Veel mensen zoeken naar bestrating leggen prijs per m2 omdat dat bij het leggen van bestrating vaak gebruikt wordt om de prijs te berekenen. Het is namelijk een eenvoudige manier om de prijs voor het leggen van bestrating te berekenen. Daarbij is het voor zowel de opdrachtgever (voor u dus) als voor de stratenmaker het meest transparant.

Wilt u van stratenmakers weten wat de totaalprijs voor het leggen van de bestrating gaat worden?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Uitleg bij bestrating leggen prijs per m2

Ook u kunt binnenkort genieten van een mooie strakke tuinbestrating zonder dat u zelf de bestrating hoeft te leggen. Om u een beeld van de prijs per m2 te geven hebben we hieronder de prijzen opgesplitst. Op die manier kunt u voor uzelf een kostenindicatie berekenen wat het leggen van de totale bestrating ongeveer gaat kosten. Let wel op dat de onderstaande bedragen een indicatie zijn. Het is dan ook altijd noodzakelijk om een prijsvergelijk te doen om voor uw klus de totaalprijs te achterhalen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Het type bestrating

Bij de keuze voor het type bestrating kunt u het zo gek maken als u zelf wilt. Tuinbestrating is verkrijgbaar voor bedragen tussen de 10 en 50 euro per m2. Het prijsverschil zit hem dus voornamelijk in het type bestrating. Zo is natuursteen een stuk duurder dan bijvoorbeeld klinkers.

De kosten voor de stratenmaker

Wanneer u een stratenmaker de tuinbestrating laat leggen dan zal de prijs per m2 ongeveer tussen de 15 euro en 25 euro liggen. De kosten van stratenmakers kunnen flink uiteenlopen dus het is aan te raden om de prijzen te vergelijken.

Bent u benieuwd wat het inhuren van een stratenmaker kost voor het leggen van bestrating?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Overige materialen

Voor het leggen van tuinbestrating zijn ook materialen zoals opsluitbanden, ophoogzand en voegzand nodig. De prijs voor opsluitbanden liggen gemiddeld rond de 3,5 euro per meter. Voor het ophoogzand en voor het voegzand betaalt u gemiddeld 60 euro per m2.

Een rekenvoorbeeld bij bestrating leggen prijs per m2

De bovenstaande kosten geven u wellicht een beeld voor het totale prijskaartje bij het leggen van bestrating. Om het u nog gemakkelijker te maken hebben wij voor u de gemiddelde prijs per m2 berekend. Zo komt de gemiddelde prijs voor het leggen van tuinbestrating incl. alle materialen uit op ongeveer 50 euro per m2. Daarin zitten alle kosten zoals de kosten voor de tuinbestrating, opsluitbanden, opvoegzand, ophoogzand en manuren. Wanneer u dus bijvoorbeeld 20 m2 bestrating aan wilt leggen dan zal dat ongeveer 1000 euro inclusief alle materialen gaan kosten.

Wilt u exact weten wat het leggen van bestrating kost en wat de prijs per m2 wordt? Vergelijk de prijzen op een eenvoudige manier!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Bespaartips bij het leggen van bestrating

Hieronder volgen een aantal tips. Met deze tips is het mogelijk te maken om de kosten voor het leggen van bestrating zo laag mogelijk. U kunt de volgende bespaartips toepassen.

Tip 1 – vergelijk de prijzen van stratenmakers

Bij het leggen van bestrating kunnen de prijzen per m2 behoorlijk uiteenlopen. Het is daarom aan te raden om een prijsvergelijk in te dienen. Op die manier kunt u voor uw wensen de prijzen van stratenmakers achterhalen en vergelijken. Uit de praktijk blijkt dat u daarmee tot wel 30% op de totale kosten kunt besparen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 2 – koop uw bestrating in de uitverkoop

De gamma, de praxis en tuincentra hebben jaarlijks op vele verschillende momenten een uitverkoop of een sale. Het is dan ook aan te raden om de reclamefolders van bouwmarkten in de gaten te houden. Door de hoge kortingen die zij vaak bieden kunt u de prijs per m2 zo laag mogelijk houden. Soms geven dergelijke bouwcentra kortingen tot wel 50%!

Tip 3 – verwijder zelf de oude tuinbestrating

Oude bestrating kunt u het beste zelf verwijderen en afvoeren. Daarmee kunt u flink op de kosten besparen. U kunt deze klus natuurlijk ook aan de stratenmaker overlaten. Echter wordt de totaalprijs voor het leggen van de nieuwe bestrating dan onnodig hoog.

Vergelijk de prijzen van betrouwbare hoveniers uit uw eigen regio!

© 2018