Tuinideeën

Wellicht wilt u een geheel nieuwe tuin laten aanleggen en bent u daarom op zoek naar tuinideeën. Misschien wilt u alleen een deel van uw tuin aanpassen en bent u op zoek naar inspiratie. Het kan ook zijn dat u gewoon zomaar wat op zoek bent naar leuke tuinideeën. Wat uw reden ook is, hier zit u goed! Het (opnieuw) inrichten of opleuken van een tuin zien wij als een zeer persoonlijke aangelegenheid. Een tuin dient in onze ogen namelijk voor u persoonlijk een fijne plek te zijn. Het is fijn als u zich in uw tuin kunt terug trekken en waar u zich kunt ontspannen.

Een geheel nieuwe tuin laten aanleggen of slechts een paar (kleine) veranderingen doorvoeren kan al een (zeer) ingrijpend effect hebben. Om die reden hebben wij de leukste tuinideeën voor u opgezocht, deze samengevat in voor u in kaart gebracht.

Kleine veranderingen kunt u waarschijnlijk zelf uitvoeren. Bij ingrijpende veranderingen aan uw tuin adviseren wij om niet zomaar aan de slag te gaan. Bespreek in een dergelijk geval uw tuinideeën met een hovenier of tuinarchitect. Gebruik de onderstaande link om op een eenvoudige manier de prijzen van hoveniersbedrijven en tuinarchitecten te vergelijken.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een tuinarchitect of hoveniersbedrijf heeft de leukste tuinideeën voor u

Indien u ingrijpende veranderingen aan uw tuin door wilt voeren dan adviseren wij u om een specialist in te huren. Samen met de hovenier of de tuinarchitect kunt u uw tuinideeën en uw wensen doornemen. Zo’n specialist kan u helpen, begeleiden en van goed tuinadvies voorzien. Overigens hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Het werken met een hovenier of tuinarchitect zal op termijn zelfs goedkoper uitpakken. Zeker in het geval van ingrijpende veranderingen. Een hovenier of tuinarchitect is een persoon met veel kennis over tuinen en alles wat daar bij komt kijken. Het gaat daarbij om zaken als welke bomen, struiken, vijver, schutting, terras, tegels en indeling u het beste kunt toepassen. Ook kan een hovenier of tuinarchitect leuke tuinideeën hebben op het gebied van tuinverlichting. Kortom een tuinarchitect of hovenier zit boordevol tuinideeën.

Een hovenier of tuinarchitect heeft alle kennis in huis om van uw tuin iets heel bijzonders te maken. Zij hebben niet alleen tuinideeën, maar zij hebben ook kennis van de markt. Zo hebben zij een netwerk tot hun beschikking om uw droomtuin te realiseren. Bij die externe kennis kunt u denken aan stratenmakers, vijverspecialisten en schuttingbouwers. Al die specialisten hebben op hun beurt weer de beste tuinideeën.

Wij adviseren u sterk om uw tuinideeën met een hovenier of tuinarchitect te bespreken. Op die manier kunnen de kosten voor uw tuinideeën berekend worden.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Uw tuinideeën transformeren naar wensen

Een geheel nieuwe tuin of een deelproject laten realiseren is een spannende periode. Vaak verloopt het proces zeer geleidelijk. Hoe het proces van tuinidee naar tuin realisatie of tuinrenovatie precies in zijn werk gaat vertellen wij u hieronder:

  • Allereerst is het zaak om uw wensen en tuinideeën goed in kaart te brengen. Bespreek deze vervolgens met een hovenier of tuinarchitect. Wanneer uw tuinideeën en wensen in kaart zijn gebracht kunnen uw tuinideeën in een offerte verwerkt worden.
  • In het offertetraject staan uw tuinideeën en wensen omschreven. Wij adviseren u om uw wensen in de offerte uit te laten werken. U kunt dan per idee of wens  zien welke kosten daar aan verbonden zijn. In deze fase kunnen er voor uw tuin nog nieuwe tuinideeën en wensen ontstaan. U kunt in deze fase al uw tuinideeën en wensen toevoegen maar ook schrappen. Bijvoorbeeld wanneer de kosten te hoog worden.
  • Wanneer al uw tuinideeën in een offerte geformuleerd zijn kan er een totaalprijs berekend worden. Uw tuinideeën kunnen na uw akkoord in deelprojecten gerealiseerd worden.

De mooiste tuinideeën worden vervolgens een droomtuin

Bij de start van het project zal de hovenier beginnen met het leeghalen van uw tuin. Daarbij wordt al oude materiaal afgevoerd. U kunt ook overwegen om dit onderdeel zelf uit te voeren. Op die manier kunt u de kosten drukken. Nadat uw tuin geheel of gedeeltelijk leeg is kan er begonnen worden aan de realisatie van uw (deel)project. In deze fase worden uw tuinideeën of wensen omgetoverd naar realiteit. Vaak begint de hovenier met de omheining en de tuinbestrating zoals paden en het terras. Vervolgens zal de hovenier zich richten op de beplanting en het aanleggen van de andere onderdelen. Nadat het (deel)project afgerond is wordt deze opgeleverd. Tot slot kunt u er voor kiezen om het tuinonderhoud aan een tuinman of hovenier uit te besteden.

