Snel een hovenier offerte nodig?

Wilt u een klus laten uitvoeren door een vakkundige hovenier? Dan heeft u altijd een hovenier offerte nodig. Hierin staat precies omschreven welke werkzaamheden de hovenier gaat uitvoeren en voor welke prijs.

aanvragen van offertes bij hoveniers

Natuurlijk wilt u ook graag op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken. Individueel bij hoveniers een offerte aanvragen kost veel tijd, maar daar is een oplossing voor. Via onze prijsvergelijker hoeft u slechts één keer een offerteaanvraag in te dienen. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend ontvangt u verschillende offertes van hoveniers bij u uit de buurt. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend.

> Start nu uw prijsvergelijk

De 5 voordelen van hovenier offertes vergelijken

Het vergelijken van offertes via Vergelijkhoveniers.nl biedt veel voordelen. Hieronder de voordelen op een rij:

 1. Kostenbesparing tot 40%
 2. Vakkundige hoveniers
 3. Binnen 24 uur reactie
 4. Geschikt voor iedere tuinklus
 5. Geheel gratis en vrijblijvend

Hovenier offertes aanvragen en vergelijken? Dit is wat u moet weten:

hovenier offerte

Offertes van hoveniers vergelijken? Start meteen uw prijsvergelijk

Start prijsvergelijk

Wanneer een hovenier offerte aanvragen?

Heeft u een klus die u graag wilt uitbesteden aan een vakkundige hovenier? Vraag dan altijd offertes aan. Ook wanneer u een globale prijsindicatie wilt. De aangesloten hoveniers zullen u vervolgens verder helpen.

Hovenier offertes aanvragen doet u voor de onderstaande klussen

Hieronder leest u in welke gevallen u een offerte bij een hovenier moet aanvragen.

KlusToelichting
TuinonderhoudIn de offerte voor het tuinonderhoud staat omschreven welke werkzaamheden uitgevoerd worden, op welke momenten en hoe vaak. Ook vindt u informatie over de facturatie.
TuinrenovatieVoor een tuinrenovatie staat omschreven welke onderdelen van uw tuin gerenoveerd worden.
TuinontwerpIn de offerte voor een tuinontwerp staan uw wensen omschreven. Ook is beschreven hoe het traject eruit komt te zien. Het tuinontwerp kan op uw verzoek worden aangevuld met een beplantingsplan, onderhoudsplan en verlichtingsplan.
TuinaanlegDe offerte voor een tuinaanleg bevat vaak ook de prijs voor een tuinontwerp. Bovendien wordt de offerte aangevuld met een duidelijke planning.

Gebruik onze vergelijker om van verschillende hoveniers bij u uit de buurt een offerte te ontvangen. U vergelijkt daarmee eenvoudig de prijzen, maar ook de garanties en mogelijkheden.

> Start nu uw prijsvergelijk

Met een hovenier offerte weet u exact wat de kosten voor uw klus zijn

vergelijk de hovenier offertes

Het formuleren van uw wensen voor de hovenier offerte

Een hovenier kan alleen een prijsopgave maken wanneer uw wensen bekend zijn. Hoe beter u uw wensen kunt omschrijven des te beter de prijs berekent kan worden. Gebruik daarom het onderstaande stappenplan en verwerk de informatie in uw offerteaanvraag.

Stap 1 – de tuin omschrijven

In de eerste stap geeft u aan om welke tuin het gaat. Bijvoorbeeld uw voortuin, achtertuin, zijtuin, dakterras, balkon of daktuin.

Stap 2 – omschrijf de bereikbaarheid van uw tuin

Om een prijs te bepalen moet een hovenier weten hoe goed uw tuin bereikbaar is. Kunt u de tuin bereiken via de straat, een achterom of bijvoorbeeld een trap?

