Boom verwijderen

Wilt u een boom verwijderen op eigen grond of uit uw tuin? Dan zit u hier helemaal goed. Wanneer u een boom met wortel en al wilt verwijderen dan overweegt u misschien twee opties. Zelf doen of de klus uitbesteden. In de meeste gevallen kiezen opdrachtgevers ervoor om de klus uit te besteden. Een boom verwijderen is namelijk een ingewikkelde klus en brengt vaak ook de nodigde risico’s met zich mee. Daarbij willen de meeste opdrachtgevers ook meteen hun boomstronk verwijderen. De boomkluit verwijderen is op zichzelf al een ingewikkelde klus, laat staan het verwijderen van een boom zelf.

Vergelijkhoveniers.nl werkt samen met honderden tuinmannen, hoveniersbedrijven en boomverzorgers. U kunt door deze specialisten uw boom laten verwijderen uit de tuin. Wij hebben voor u de specialisten geselecteerd die de klus tegen een laag tarief kunnen uitvoeren.

 • Acacia boom verwijderen
 • Binaire boom verwijderen
 • Catalpa boom verwijderen
 • Klimop boom verwijderen
 • Grote boom verwijderen
 • Kleine boom verwijderen
 • Omgewaaide boom verwijderen
 • Taxusboom verwijderen

Wilt u ook uw boom laten verwijderen door een specialist uit uw eigen omgeving?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Boom verwijderen kosten

Wanneer u een boom laat verwijderen dan zal dat de nodige kosten met zich meebrengen. Veel mensen zoeken dan ook naar boom verwijderen prijs of naar boom laten verwijderen kosten. Omdat het verwijderen van een boom maatwerk betreft is het op voorhand niet te zeggen wat de kosten zijn. Zo is de prijs voor het verwijderen van een boom afhankelijk van:

 • De hoogte van de boom
 • De omvang van de boom
 • De breedte van de stam
 • De plek waar de boom staat
 • Of u de boomstronk ook wilt laten verwijderen
 • Of u het hout wenst af te voeren of wilt gebruiken voor uw open haard

Naar aanleiding van de bovenstaande informatie kan een specialist de kosten berekenen. Vervolgens kan een eventuele offerte opgemaakt worden. Daarbij is het goed om te weten dat de prijzen tussen de verschillende aanbieders flink kunnen verschillen. Het is dan ook aan te raden om de prijzen te vergelijken.

Wilt u een boom laten verwijderen en bent u benieuwd naar de kosten?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Boom verwijderen vergunning

Voor het verwijderen van een boom is vrijwel altijd een vergunning nodig. Gelukkig wordt de vergunning door de gemeente in 95% van de gevallen verstrekt. Houdt er wel rekening mee dat het verstrekken van een vergunning meestal 6 weken duurt. Dat tijdsbestek is genomen vanaf het moment van aanvragen tot het daadwerkelijk verkrijgen van de vergunning. Om een dergelijke vergunning aan te vragen kunt u bij uw gemeente een aanvraag boom verwijderen indienen. Een boom verwijderen zonder vergunning is sterk af te raden. Wanneer u zonder vergunning een boom verwijderd riskeert u een zeer hoge boete.

Indien u een huurhuis of huurwoning heeft en u wilt een boom verwijderen dan is het noodzakelijk om contact op te nemen met uw huisbaas. In een dergelijk geval moet de vergunning namelijk door de verhuurder aangevraagd worden.

Heeft u de vergunning reeds in uw bezit en wilt u meteen uw boom verwijderen? Of wilt u alvast weten wat de prijs voor het verwijderen van een boom is?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Boom erfgrens verwijderen

Wanneer de boom op een erfgrens staat mag u niet zonder toestemming van uw buren de boom verwijderen. Het is dan ook noodzakelijk om met uw buren een overeenstemming te bereiken. Bij het bereiken van een overeenstemming kunt u ook vragen om de kosten te delen. Indien uw buren de kosten niet willen delen en u wilt de boom wel laten verwijderen dan zult u de kosten voor uw rekening moeten nemen. Het is daarbij belangrijk om alle afspraken met betrekking tot het verwijderen van de boom in een contract vast te leggen.

