Boom rooien

Een boom rooien in uw eigen tuin of op uw eigen terrein is een klus waar kennis voor nodig is. Het rooien van een boom brengt namelijk de nodige risico’s met zich mee. Ook vraagt het rooien van een boom de nodige voorbereiding. Denk aan zaken als het aanvragen van een vergunning en het treffen van de nodige veiligheidsmaatregelen. Veel opdrachtgevers kiezen ervoor om de klus uit te besteden. Een hoveniersbedrijf, een boomverzorger of een tuinman is in zo’n geval de aangewezen partij op de klus op zich te nemen. In de meeste gevallen is een boom laten rooien ook een betere optie dan zelf de boom rooien. Zo is een extern bedrijf altijd goed verzekerd voor het geval er toch iets mis zou gaan. Daarbij weten zij exact hoe zij een boom moeten rooien en is de kans op problemen minimaal.

Het is daarbij belangrijk om vooraf ook te bedenken wat u met het overgebleven hout wilt doen. U kunt de boom laten opzagen en het hout voor uw open haard gebruiken. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om het hout af te laten voeren. Tot slot is het aan te raden om vooraf te bepalen of u de boomwortels en de boomstronk wilt verwijderen.

Wilt u een kleine boom rooien of wilt u juist een grote boom rooien? Vergelijk de prijzen van specialisten uit uw eigen regio!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Boom rooien kosten

Een boom laten rooien brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Nu zit u waarschijnlijk met de brandende vraag wat het rooien van een boom kost. Omdat het rooien van een boom maatwerk is is het op voorhand niet te zeggen wat de prijs zal zijn. Daarbij kunnen de prijzen tussen de verschillende opdrachtgevers enorm verschillen. Zo is de prijs voor het rooien van een boom afhankelijk van:

  • de grootte van de boom
  • de positie van de boom
  • de moeilijkheidsgraad
  • de manier van rooien die ingezet kan worden

Wilt u weten wat de kosten voor het rooien van uw boom gaan worden? Wilt u daarbij meteen de mogelijkheid hebben om vrijblijvende offertes te ontvangen en de prijzen te vergelijken? Gebruik de onderstaande link om van verschillende specialisten een offerte te ontvangen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Boom rooien vergunning

Wilt u een boom rooien? In dat geval heeft u waarschijnlijk een vergunning nodig. Nu lijkt het aanvragen van een vergunning een hele opgave, maar gelukkig valt dat reuze mee. Het aanvragen van een vergunning kunt u bij uw gemeentehuis indienen. Bij sommige gemeenten kunt u ook online uw vergunning aanvragen. Het tijdsbestek tussen het moment van aanvragen en het daadwerkelijk verstrekken van de vergunning is meestal 6 weken. Daarbij is het goed om te weten dat de vergunning in 95% van de gevallen wordt toegezegd. Een boom rooien zonder vergunning is sterk af te raden. Illegaal een boom rooien zal naar alle waarschijnlijkheid tot een zeer hoge boete leiden.

Wilt u een boom rooien en heeft u de vergunning reeds in uw bezit? Of wilt u alvast weten wat de prijzen zijn voor het rooien van uw boom?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Boom rooien tips

Om ervoor te zorgen dat u uw boom op een veilige manier kunt laten rooien hebben wij een aantal handige en praktische tips voor u opgesteld.

Tip 1 – vraag tijdig een vergunning aan

Het is belangrijk om tijdig een vergunning aan te vragen. Zeker wanneer u zich aan een planning wenst te houden. Meestal duurt het 6 weken voordat u de vergunning in uw bezit heeft.

Tip 2 – zelf de boom rooien is sterk af te raden

Aan het rooien van een boom kleven de nodige risico’s. Het is in het verleden vaker gebeurt dat mensen gewond raakte toen zij zelf hun boom gingen rooien. Een boom rooien is niet voor niets een vak. Zorg ervoor dat u de klus uitbesteed aan een specialist. Wilt u eenvoudig met een specialist uit uw eigen regio in contact komen? Gebruik de onderstaande link.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 3 – het vergelijken van prijzen loont

Door de prijzen van hoveniersbedrijven, tuinmannen en boomverzorgers te vergelijken zult u al snel zien dat de prijzen flink verschillen. Het vergelijken van de prijzen is dan ook zeer sterk aan te raden. Door de prijzen te vergelijken kunt u tot wel 40% op de totale kosten besparen. Goedkoop een boom rooien is absoluut mogelijk.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 4 – huurt u via een woningbouwvereniging? 

Indien u een huurwoning heeft en u via een woningbouwvereniging huurt dan heeft u voor het rooien van een boom ook vaak toestemming van uw woningbouwvereniging nodig. In sommige gevallen neemt de woningbouwvereniging de kosten op zich. In andere gevallen dient u zelf (deels) voor de kosten op te draaien.

Een boom rooien kan overal in Nederland en België

Wij van Vergelijkhoveniers.nl werken samen met honderden specialisten. Deze specialisten zijn gevestigd in Noord-Brabant, Zeeland, Limburg, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Flevoland, Groningen en Friesland. Door onze landelijke dekking hebben opdrachtgevers uit onder andere Aalst, Almere, Alkmaar, Almelo, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Bergen op Zoom, Boxtel, Best, Den Haag, Den Bosch, Dordrecht, Delft, Den Helder, Eindhoven, Enschede, Esbeek, Ermelo, Geldrop, Gent, Groesbeek, Haarlem, Hilversum, Helmond, Haren, Haarsteeg, Hoeksche Waard, Kaatsheuvel, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Middelburg, Maastricht, Maasbree, Nijmegen, Nieuwegein, Nuenen, Oss, Oosterhout, Oost-Vlaanderen, Rotterdam, Roosendaal, Rosmalen, Roermond, Raalte, Raamsdonksveer, Roermond, Soest, Someren, Spijkenisse, Tilburg, Tiel, Temse, Udenhout, Vught, Veldhoven, Veghel, Venlo, Weert, Wijchen, Waalwijk, Zoetermeer, Zuid-Limburg, Zeist en Zwolle hun boom via Vergelijkhoveniers.nl laten rooien.

Wilt u ook uw boom rooien? Laat uw boom rooien door een specialist uit uw eigen regio!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

 

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018