Boom kappen

Wilt u een boom kappen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Een boom kappen is een klus die u waarschijnlijk niet met regelmaat laat uitvoeren. Het is dan ook goed om te weten dat er bij het kappen van een boom het één en ander komt kijken. Of het nu gaat om het kappen van een kleine boom, een zieke boom of een grote boom. Op deze pagina leggen wij aan u uit waar u op moet letten wanneer u een boom wilt kappen. Denk aan de verschillende regels, het aanvragen van een vergunning en de actuele regelgeving die per gemeente anders kan zijn. Ook geven wij u praktische tips en nuttige informatie over bijvoorbeeld de kosten voor het laten kappen van een boom.

Tot slot kunt u via Vergelijkhoveniers.nl in contact komen met specialisten die voor u graag uw boom kappen. Zo kunt u bij ons de prijzen van bedrijven uit uw eigen regio vergelijken en op een eenvoudige manier een bedrijf inhuren. Wilt u uw boom kappen en de klus uitbesteden aan een professioneel en tevens betaalbaar bedrijf uit uw eigen regio?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

De redenen waarom een boom kappen noodzakelijk is

Een boom kappen doet u natuurlijk niet zomaar. Zo is er voor het kappen van een boom altijd een wens die daaraan voorafgaat. Het is dan ook zinvol om vooraf goed te bedenken of het kappen van de boom echt nodig is of dat er wellicht een andere oplossing te bedenken valt. Denk daarbij aan het vraagstuk, de boom kappen of snoeien? In sommige gevallen is er geen andere mogelijkheid dan de boom te kappen. Er zijn dan ook verschillende redenen waarom het kappen van een boom wenselijk of zelfs noodzakelijk is. Wij hebben de meest voorkomende redenen voor u opgesomd. Bijvoorbeeld, de boom:

  • is ziek
  • is dusdanig beschadigd dat deze een gevaar voor de omgeving vormt
  • roeit tegen of over een object
  • door een storm uit balans geraakt en dreigt om te vallen
  • staat op een plek die een andere bestemming heeft gekregen
  • zorgt om wat voor reden dan ook voor overlast
  • moet worden gekapt omdat de VVE dit met een meerderheid heeft besloten

Wilt u meteen uw boom laten kappen en op een eenvoudige manier de prijzen van specialisten uit uw eigen regio vergelijken?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Voor een boom kappen is altijd een vergunning nodig

Veel mensen die hun boom willen kappen zitten met vragen als:

  • Een boom kappen, mag dat zomaar?
  • Is er een meldingsplicht voor het kappen van een boom?

Wij kunnen u verstellen dat u niet zomaar een boom mag kappen. De boswet, de flora en faunawet en de jurisprudentie bepalen namelijk dat er voor het kappen van een boom altijd een vergunning aangevraagd moet worden. Dat komt omdat een boom van algemeen belang is voor zowel mens als milieu. In sommige gevallen is er tevens een meldingsplicht van toepassing. Dat kan afhankelijk zijn door het vraagstuk of de boom binnen de bebouwde kom of buiten de bebouwde kom staat. Zo’n vergunning wordt ook wel een omgevingsvergunning of een kapvergunning genoemd. Zonder vergunning een boom kappen wordt “illegaal boom kappen” genoemd en is tevens sterk af te raden. Zonder een vergunning een boom kappen zal in vrijwel alle gevallen in een boete resulteren.

Het aanvragen van een vergunning om een boom te kappen

Het aanvragen van een vergunning schrikt veel mensen af om hun boom te laten kappen. In ons idee is dat niet nodig want in de 95% van de gevallen wordt een vergunning toegekend. Zeker wanneer de boom in uw eigen tuin, in uw achtertuin, in agrarisch gebied, op bouwgrond of op eigen grond staat. Er zijn echter factoren die het vergunningsproces kunnen vertragen. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een huurder bij zijn of haar huurwoning, huurhuis of tuin een boom wilt kappen. Ook wanneer de boom op een erfafscheiding, op de erfgrens, op gemeentegrond of in een natuurgebied staat kan het aanvragen van een vergunning iets ingewikkelder zijn.