Boom verwijderen hoe

Veel opdrachtgevers zitten met vragen zoals: hoe boom verwijderen uit tuin of hoe wortel boom verwijderen. Wij kunnen u vertellen dat een boom op veel verschillende manieren verwijderd kan worden. Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar de boom staat. Vooral de positie van de boom bepaalt namelijk de manier waarop de boom verwijderd zal worden. Bij voldoende ruimte en geen overhangende takken is het mogelijk om de boom om te zagen. Daarbij wordt er in de top van de boom meestal eerst een lier bevestigd. Met behulp van de lier kan de boom gestuurd worden.

Een boom kan ook met behulp van een kraan verwijderd worden. Daarbij worden er eerst kabels in de top van de boom bevestigd. De boom wordt vervolgens omgezaagd en met behulp van de kraan verplaatst. Meestal wordt de boom naar een plek verplaatst waar veel ruimte is. Op die plek zal de boom in delen worden gezaagd waarna de verschillende delen versnipperd of afgevoerd worden.

Hoe de boom verwijderd kan worden kunt u het beste door een specialist laten beoordelen. Daarbij is het aan te raden om de prijzen te vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Boom verwijderen tips

Om ervoor te zorgen dat u uw boom op een veilige en efficiënte manier kunt verwijderen hebben wij een aantal tips voor u. Heeft u zelf een tip die u wilt toevoegen? Neem dan even contact met ons op.

Tip 1 – vergelijk altijd de prijzen

Onderzoek heeft uitgewezen dat het vergelijken van de prijzen een kostenbesparing van maximaal 40% kan opleveren. Wanneer u een boom wilt laten verwijderen dan is het ook aan te raden om de prijzen te vergelijken. U kunt dat via de onderstaande link doen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 2 – overweeg goed of u de boom zelf gaat verwijderen of niet

Een kleine boom kunt u misschien zelf verwijderen. Houdt er daarbij wel rekening mee dat het verwijderen van de stronk nog een ingewikkelde klus kan zijn. Indien u een grote boom wilt verwijderen of een boom met overhangende takken wilt verwijderen dan is het echter sterk aan te bevelen om een specialist in te huren. Door het inhuren van een specialist zijn de kansen op ongelukken en schade zeer minimaal. Daarbij zijn specialisten altijd goed verzekerd. Via de onderstaande link kunt u op een eenvoudige manier met een specialist uit uw eigen omgeving in contact komen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 3 – de boom verwijderen met gif is sterk af te raden

Een boom verwijderen met gif is zeer sterk af te raden. Daarbij is het niet eens mogelijk om een boom met gif te verwijderen. Wanneer u uw boom met gif gaat proberen te verwijderen brengt u meer schade toe dan dat het problemen zal oplossen. Verwijder uw boom dan ook altijd op een veilige en correcte manier.

Een boom verwijderen in Nederland of België

Vergelijkhoveniers.nl werkt samen met specialisten in zowel Nederland als in België. U kunt daarbij denken aan specialisten zoals een hovenier, een tuinman of een boomverzorger. Al deze specialisten kunnen uw boom verwijderen en dat voor een zeer laag tarief. Mede door ons succes hebben de aangesloten specialisten al vele bomen verwijderd in onder andere Amsterdam, Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Amstelveen, Antwerpen, Arnhem, Breda, Den Haag, Dordrecht, Delft, Drachten, Den Bosch, Eindhoven, Ede, Eemnes, Enschede, Groningen, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Harderwijk, Heerlen, Hengelo, Hellevoetsluis, Hoorn, Lelystad, Leeuwarden, Maastricht, Mechelen, Nijmegen, Oisterwijk, Purmerend, Rotterdam, Ridderkerk, Tilburg, Tiel, Utrecht, Venlo, Veldhoven, Voorschoten, Valkenswaard, Voorburg, Vught, Zoetermeer, Zwolle en Zeist.

Wilt u ook uw boom verwijderen? Via de onderstaande link komt u eenvoudig in contact met een specialist uit uw eigen omgeving!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.