Wilt u uw wensen en tuinideeën met een specialist bespreken? Formuleer uw wensen in ons aanvraagformulier en vergelijk de prijzen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinideeën voor in de winter

Het onderhouden van uw tuin in de winter is net even wat lastiger. Toch adviseren wij u om uw tuin in de winter ook de nodige aandacht te geven. Hieronder een aantal praktische tips en ideeën:

  • U kunt uw tuin er in de winter ook mooi groen bij laten staan. Daarvoor adviseren wij om te werken met struiken die in de winter ook hun blad behouden. Dergelijke struiken zijn er in zowel grote als in kleine formaten. Bij de keuze van het type struik kunt u zich het beste laten adviseren. Dat kan zowel door een hovenier of een medewerker van het plaatselijke tuincentrum. Vaak hebben zij ook nog interessante tuinideeën.
  • Dek waar nodig struiken en vaste planten af. Wanneer planten en struiken al een tijdje in de grond geworteld zitten kunnen deze meestal (veel) vorst verdragen. Planten en struiken die vrij recent geplant zijn kunnen vlak voor de winter het beste afgedekt worden.

Wilt u meer tuinideeën voor in de winter? Laat u adviseren door een hovenier.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinideeën van ons voor u!

Graag helpen wij u op weg en bieden wij u inspiratie voor uw tuin. Hieronder vindt u onze suggesties.

Tuinidee 1 – Grote tuintegels

Het eerste tuinidee van de reeks tuinideeën is het werken met grote tegels. Door met grote tegels te werken geeft u een mooie, overzichtelijke, strakke en rustige sfeer aan uw tuin. Grote tuintegels kunt u gebruiken voor het aanleggen van een terras en voor de paden in uw tuin. Door de paden en het terras aan elkaar te verbinden ontstaat er een mooie overloop.

Grote tuintegels zijn zowel in lichte kleuren, in donkere kleuren en alles wat daar tussenin zit verkrijgbaar. Het werken met lichte tuintegels geeft uw tuin een fris aanzicht. Het nadeel lichte tuintegels is dat deze vrij besmettelijk zijn. Daardoor zijn vlekken en krassen vaak snel zichtbaar.

U kunt er ook voor kiezen om met donkere tuintegels te werken. Donker creëert een warme sfeer. Dit kan echter ook als nadeel gezien worden. Het werken met donkere tuintegels kan uw tuin ook somber maken. Wanneer u met donkere tuintegels gaat werken dan adviseren wij om daar tegenover gebruik te maken van lichte tinten. Bijvoorbeeld door een lichte schutting om uw tuin te plaatsen.

Het werken met grote tuintegels heeft als voordeel dat het zeer onderhoudsarm is. Zo groeit er een stuk minder onkruid tussen de tegels. Ook de kans op plasvorming is een stuk minder groot wanneer u van grote tuintegels gebruik maakt.

Tuintegels zijn zeer bepalend voor het totaalbeeld van uw tuin. Wij adviseren u dan ook om de tuinideeën van een hovenier of tuinarchitect aan te horen. Wilt u geheel gratis en vrijblijvend weten wat de kosten voor tuinadvies gaan worden?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinidee 2 – Tuinset

Een mooie tuinset in de tuin ziet er al snel chique uit. Chique hoeft in dit geval ook helemaal niet duur te zijn. Een mooie tuinset koopt u al vanaf een paar honderd euro. Zeker als u de uitverkoop in de gaten houdt. Die vindt vaak plaats rond augustus, september en oktober.

Tegenwoordig zijn er ook veel outlet zaken te vinden waar u voor een zeer zachte prijs een mooie tuinset koopt. Kijk ook op Marktplaats.nl en tweedehands.nl. Vaak zijn daar hele mooie tuinsets tegen een zeer lage prijs te koop.

Tuinidee 3 – Steigerhout

Wat vandaag de dag ook zeer populair is is het werken met steigerhout. Steigerhouten tuintafels of bijvoorbeeld een mooie bank van steigerhout. Als u een beetje handig bent dan kunt u zelf ook mooie meubelen van steigerhout maken. Online vindt u vele aanbieders die steigerhouten meubelen aanbieden. Ook in dit geval kunnen wij u Marktplaats en Tweedehands.nl aanraden.

