingen te vinden.

Tips bij het inhuren van een hovenier

Voorkom dat u verkeerde keuzes maakt en dat de kosten onnodig hoog worden. Gebruik daarom onze tips.  

 1. Wilt u periodiek klussen laten uitvoeren? Kies altijd voor een onderhoudscontract. Met een onderhoudscontract bent u namelijk een stuk voordeliger uit.
 2. Vergelijk altijd de prijzen. Hiermee kunt u een kostenbesparing van 40% en soms zelfs meer realiseren. Met onze prijsvergelijker vergelijkt u snel en eenvoudig de offertes van hoveniers bij u uit de buurt.
 3. Kunt en wilt u zelf de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren? Hiermee bespaart u extra op de kosten.
 4. Werk altijd op basis van een gespecificeerde offerte. Zo weet u voorafgaand aan de klus meteen wat de hoogte van de factuur wordt. Daarmee voorkomt u dat de kosten onnodig hoog worden.
 5. Laat meerwerk nooit op basis van een uurtarief uitvoeren maar kies voor een offerte. 
 6. Houd uw tuin goed bij. Een verwilderde tuin kost uiteindelijk altijd meer geld dan een goed onderhouden tuin.
 7. Kies voor een hovenier bij u in de buurt. Daarmee bespaart u op de voorrijkosten.
 8. Lokale hoveniers hebben kennis van de plaatselijke ondergrond en kunnen de werkzaamheden daardoor efficiënter uitvoeren.
 9. Controleer altijd of er garanties geboden worden.
 10. Het hovenierswerk is vaak seizoensgebonden. Daarom hebben de meeste hoveniers het in de lente, zomer en herfst erg druk. Wilt u de drukte omzeilen? Laat dan uw klus in het najaar of de winter uitvoeren.
hovenier zoeken

Hoveniers vergelijken? Start nu uw gratis prijsvergelijk!

Start prijsvergelijk

Wat zijn de kosten van een hovenier inhuren?

Hovenierswerk is er in verschillende vormen. Licht en eenvoudig werk is vaak goedkoop. Is het werk zwaar en complex? Dan zullen de kosten ook toenemen. Bovendien spelen er nog meer factoren een rol in de prijsbepaling. Hieronder volgt een opsomming van die prijselementen:

 • type opdracht (eenmalig of periodiek)
 • grootte van de opdracht
 • eventuele materiaalkosten
 • uurprijs
 • inzet manschappen

Wat de prijs voor uw klus gaat worden kunt u alleen weten door de prijzen van hoveniers op te vragen. Gebruik daarom onze prijsvergelijker. De aangesloten hoveniers berekenen de tarieven graag voor u.

Goedkope hovenier inhuren?

Wij werken samen met exclusieve, maar ook zeer goedkope hoveniers. Maak daarom tijdens uw prijsvergelijk duidelijk waar u naar op zoek bent.

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017