Wanneer u een schutting wilt laten plaatsen dan krijgt u te maken met regelgeving te maken. Die regelgeving heeft betrekking op de maximale hoogte van de schutting. Waarschijnlijk zit u nu met de vraag: Hoe hoog mag een schutting zijn? Voor zowel de voortuin als voor de achtertuin zijn er verschillende regels die van toepassing zijn. We bespreken alle regelgeving die bij het plaatsen van een schutting van toepassing is op deze pagina.

Hoe hoog mag een schutting zijn in de achtertuin?

Voor het plaatsen van mooie schutting in uw achtertuin gelden er regels met betrekking tot de hoogte van die schutting. In de achtertuin mag een schutting of een andere tuinafscheiding zoals een muur of heg maximaal 2 meter hoog zijn. Wilt u een hogere schutting in uw achtertuin plaatsen? Informeer in dat geval bij uw gemeente of u een omgevingsvergunning nodig heeft.

Bent u van plan om eventueel een schutting in uw achtertuin of naast uw huis te plaatsen? Vergelijk op een eenvoudige manier de prijzen van specialisten uit uw eigen buurt.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Hoe hoog mag een schutting zijn in de voortuin?

Voor het plaatsen van een schutting in de voortuin gelden andere regels dan voor het plaatsen van een schutting in de achtertuin. Zo mag een schutting die in de voortuin staat maximaal 1 meter hoog zijn. Bent u van plan om in uw voortuin een hogere schutting of andere vorm van tuinafscheiding te plaatsen? Informeer dan bij de plaatselijke gemeente of u een omgevingsvergunning nodig heeft of niet.

Overweegt u om in uw voortuin een schutting te plaatsen? Of wilt u in uw voortuin een hek of andere tuinafscheiding plaatsen? U kunt via de onderstaande link de prijzen vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Algemene regelgeving met betrekking tot het plaatsen van een schutting of andere vorm van tuinafscheiding

Voor zowel de voortuin als voor de achtertuin gelden naast de hoogte van de erfafscheiding de volgende regels, namelijk:

  • In de achtertuin mag u in de schutting of andere tuinafscheiding geen openingen of ramen plaatsen. De tuinafscheiding moet in verband met privacy helemaal gesloten zijn.
  • De maximale hoogte van een erfafscheiding in de achtertuin is 2 meter.
  • In de voortuin mag u wel een erfafscheiding plaatsen waar doorheen gekeken kan worden.
  • De maximale hoogte van een erfacheiding in de voortuin is maximaal 1 meter.
  • Naast het huis is de maximale hoogte van de schutting, de muur of het hek 2 meter.
  • Wanneer u een schutting wilt plaatsen dan heeft u daar geen toestemming van uw buren voor nodig. Aan uw kant van de erfafscheiding mag u namelijk doen wat u wilt. Uiteraard zolang u handelt binnen de regels van de wetgeving. U mag dus tegen de schutting of erafscheiding van uw buren aan bouwen. Let er natuurlijk wel op dat u de erfafscheiding van uw buren niet beschadigd.

Wilt u met een expert op het gebied van schuttingen en andere tuinafscheidingen in contact komen? Vergelijk eerst de prijzen!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017