Heeft u de vergunning reeds in uw bezit of geeft uw gemeente aan dat u voor het kappen van uw boom geen vergunning nodig heeft en wilt u uw boom laten kappen door een bedrijf uit uw eigen regio?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Gaat u een boom kappen? Kies het juiste seizoen

Een boom kappen kan zowel in januari, februari, maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober, november en december gedaan worden al worden de meeste bomen voor het voorjaar en tijdens het najaar gekapt. Welke periode het meest geschikt is om een boom te kappen is naar ons idee in de herfst, de winter en aan het einde van de zomer. De lente is minder geschikt omdat u dan met het broedseizoen te maken heeft en een boom met nest kappen is niet toegestaan. Kies dan ook altijd voor een datum buiten het broedseizoen.

Een boom kappen, hoe doe je dat?

Of het nu om een beukenboom, een Acacia boom, een Acer boom, een Populier boom of een ander type boom gaat, bij het kappen van een boom is het altijd belangrijk dat er veilig gewerkt wordt. Een boom kappen is namelijk een zeer gevaarlijke klus en er zou van alles mis kunnen gaan wanneer u zonder ervaring uw boom gaat kappen. Zeker wanneer u niet in het bezit bent van de juiste kennis en het juiste materiaal. Het is dan ook niets voor niets dat het kappen van een boom een beroep is en daarbij heeft een boomverzorger altijd een verzekering voor het geval het toch mis zou gaan. Kortom, wij hebben een boodschap voor u. Laat uw boom altijd door een specialist kappen en doe het niet zelf.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

De technieken voor het kappen van een boom

Bij het kappen van een boom worden verschillende technieken toegepast al komt het gebruik van een bijl vrijwel nooit meer voor. Welke techniek er wordt toegepast is afhankelijk van de situatie ter plekke. Een boom die op een lastige plek staat zal met een machine verwijderd worden. Denk daarbij aan het verwijderen van een boom met een hoogwerker of met een kraan. Het kan ook zo zijn dat de boom in delen gekapt wordt. In een dergelijk geval zal de specialist in de boom klimmen en van boven naar beneden de takken afvoeren. Tot slot is in sommige gevallen het omzagen van de boom een optie. Bedenk ook vooraf of u de wortels van de boom wilt laten zitten, of het verwijderen van de boomstronk ook nodig is en of u het hout wilt gebruiken als brandhout.

Wilt u uw boom kappen en bent u benieuwd wat de prijzen daar van zijn? Vergelijk via de onderstaande link de prijzen van hoveniersbedrijven, boomchirurgen en boomverzorgers uit uw eigen regio.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Kosten boom kappen

Een boom kappen is helaas niet gratis. Ook een boom in ruil voor hout laten kappen komt vrijwel niet meer voor.  Omdat mensen die hun boom willen laten kappen benieuwd zijn wat de prijs daarvan is wordt er veel gezocht naar bijvoorbeeld kosten boom kappen en afvoeren of naar hoeveel kost een boom kappen? Helaas zijn de kosten bij het kappen van een boom van zo veel factoren afhankelijk dat het op voorhand niet te zeggen is wat de totale kosten gaan worden. Daarbij moeten wij ook vermelden dat de prijzen enorm kunnen verschillen. Wij kunnen het dan ook altijd aanraden om bij verschillende specialisten een offerte aan te vragen. U kunt dat doen door via de onderstaande link de prijzen te vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een boom kappen kan in via Vergelijkhoveniers.nl overal in Nederland

Vergelijkhoveniers.nl heeft een landelijke dekking. Wij werken samen met honderden specialisten in zowel Nederland als België. Al deze specialisten kunnen uw boom kappen. Ook wanneer u een klein budget heeft. Vele opdrachtgevers uit Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Groningen, Friesland, West-Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg, Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen zijn u al voorgegaan.

