Boomchirurg

Bomen kunnen net als mensen ziek worden, beschadigd raken door een storm, te groot worden en behoefte aan verzorging krijgen. Een boom kan ziek worden door het oplopen van een infectie of een schimmel. Vaak ligt de oorzaak van een infectie bij een beschadiging of een plaag. Wanneer een boom ziek is, of wanneer u denkt dat een boom ziek is is het inschakelen van een boomchirurg noodzakelijk. Om te bepalen of een boom ziek is zal de boomchirurg de boom onderzoeken. Meestal wordt er een bladmonster van de boom genomen die vervolgens voor nader onderzoek naar het laboratorium wordt gestuurd.

Een boomchirurg houdt zich dus bezig met het verzorgen van een zieke, een beschadigde boom of een boom die gesnoeid moet worden. Door een boom te behandelen wordt de levensduur van de boom bevordert.

Denkt u dat uw boom ziek is en een behandeling nodig heeft of wilt u uw boom laten verzorgen? Via ons prijsvergelijkformulier kunt u de prijzen van boomchirurgen uit uw eigen regio vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een boomchirurg gaat verder dan het behandelen van een boom

Waar bomen vroeger nog complete behandelingen ondergingen wordt er tegenwoordig uitgegaan van het principe dat bomen in staat zijn zichzelf te kunnen herstellen. Wanneer een boom is beschadigd of een infectie heeft opgelopen zal een boom reageren door zich volgens de verschillende fasen van het CODIT-model af te grendelen. Dit is een ontdekking van de wetenschapper Dr. Shigo en deze ontdekking wordt binnen het vak van de boomchirurg nog steeds als basis gebruikt om zieke bomen te behandelen.

De term boomchirurg is eigenlijk vervangen door de term boomverzorging. De taken van een boomchirurg gaan namelijk verder dan alleen het behandelen van een zieke boom. Zo bestaan de taken van een boomchirurg tegenwoordig uit:

 • Het planten van een nieuwe boom
 • Het leefmilieu van een boom op een positieve manier beïnvloeden
 • Het begeleiden van het groeiproces van een boom door begeleidingssnoei toe te passen
 • Het in stand houden van een boom door vormsnoei toe te passen
 • Het verwijderen van een boom

Bent u op zoek naar een boomchirurg om uw zieke boom te laten behandelen of heeft u een andere reden om een boomchirurg in te huren?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Hoe gaat een boomchirurg te werk wanneer een boom ziek is?

Wanneer een boom ziek is of wanneer u denkt dat een boom ziek is is het noodzakelijk dat er een boomchirurg ingeschakeld wordt. Allereerst is het van belang om het probleem te analyseren. Om het probleem te achterhalen kan een boomchirurg verschillende methoden toepassen. Daarbij kunt u denken aan:

 • Het toepassen van een bodemonderzoek
 • Een monster van het grondwater nemen
 • Een DNA onderzoek verrichten
 • Het toepassen van een bladanalyse

Op basis van de bovenstaande gegevens zal de chirurg besluiten welke behandeling nodig is. De wond behandelen gebeurt in de meeste gevallen niet meer, maar wel kan de boomverzorger het leefmilieu van de boom versterken. Op die manier kan de boom extra kracht verkrijgen zodat deze beter in staat is om zichzelf te kunnen herstellen. In het ergste geval zal de boomchirurg over moeten gaan tot het verwijderen van een boom maar in de meeste gevallen is een boom nog goed te behandelen en kan de levensduur van de boom verlengt worden.

Wilt u een boomchirurg een boom laten onderzoeken om te bepalen welke behandeling gewenst is?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Waarom moet een boom door een boomchirurg behandeld worden?

