Snel een hovenier offerte nodig?

Wilt u een klus laten uitvoeren door een vakkundige hovenier? Dan heeft u altijd een hovenier offerte nodig. Hierin staat precies omschreven welke werkzaamheden de hovenier gaat uitvoeren en voor welke prijs.

Natuurlijk wilt u ook graag op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken. Bij de hoveniers een offerte aanvragen kost veel tijd, maar daar is een oplossing voor. Via onze prijsvergelijker hoeft u slechts één keer een offerteaanvraag in te dienen. Nadat u uw aanvraag ingediend heeft ontvangt u verschillende hovenier offertes van hoveniers bij u uit de buurt. Deze dienst is geheel gratis en vrijblijvend.

De 5 voordelen van hovenier offertes vergelijken

Het vergelijken van hovenier offertes via Vergelijkhoveniers.nl biedt veel voordelen. Hieronder de voordelen op een rij:

 1. Kostenbesparing tot 40%
 2. Vakkundige hoveniers
 3. Binnen 24 uur reactie
 4. Geschikt voor iedere tuinklus
 5. Geheel gratis en vrijblijvend

Hovenier offerte? Dit is wat u moet weten:

hovenier offerte

Hovenier offertes vergelijken? Geheel gratis en vrijblijvend!

Start prijsvergelijk

Wanneer hovenier offertes aanvragen?

Heeft u een klus voor uw tuin en wilt u een hovenier inhuren? Vraag dan altijd offertes aan. Weet u niet zeker of u een offerte nodig heeft of wilt u eerst een globale prijs? Vraag in dat geval ook altijd een offerte aan. De hovenier zal u vervolgens verder helpen.

Hovenier offertes aanvragen doet u voor de onderstaande klussen

Hieronder leest u in welke gevallen u een hovenier offerte moet aanvragen.

KlusToelichting
TuinonderhoudIn de offerte voor het tuinonderhoud staat omschreven welke werkzaamheden uitgevoerd worden, op welke momenten en hoe vaak. Ook vindt u informatie over de facturatie.
TuinrenovatieVoor een tuinrenovatie staat omschreven welke onderdelen van uw tuin gerenoveerd worden.
TuinontwerpIn de offerte voor een tuinontwerp staan uw wensen omschreven. Ook is beschreven hoe het traject eruit komt te zien. Het tuinontwerp kan op uw verzoek worden aangevuld met een beplantingsplan, onderhoudsplan en verlichtingsplan.
TuinaanlegDe offerte voor een tuinaanleg bevat vaak ook de prijs voor een tuinontwerp. Bovendien wordt de offerte aangevuld met een duidelijke planning.

Gebruik onze prijsvergelijker om van verschillende hoveniers bij u uit de buurt een offerte te ontvangen. U vergelijkt daarmee eenvoudig de prijzen en mogelijkheden.

Met een hovenier offerte weet u exact wat de kosten voor uw klus zijn

Het formuleren van uw wensen voor de hovenier offerte

Een hovenier kan alleen een offerte opmaken wanneer uw wensen bekend zijn. Hoe beter u uw wensen kunt omschrijven des te beter de hovenier de prijs kan berekenen. Gebruik daarom het onderstaande stappenplan en verwerk de informatie in uw offerteaanvraag.

Stap 1 – de tuin omschrijven

In de eerste stap geeft u aan om welke tuin het gaat. Uw voortuin, achtertuin, zijtuin, dakterras, balkon of daktuin.

Stap 2 – omschrijf de bereikbaarheid van uw tuin

Om een prijs te bepalen moet een hovenier weten hoe goed uw tuin bereikbaar is. Kunt u de tuin bereiken via de straat, een achterom of bijvoorbeeld een trap.

Stap 3 – eenmalige klus, periodieke werkzaamheden of vervolgklus

Voor tuinonderhoud zijn de werkzaamheden vaak periodiek, terwijl u maar één keer een tuinontwerp hoeft te laten maken. Geef daarom aan of het om een eenmalige of een periodieke opdracht gaat.

Na bijvoorbeeld een tuinontwerp moet de tuin vaak ook direct worden aangelegd. Bij deze klus zit er dus een vervolgklus aan te komen. Is dat het geval? Geef dat dan ook aan.

Stap 4 – de opdracht formuleren

Omschrijf zo duidelijk mogelijk wat uw wensen zijn en welke werkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Dit is de meest belangrijke stap. De hovenier bepaalt namelijk op basis van uw omschrijving wat de kosten gaan worden.

Let op: een hovenier kan alleen een offerte maken wanneer uw wensen duidelijk zijn. Zijn uw wensen niet duidelijk genoeg? Houd er dan rekening mee dat de hovenier u een prijsindicatie zal geven. Na aanvulling van de informatie kan de hovenier alsnog een offerte voor u maken.

Stap 5 – wilt u een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren?

Om de kosten laag te houden kiezen sommige opdrachtgevers ervoor om bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Indien u dat van plan bent geeft u duidelijk aan welke werkzaamheden u zelf uitvoert en welke werkzaamheden door de hovenier uitgevoerd moeten worden.

Stap 6 – de uitvoerdatum

Geef aan wanneer u de werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Staat de uitvoerdatum nog niet vast? Geef dan aan dat u flexibel bent.

Stap 7 – prijsindicatie of offerte aanvragen hovenier

Bent u nog een in oriënterende fase en is een prijsindicatie voldoende? Bespaar de hovenier onnodig rekenwerk en geef dit duidelijk aan. Weet u al (vrij) zeker dat de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden? Geef dan aan dat u een hovenier offerte wilt ontvangen.

Wilt u snel in contact komen met hoveniers bij u in de buurt? Start meteen een aanvraag en ontvang geheel vrijblijvend en gratis hovenier offertes.

hovenier offertes

Hovenier offertes vergelijken? Geheel gratis en vrijblijvend!

Start prijsvergelijk

Hovenier offerte tips (8 tips)

Gaat u een hovenier offerte aanvragen? Ga goed voorbereid aan de slag en gebruik de bovenstaande 7 stappen. Voor extra advies gebruikt u de onderstaande 8 tips.

 1. Een hovenier offerte is altijd vrijblijvend en gratis. U zit dus nergens aan vast. Twijfel daarom niet om een offerte aan te vragen. Ook niet wanneer u alleen een prijsindicatie wilt ontvangen.
 2. Hovenier offertes hebben altijd een maximale geldigheidsduur. Bijvoorbeeld 14 dagen, 30 dagen of zolang de planning het toelaat. Houd hier rekening mee met het maken van een planning.
 3. Is de offerte niet duidelijk genoeg? Zijn er open eindjes? Laat altijd een nieuwe hovenier offerte opmaken.
 4. Vergelijk altijd de hovenier offertes. Dit kan zomaar een kostenbesparing tot 40% opleveren.
 5. Laat u nooit afschrikken door de offerteprijs. Is de offerteprijs te hoog? Probeer altijd te onderhandelen over de prijs of vraag of er een alternatief is. Een hovenier is creatief en denkt graag met u mee.
 6. Is de offerteprijs niet onderhandelbaar? Vraag de hovenier dan of u bepaalde werkzaamheden zelf kunt uitvoeren.
 7. Leg na het ontvangen van de hovenier offertes altijd contact met de verschillende hoveniers. Door contact te hebben kunt u beter aanvoelen welke hovenier voor de klus geschikt is.
 8. Bent u flexibel? Laat de klus in de herfst of de winter uitvoeren. De meeste hoveniers hanteren in die periode een lager uurtarief.
 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017