Wilt u ook uw boom kappen en dat laten uitvoeren door één van onze honderden aangesloten specialisten?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Dorpen, plaatsen en steden

Zo hebben de aangesloten specialisten voor opdrachtgevers uit de dorpen, plaatsen en steden zoals Amsterdam, Amstelveen, Almere, Alpen aan den Rijn, Almelo, Alkmaar, Amersfoort, Antwerpen, Apeldoorn, Appingedam, Appelscha, Arnhem, Assen, Breda, Bergen op Zoom, Bloemendaal, Barendrecht, Baarn, Barneveld, Badhoevedorp, Berkel en Rodenrijs, Bilthoven, Bladel, Blaricum, Brunssum, Capelle aan den IJssel, Castricum, Culemborg, Coevorden, Deventer, Dordrecht, Dalen, Den Haag, Delft, Den Bosch, Diemen, Den Helder, Doesburg, Drachten, Dronten, Driebergen, De rijp, Eindhoven, Emmen, Emmeloord, Enschede, Epse, Essen, Gieten, Gouda, Gorinchem, Groesbeek, Haarlem, Hilversum, Hoofddorp, Hengelo, Hardenberg en Harderwijk bomen gekapt.

Maar ook in plaatsen zoals Hengelo, Helmond, Heerlen, Heemstede, Heerenveen, Heerhugowaard, Hillegom, Hoorn, Huizen, Hendrik Ido Ambacht, Ieper, IJsselstein, Krimpen aan den IJssel, Izemgem, Joure, Kampen, Katwijk, Kapellen, Kaatsheuvel, Kerkrade, Keerbergen, Klazienaveen, Kootwijkerbroek, Lelystad, Leeuwarden, Leiden, Laren, Leerdam, Leersum, Leek, Lisse, Loosdrecht, Loosbroek, Maastricht, Maarssen, Malden, Mechelen, Meppel, Middelburg, Mill, Mierlo, Mijdrecht, Nijmegen, Naarden, Nijverdal, Nieuw-Vennep, Nijlen, Noordwijkerhout, Nuenen, Oss, Oestgeest, Oldenzaal, Ommen, Oosterbeek, Oudenbosch, Ouddorp, Oude Pekela, Overijse, Overpelt, Purmerend, Papendrecht, Roosendaal, Rotterdam, Roermond, Raalte, Renkum, Reuver, Rhenen, Ridderkerk, Rijswijk, Rijssen, Rijkevorsel, Rosmalen, Roden, Rozenburg, Rucphen, Ruurlo, Veenendaal, Veldhoven, Zwolle, Zwijndrecht, Zutphen, Zaandam, Zaventem, Zoersel, Zottegem en Zuidlaren zijn er al vele bomen gekapt.

Wilt u ook een boom kappen en de klus uitbesteden?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Gemeente & stadsdelen en streken

Tot slot is Vergelijkhoveniers.nl in de volgende gemeenten, stadsdelen en streken actief geweest. Denk daarbij aan Amsterdam noord, Amsterdam zuid, Achterhoek, Achtkarspelen, Beuningen, Berkelland, Borger Odoorn, Born, Boekel, Cuijk, Cranendonck, Dalfsen, Dinkelland, Doetinchem, Duiven, Ede, Epe, Elburg, Ermelo, Etten-Leur, Friese Meren, Gooi, Goirle, Grave, Haarlemmermeer, Haaksbergen, Hulst, Oude IJsselstreek, Kalmthout, Knokke, Hollands kroon, Landgraaf, Langedijk, Langsingerland, Laarbeek, Leusden, Lingewaard, Lochem, Losser, Loon op zand, Maasmechelen, Nieuwegein, Nunspeet, Nederweert, Neerpelt, Nijkerk, Noordoostpolder, Noordenveld, Nunspeet, Oisterwijk, Oirschot, Oldambt, Oosterhout, Oude IJsselstreek, Oud Beijerland, Overbetuwe, Putten, Reeuwijk, Rheden, De Ronde Venen, Venlo, Veendam, Veghel, Velsen, Venray, Zaanstad, Zandvoort, Zaltbommel, Zeist, Zeewolde, Zevenaar, Zoetermeer, Zuidhorn, Zundert en Zweeloo.

Wilt u uw boom kappen en deze klus uitbesteden aan een specialist uit uw eigen regio?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018