Coniferen planten

Een klus zoals coniferen planten wordt vaak uitbesteed. In dat geval spreken we over coniferen laten planten of coniferen laten plaatsen. U kunt bijvoorbeeld een hovenier of een tuinman uw coniferen laten planten. Het planten van coniferen is namelijk precisiewerk. Vooral coniferen met kluit planten is lastig. Wanneer coniferen niet op de juiste manier geplant worden kunnen er allerlei problemen ontstaan. Door een flinke storm kunnen de coniferen uit de grond getrokken worden of bij een verkeerde aanplant kunnen de coniferen binnen een mum van tijd bruin worden. Wanneer u toch liever zelf uw coniferen wilt planten dan is het belangrijk om te weten welke stappen u moet doorlopen. Bent u toch bang dat de coniferen planten problemen gaat opleveren? Besteed in dat geval de klus uit.

Via de onderstaande link kunt u op een eenvoudige manier een tuinman of hoveniersbedrijf vinden die voor u uw coniferen kan planten.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Coniferen planten wanneer en welke periode

De beste tijd en de beste periode om coniferen te planten is vanaf november tot en met april geplant worden. Liever in het najaar of in de winter dan in het voorjaar of de zomer. U kunt de coniferen dus planten in de maand april, in maart, in februari, in januari, in december of in november. Behalve met vorst. Tijdens vorst en / of grondvorst is het planten van coniferen af te raden. Maanden waarin u beter niet uw coniferen kunt planten is in mei, in juni, in juli, in augustus, in september of in oktober.

Wilt u uw coniferen laten planten door een hovenier of een tuinman? Vergelijk via de onderstaande link de prijzen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Coniferen planten hoe (tips)

Naast het moment van aanplanten zijn er een aantal andere zaken die belangrijk zijn. Bijvoorbeeld de diepte en de afstand tussen de coniferenplanten. Omdat er op dit gebied veel vragen zijn hebben wij een uitleg opgesteld hoe coniferen geplant worden. Tevens geven wij tips.

Tip 1 – de voorbereiding voor het planten van coniferen

Allereerst is het belangrijk om de gewenste plek voor de coniferen te bepalen. Ook is het belangrijk om te bepalen met welke grond u te maken heeft. Coniferen planten in kleigrond is vrijwel nooit een probleem.

Vaak worden coniferen op de erfgrens of tegen de erfgrens aan geplant. Nog voordat de coniferen gekocht worden is het belangrijk om het werkgebied te markeren. Voor een coniferenhaag kunt u aan de twee uiterste punten een touw spannen. Zo kunt u de coniferenhaag straks recht en strak plaatsen.

Tip 2 – coniferen planten diepte

Voor het aanplanten van een coniferenhaag is het belangrijk om een lange geul te graven. Vooral de diepte en de breedte is daarbij belangrijk. De diepte en breedte dienen in ieder geval anderhalf tot twee keer meer dan de kluit te zijn. Vaak is een breedte en diepte van 30 cm tot 40 cm voldoende.

Tip 3 – coniferen planten afstand

Veel mensen die coniferen willen planten zitten met vragen zoals: hoeveel coniferen planten per meter of coniferen planten per meter. Het is aan te raden om twee coniferen per meter te plaatsen. Kortom plant na iedere halve meter een coniferenplant.

Tip 4 – het verzorgen van de coniferen tijdens en na het aanplanten

Het is belangrijk om de geul met mest te voorzien. Meng de mest met de aarde zodat er een rijke bodem en voedzame bodem ontstaat. Nadat de coniferen eenmaal geplant zijn is regelmatig water geven een belangrijk onderdeel van het succes. Ook kunt u de coniferen van tijd tot tijd opnieuw van mest voorzien. Tot slot is het belangrijk om de coniferen niet te snoeien nadat ze geplant zijn. Wacht eerst tot de coniferen de gewenste hoogte en breedte bereikt hebben.

Tip 5 – coniferen worden bruin na planten

Het kan zijn dat de coniferen na het planten bruin worden. Vaak is dat eenvoudig op te lossen door de coniferen van voldoende mest en water te voorzien. Vaak herstellen de coniferen zich vanzelf weer. Gebeurt dat echter niet? In dat geval is het aan te raden om een hovenier of tuinman in te schakelen. Via de onderstaande link kunt u op een eenvoudige manier uw opdracht plaatsen en vrijblijvend de prijzen vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018