Stap 3 – eenmalige klus, periodieke werkzaamheden of vervolgklus

Voor tuinonderhoud zijn de werkzaamheden vaak periodiek. Dat is voor een tuinontwerp of een tuinaanleg natuurlijk anders. Geef daarom duidelijk aan of het om een eenmalige of een periodieke opdracht gaat. In sommige gevallen gaat het om een gecombineerde opdracht. Bijvoorbeeld in het geval van een tuinontwerp. Na het ontwerp moet de tuin namelijk ook aangelegd worden. Geef daarom duidelijk aan of er ook een vervolgklus aan de opdracht verbonden is. 

Stap 4 – de opdracht formuleren

Omschrijf zo duidelijk mogelijk wat uw wensen zijn, welke verwachtingen u heeft en welke werkzaamheden u wilt laten uitvoeren. De hovenier bepaalt namelijk op basis van uw omschrijving wat de kosten gaan worden. Het is daarom van groot belang om uw opdracht zo goed mogelijk te omschrijven. 

Let op: een hovenier kan alleen een offerte maken wanneer uw wensen duidelijk zijn. Zijn uw wensen niet duidelijk genoeg? Houd er dan rekening mee dat de hovenier een prijsindicatie zal geven. Na aanvulling van informatie kan de hovenier altijd alsnog een offerte maken.

Stap 5 – wilt u een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren?

Om de kosten laag te houden kiezen sommige opdrachtgevers ervoor om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Geldt dat ook voor u? Geef dan duidelijk aan welke werkzaamheden u zelf uitvoert en welke werkzaamheden de hovenier moet verrichten.

Stap 6 – de uitvoerdatum

Geef aan wanneer u de werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Staat de uitvoerdatum nog niet vast? Geef dan aan dat u flexibel bent of kies een datum als indicatie.

Stap 7 – prijsindicatie of offerte aanvragen hovenier

Bent u nog een in oriënterende fase en is een prijsindicatie voldoende? Bespaar de hovenier onnodig rekenwerk en geef dit duidelijk aan. Weet u al (vrij) zeker dat de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden? Geef dan aan dat u van de hovenier een offerte wilt ontvangen.

hovenier offertes

Hovenier offertes aanvragen en vergelijken?

Start prijsvergelijk

Tips voor het aanvragen van offertes bij hoveniers (8 tips)

Wilt u een hovenier offerte aanvragen? Ga goed voorbereid aan de slag en gebruik de bovenstaande 7 stappen om uw wensen duidelijk te formuleren. Voor extra advies gebruikt u de onderstaande 8 tips.

 1. Een offerte van een hovenier is altijd gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. Twijfel daarom niet om een offerte aan te vragen. Ook niet wanneer u alleen een prijsindicatie wilt ontvangen.
 2. Hovenier offertes hebben altijd een maximale geldigheidsduur. Bijvoorbeeld 14 dagen, 30 dagen of zolang de planning het toelaat. Houd hier rekening mee met het maken van uw eigen planning.
 3. Is de offerte niet duidelijk genoeg? Zijn er open eindjes? Laat de hovenier dan altijd een nieuwe offerte opmaken.
 4. Vergelijk de hovenier offertes. Hiermee bespaart u al snel 40% aan kosten.
 5. Laat u nooit afschrikken door de offerteprijs. Is de offerteprijs te hoog? Vraag de hovenier om mee te denken en vraag naar een alternatief. Hoveniers zijn namelijk creatief en denken graag met u mee.
 6. Is de offerteprijs niet onderhandelbaar, maar zijn de kosten te hoog? Stel voor om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren of de hovenier te helpen.
 7. Zodra u de offertes van de hoveniers ontvangen heeft is het aan te raden om met verschillende hoveniers contact op te nemen. Tijdens dit contact kunt u namelijk goed aanvoelen welke hovenier voor uw klus geschikt is.
 8. Bent u flexibel en kan de klus in het laagseizoen uitgevoerd worden? Laat de klus dan bijvoorbeeld in de herfst of winter uitvoeren. De meeste hoveniers hanteren in die periode namelijk een lager uurtarief.

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018