Indien een boom het nodig heeft is het van belang om een boom door een boomchirurg te laten behandelen. Bomen zijn in een landschap namelijk onmisbaar en hebben tal van functies waardoor het van belang is dat bomen gezond en in tact blijven. We bespreken de functies van bomen hieronder:

 • Een boom waarborgt de privacy
 • Een boom begeleid wegen en paden
 • Een boom matigt temperaturen
 • Een boom absorbeert en weerkaatst geluid
 • Een boom biedt schaduw
 • Een boom vormt voor vogels een thuisbasis waar zij kunnen broeden
 • Een boom kan lelijke objecten verdoezelen
 • Een boom houdt de zonnestralen van een laag hangende zon tegen
 • Een boom geeft voedsel aan dieren
 • Een boom verbetert de luchtkwaliteit en is in staat om ongezonde deeltjes uit de lucht te filteren

Boomchirurg kosten

Voor het inhuren van een boomchirurg worden vanzelfsprekend kosten in rekening gebracht. Die kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk. Vooral de type werkzaamheden staan daarbij centraal. Het kan ook zo zijn dat er voor de verschillende werkzaamheden een ander tarief gehanteerd wordt. Vaak wordt er vooraf een inschatting gemaakt van het aantal uur dat er nodig is om de werkzaamheden uit te voeren. Zo kan de prijs uiteindelijk berekend worden door de kostprijs te vermenigvuldigen met het aantal uur.

Het is daarbij goed om te weten dat de prijzen van boomchirurgen erg kunnen verschillen. Het is dan ook aan te raden om altijd de prijzen te vergelijken. Via de onderstaande link kunt u op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken. Zo vindt u snel een goedkope maar professionele boomchirurg.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Waar worden de meeste boomchirurgen ingezet?

In heel Nederland en België worden regelmatig boomchirurgen ingehuurd. Denk bijvoorbeeld aan provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Utrecht, Noord-Brabant, Limburg, Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland, Flevoland, Gelderland, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. De meeste bedrijven zijn gevestigd in of rondom de 25 grootste steden, namelijk uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Almere, Breda, Nijmegen, Apeldoorn, Haarlem, Enschede, Arnhem, Amersfoort, Zaandam, Den Bosch, Hoofddorp, Zwolle, Zoetermeer, Leiden, Maastricht, Dordrecht, Ede en Leeuwarden. Zo hebben wij al vele aanvragen ontvangen van opdrachtgevers uit:

Aalst, Aarschot, Bergen op Zoom, Brugge, Brussel, Coevorden, Deinze, Delft, Diksmuide, Eemnes, Goes, Gorinchem, Gouda, Halen, Hasselt, Herentals, Ieper, Kampen, Kortrijk, Lelystad, Leuven, Lier, Lokeren, Mechelen, Oss, Oudenaarde, Roermond, Roeselare, Roosendaal, Sint-Truiden, Turnhout, Voorburg, Waregem, Wageningen, Zutphen, Amstelveen, Brasschaat, Dedemsvaart, Emmen, Essen, Gorssel, Heemstede, Heerlen, Heist-op-den-Berg, Hengelo, Hilversum, Houten, Kapellen, Keerbergen, Lommel, Malden, Schilde, Sliedrecht, Soest, Temse, Tienen, Venray, Velp, Veenendaal, Wetteren, Wuustwezel, Zwevegem, Alken, Barneveld, Bellegem, Bergharen, Brakel, Castricum, Dalen, Duizel, Heule, Schoonebeek, Vorstenbosch, Wedde, Zelem,Aalter, Alkmaar, Antwerpen, Assen, Beveren, Boxtel, Deurne, Diest, Gent, Geel, Goirle, Hamme, Heerenveen, Hoogeveen, Kalmthout, Kempen, Lochem, Mol, Oud-Turnhout, Rollegem, Someren, Twente, Uden, Vught, Weert, Westland, Wijchen, Zaltbommel en Zeist.

Zoals u kunt zien krijgen wij aanvragen uit heel Nederland en België. Staat uw plaatsnaam hierboven niet beschreven? Geen probleem. Wij hebben een totale dekking. Wilt u ook een boomchirurg inhuren en vooraf de prijzen vergelijken?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2017