Tuin indeling

Een nieuwe tuin indeling maken is een klus waar u goed over na zult moeten denken. Het is namelijk belangrijk dat al uw wensen goed tot zijn recht gaan komen wanneer de tuin eenmaal is aangelegd. Naast het denkwerk vraagt een nieuwe tuin indeling ook om het nodige rekenwerk. Ook zult u rekening moeten houden met zowel de ligging van uw tuin, de stand van de zon, de omgeving en de sfeer van uw woning. Een goede tuin indeling maken is dan ook een ingewikkelde klus waar veel bij komt kijken.

Omdat een goede tuin indeling maken vrij complex is schakelen de meeste mensen een hovenier of tuinarchitect in. Een dergelijk bedrijf is namelijk gespecialiseerd in een dergelijke klus en kan voor u uw tuin indeling ontwerpen. Het grote voordeel daarvan is dat u meteen kunt zien hoe de indeling eruit komt te zien. Ook is er in de ontwerpfase altijd nog ruimte voor wijzigingen. Tot slot vormt het ontwerp meteen als technisch plan voor de hovenier om de tuin indeling in de praktijk uit te voeren.

Wij van Vergelijkhoveniers.nl werken in Nederland en België samen met ruim 1000 hoveniers en tuinarchitecten die deze klus voor u kunnen uitvoeren. Of het nu gaat om een twee onder een kap woning, een rijtjeshuis, vrijstaande woning, een grote tuin, een kleine tuin een vierkante tuin of een rechthoekige tuin. Hier vindt u altijd een specialist die uw tuin kan indelen. Om op een eenvoudige manier een specialist voor uw tuin indeling te vinden kunt u hier met het indienen van slechts één aanvraag geheel vrijblijvend de prijzen van hoveniers en tuinarchitecten uit uw eigen buurt opvragen.

Bent u op zoek naar een hovenier of tuinarchitect die uw tuin indeling kan ontwerpen? Plaats uw klus via de onderstaande link en ontvang de prijzen van hoveniers en tuinarchitecten uit uw eigen omgeving!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuin indeling ontwerpen

Het ontwerpen van een tuin indeling bestaat uit verschillende werkzaamheden en zaken waar rekening gehouden mee moet worden. Zie het als een proces van A tot Z. Om u een idee te geven hoe dit proces uitgevoerd wordt zullen wij hieronder het proces kort toelichten. Het proces bestaat namelijk uit werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren. De andere werkzaamheden kunnen beter door een hovenier of tuinarchitect uitgevoerd worden.

Stap 1 – een budget opstellen

Sommige opdrachtgevers willen hun tuin in zijn geheel opnieuw indelen, terwijl de andere opdrachtgever slechts enkele zaken wilt veranderen. Hoe groter en / of hoe complexer de veranderingen zijn des te hoger de kosten gaan worden. Om ervoor te zorgen dat de kosten niet te veel uit de hand lopen is het aan te raden om van te voren een budget vast te stellen. Probeer natuurlijk wel een realistisch budget op te stellen, want met een budget van 200 euro kunt u bijvoorbeeld geen totale tuinrenovatie ondergaan.

Stap 2 – tuin indeling voorbeelden opzoeken

Om inspiratie op te doen kunnen wij het aanbevelen om online naar voorbeelden te zoeken. Op het internet zijn namelijk veel voorbeelden te vinden complete tuin indelingen. Dat is ook logisch, want er is heel veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een tuin indeling met een vijver, verschillende vormen, kleuren maar ook stijlen.

Stap 3 – tuin indeling ideeën opschrijven

Waarschijnlijk heeft u al ideeën voor uw tuinopstelling en heeft u met het vinden van voorbeelden nog veel meer ideeën opgedaan. Het is dan ook goed om uw ideeën vast te gaan leggen. Onderscheid daarbij de volgende categorieën, namelijk de ideeën voor uw tuinafscheiding, de bestrating en de het groen voor in de borders. Dit zijn namelijk de basiselementen van uw tuin. Indien u per categorie meerdere ideeën heeft is het aan te raden om uw ideeën een prioriteit te geven.

Stap 4 – vind een hovenier die uw tuin indeling ontwerpen kan

Zodra u voldoende voorbeelden gevonden heeft, u uw wensen en ideeën heeft kunnen opschrijven is het belangrijk om een geschikte hovenier te vinden die uw tuin indeling kan gaan tekenen. Dat kunt u doen via de onderstaande link. Via de onderstaande link komt u op een pagina waar u uw wensen kunt omschrijven. Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u de prijzen van hoveniers die voor u uw tuin indeling kunnen ontwerpen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tuin indeling tips

Tot slot hebben wij nog een aantal handige tips voor u. Door deze tips op te volgen voorkomt u veelgemaakte fouten. Tevens kunnen deze tips voor een flinke kostenbesparing zorgen. Het is dan ook aan te raden om de onderstaande tips goed door te lezen.

Tip 1 – zelf tuin indeling maken of uitbesteden?

Het maken van een goede tuin indeling is complex werk waar veel bij komt kijken. Wilt u uw tuin indeling echt goed en duurzaam aanpakken? Dan kunnen wij het sterk aanbevelen om een hovenier in te schakelen. Een hovenier houdt namelijk rekening met alle aspecten die bij het indelen van een tuin komen kijken. Tevens werken zij efficiënt. Zo werken zij met bijvoorbeeld een 3D programma. Het doorvoeren van wijzigingen is dan ook vaak een kleine moeite en houdt de kosten laag. Via de onderstaande link kunt u op een eenvoudige manier de prijzen van hoveniers opvragen.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Tip 2 – tuin indeling op het noorden

Omdat een tuin op het noorden vaak met veel schaduw te maken heeft is het sterk aan te raden om hier rekening mee te houden bij het indelen van uw tuin. Kies bijvoorbeeld voor bestrating die goed tegen algen en mos bestemd is. Tevens kunnen wij het aanbevelen om voor een schutting te kiezen in plaats van een coniferenhaag. Ook is het belangrijk om te kiezen voor planten die het goed doen in de schaduw.

Tip 3 – houd het simpel

Wij kunnen het aanraden om uw tuin indeling simpel, basic en overzichtelijk te houden. “Less is more” zeggen ze weleens. Een dergelijke aanpak heeft ook veel voordelen. Zo blijft uw tuin eenvoudig te onderhouden, de indeling is goedkoper en de tuin straalt rust uit.

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.