U kunt er ook voor kiezen om mooie steigerhouten meubelen op maat te laten maken. Om eenvoudig de prijzen te vergelijken klikt u op de onderstaande link.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinidee 4 – Een (houten)plantenbak op wielen

Soms kan het handig zijn om bepaalde elementen in uw tuin gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan grote zware plantenbakken. Tegenwoordig zijn er vele soorten plantenbakken, zowel grote als kleine plantenbakken, op wieltjes te verkrijgbaar. U kunt daarmee uw tuin van tijd tot tijd net even anders inrichten. Bijvoorbeeld wanneer u een feestje in uw tuin geeft. Door te werken met plantenbakken kunt u deze vrij eenvoudig even verplaatsen. Het is ook heel eenvoudig om op die manier extra privacy te creëren.

Wilt u een of meerdere houten plantenbakken op maat laten maken? Vergelijk gratis en vrijblijvend de prijzen!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinidee 5 – Een opberghok voor vuilcontainers

Ook voor een opberghok zijn verschillende tuinideeën te bedenken. Vuilcontainers zijn vaak lelijke grote bakken die u het liefst niet in het zicht heeft staan. Het is vrij eenvoudig om dat probleem op te lossen. Werk met mooie houten opberghokken. Daar kunt u zowel grijze container als de groene container in plaatsen. Dergelijke bakken zijn ook zeer eenvoudig zelf te maken. Tevens kunt u deze bakken kant en klaar kopen in uw lokale tuincentrum of online.

U kunt er ook voor kiezen om deze opberghokken door een hovenier op maat te laten maken. Eenvoudig de prijzen vergelijken? Klik op de onderstaande link.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinidee 6 – Een mooie tuinafscheiding door glazen wanden

Wat tegenwoordig steeds populairder wordt zijn glazen wanden die als tuinafscheiding functioneren. Het mooie daarvan is dat het veel licht doorlaat. Zeker wanneer uw tuin van zichzelf al donker is kan dit een mooie oplossing zijn. Tuinglas is verkrijgbaar in de matglas variant en in de transparante variant. Indien het tuinglas als erfafscheiding functioneert dan dient u i.v.m. de privacy verplicht gebruik te maken van de matglas variant.

Wilt u de tuinideeën van een tuinarchitect op het gebied van tuinafscheidingen aanhoren? Wilt u tevens weten wat de kosten voor een tuinafscheiding gaan worden?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinidee 7 – De tuinverlichting

Met mooie tuinverlichting kunt u in uw tuin op het gebied van sfeer heel veel bereiken. Indien de verlichting op de juiste plekken wordt geplaatst is het mogelijk om de gewenste sfeer te creëren. De juiste verlichting biedt daarnaast veel sfeer in de avonduurtjes. Op die manier ligt uw tuin er in de avond ook mooi bij. Op het gebied van verlichting is er heel veel keuze.

Wilt u nieuwe tuinverlichting aan laten leggen? Een specialist heeft vaak de mooiste tuinideeën op het gebied van tuinverlichting.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuinidee 8 – maak een creatieve zandbak

Wanneer kinderen nog jong zijn kan een zandbak erg leuk zijn. Een zandbak aanleggen kan echter een flinke investering zijn, maar het kan ook op een goedkope manier. Daarnaast is een zandbak vaak alleen tijdelijk leuk en zijn de kinderen wanneer ze ouder worden op de zandbak uitgekeken.

Voor het plaatsen van een zandbak kunt u bij een sloperij of een bootwerf langsgaan. Zij hebben vaak oude bootjes liggen of grote lege bakken die u voor een zeer klein bedrag mee kunt nemen. Plaats de bak of het bootje in uw tuin en vul deze met zand. De kinderen hebben nu een mooie zandbak tot hun beschikking en zijn de kinderen er op uitgekeken? Dan kunt u de bak of het bootje met zand en al bij het grofvuil langs brengen.

Tuinidee 9 – maak van een lattenbodem een muur voor een klimop

Zelf vinden wij dit één van de leukste tuinideeën. Wellicht heeft u thuis nog een oude lattenbodem liggen of misschien hebben uw buren er één over. U kunt de lattenbodem tegen een muur bevestigen of in de grond plaatsen en er een klimop tegenaan laten groeien. Op die manier kunt u op een zeer goedkope manier extra sfeer aan uw tuin toevoegen.

Tuinidee 10 – een parasolvoet en een plantenbak tegelijk

Wij zijn van mening dat een parasolvoet maar een lelijk ding is. Eigenlijk net zo lelijk als de kliko die we bij tuinidee 5 besproken hebben. Wat ons betreft is een parasolvoet een doorn in het oog. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel parasolvoeten te koop die tegelijkertijd als plantenbak kunnen functioneren. Op die manier krijgt de parasolvoet er een sierlijke functie bij.

Heeft u nog tuinideeën?

Wij staan altijd open voor de tuinideeën van onze bezoekers. Heeft u leuke tuinideeën die wij kunnen toevoegen? Maak gebruik van ons contactformulier om uw eigen tuinideeën toe te sturen.

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.