Wat kost een hovenier per dag voor een tuinklus?

Een hovenier berekend zijn kosten op verschillende manieren. De kosten per dag is daar één van. Deze manier van berekenen wordt vooral toegepast bij grotere klussen waarbij de hovenier minimaal een dag aan het werk is. Voor kleinere klussen, zoals onderhoudswerkzaamheden, zal de hovenier eerder een prijs op uurbasis afgeven.

U hoeft een hovenier niet meteen voor een dag in te huren. Er zijn meer mogelijkheden. Gaat het om een kleinere klus? Dan kunt u er ook voor kiezen om een hovenier voor bijvoorbeeld een uur, twee uur of een dagdeel in te huren.

Welke factoren bepalen bepalen wat een hovenier per dag kost? Waarom verschillen de kosten per dag? Met welke kosten houdt u rekening? U krijgt hier antwoord op al deze vragen. Lees daarom meteen verder.

Hoe komen de kosten van een hovenier per dag tot stand?

Bij het berekenen van de kosten kijkt een hovenier allereerst naar de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Op basis daarvan kan de hovenier namelijk bepalen of er machines en speciaal gereedschap ingezet moet worden. Anders gezegd: de hovenier kijkt dus eerst naar de complexiteit van de klus. Zijn de werkzaamheden relatief licht en is de inzet van speciale materialen en apparatuur niet nodig? Dan hanteert de hovenier alleen een uurprijs. Om de totale kosten voor een dag te berekenen zal de hovenier het aantal werkuren vermenigvuldigd met zijn uurprijs.  

Zijn de werkzaamheden complex en zwaar? Houd dan rekening met de noodzaak voor machines of andere apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een hoogwerker, minigraafmachine, trilplaat of zaagmachine. Hiervoor berekent een hovenier extra kosten. Dat is ook logisch. Dergelijke machines moeten namelijk aangeschaft en onderhouden worden.

Tip: moeten er machines of speciale apparaten ingezet worden om de werkzaamheden uit te voeren? Ga er dan vanuit dat het in de meeste gevallen goedkoper is om een hovenier in te huren die deze machines in zijn bezit heeft. Zelf huren is vaak te duur. Bovendien moet u over kennis beschikken om de machines te bedienen.

Er zijn nog meer factoren die de kosten van een hovenier per dag beïnvloeden

Naast de bovenstaande complexiteit van de werkzaamheden zijn er nog meer factoren die de kosten van een hovenier per dag beïnvloeden, namelijk:

  • voorrijkosten
  • eventuele afvoerkosten
  • inhuur van derde partijen

Oke, maar wat kost een hovenier nu per dag?

Uitgaande van alle factoren die de kosten beïnvloeden is het onvermijdelijk dat de kosten per dag flink verschillen. Om de kosten toch inzichtelijk te maken ziet u hieronder een drietal voorbeelden.

Voorbeeld 1 – lichte werkzaamheden
U wilt een hovenier uw tuin laten onderhouden. Hiervoor is geen speciale apparatuur of machines nodig. De hovenier zal daarom alleen zijn uurprijs berekenen. In dit voorbeeld heeft de hovenier een tarief van €20,- euro exclusief btw per uur. De totale kosten per dag zijn dan €20,- euro x 8 uur = €160,- euro.

Voorbeeld 2 – complexe werkzaamheden inclusief afvoeren
Stel u heeft een boom in uw achtertuin die u graag wilt verwijderen. Hiervoor huurt u een hovenier in. De hovenier geeft aan dat de werkzaamheden een dag duren, maar het tarief is niet €160,- euro maar bijvoorbeeld €450,- euro. Dit komt dan door de inzet van de benodigde machines en het afvoeren van het hout.   

Voorbeeld 3 – een stuk bestrating aanleggen
In dit voorbeeld gaan wij er vanuit dat u een stuk bestrating wilt laten leggen. De hovenier schat in dat de werkzaamheden een dag duren. Ook in dit geval zijn de kosten niet €160,- euro, maar bijvoorbeeld €325,-. Voor het bestraten moet de hovenier namelijk eerst de grond afgraven met een minigraafmachine en het oude zand afvoeren. Vervolgens moet de grond opgehoogd en geëgaliseerd worden waarna de bestrating wordt gelegd. Tot slot is er een trilplaat nodig om de tegels strak aan te trillen.

Tip: in de drie bovenstaande voorbeelden is duidelijk te zien dat de kosten van een hovenier per dag altijd afhankelijk zijn van de werkzaamheden en uw wensen. Daarbij is het logisch dat prijzen tussen de hoveniers verschillen. De ene hovenier hanteert nu eenmaal een ander tarief dan een andere hovenier. Vergelijk daarom altijd eerst de prijzen van hoveniers voordat u zaken doet.

> Start nu gratis en vrijblijvend uw prijsvergelijk!  

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.