Kindvriendelijke tuin

Een leuke kindvriendelijke tuin aanleggen is met kleine kinderen zeker een goed idee. Tevens kunt u met een paar aanpassingen van een bestaande tuin een kindvriendelijke tuin maken. De tuin kindvriendelijk inrichten is naar ons idee ook zeer belangrijk. Zeker wanneer u kleine kinderen heeft. Dat is vooral belangrijk voor de veiligheid van uw kinderen. Door een kindvriendelijke tuin aan te leggen of door de tuin kindvriendelijk in te richten kunnen zowel u als uw kinderen van uw tuin genieten.

Op deze pagina leggen wij uit wat er bij het aanleggen van een kindvriendelijke tuin komt kijken. Tevens kunt u hier de prijzen van specialisten uit uw eigen regio vergelijken. Zo kunt u op een goedkope manier een mooie kindervriendelijke tuin laten ontwerpen en/of laten aanleggen. Wilt u op een eenvoudige manier de prijzen vergelijken?

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Kindvriendelijke tuin ontwerpen

Een kindvriendelijke tuin ontwerpen is moeilijker dan u waarschijnlijk denkt. Of het nu om een kleine tuin of grote tuin gaat. Het is dan ook sterk aan te raden om een specialist zoals een hovenier of een tuinarchitect in te huren. Een dergelijke specialist kan u veel inspiratie en ideeën bieden. Het ontwerpen van een kindvriendelijke tuin is vooral ingewikkeld omdat er veel aspecten op het gebied van veiligheid meegenomen moeten worden. Daarbij is het aan te raden om ook meteen aan de toekomst te denken. Een zandbak, een trampoline of een speeltoestel in uw tuin blijft niet eeuwig leuk. In het ontwerp van een kindvriendelijke tuin is het belangrijk om alvast na te denken over hoe dergelijke zaken in de toekomst vervangen gaan worden. Ook op het gebied van uitstraling en sfeer is er veel mogelijk. Zo kunt u onder andere een:

 • moderne kindvriendelijke tuin aanleggen
 • strakke kindvriendelijke tuin aanleggen
 • kindvriendelijke landelijke tuin aanleggen

Tijdens het ontwerpen van een kindvriendelijke tuin worden al uw wensen verwerkt. Een goede tuinarchitect zal daarnaast met veel verrassende suggesties komen. Leuke elementen die u in uw tuin kunt laten verwerken zijn bijvoorbeeld:

 • een schommel
 • een zandbak
 • een speeltoestel
 • een moestuin
 • een muur waarop getekend mag worden
 • met een grasveld of een kunstgrasveld
 • juist zonder gras
 • met vijver of zonder vijver
 • een trampoline
 • veilige verstopplekken
 • dieren in de tuin
 • een knikkerpotje

Wilt u samen met een specialist uw kindvriendelijke tuin ontwerpen of wilt u uw tuin kindervriendelijk maken? Vergelijk via de onderstaande link de prijzen van specialisten uit uw eigen regio!

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Een kindvriendelijke ondergrond kiezen

Wat in een kindvriendelijke tuin erg belangrijk is is dat de grond veilig is. Tijdens het maken van het tuinontwerp zal hier uiteraard al rekening mee gehouden worden. Kinderen rennen en vliegen vaak in het rond. Een ongelukje zit dan ook vaak in een kleine hoek. Om de schade aan kinderen te minimaliseren is het erg belangrijk om goed over de bodembedekking na te denken. Zo dient de ondergrond niet te hard maar ook niet glad te zijn. Voor de ondergrond kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:

 • rubberen matten onder de speeltoestellen te plaatsen
 • de paden van boomschors te voorzien
 • kunstgras in uw tuin aan te leggen

Kindvriendelijke tuin aanleggen

Nadat de tuin ontworpen is en door u is goedgekeurd kan de tuin uiteindelijk aangelegd worden. De aanleg van een kindvriendelijke tuin duurt meestal tussen de 4 dagen en de 3 weken. De tijdsbestek voor het aanleggen van de tuin is voornamelijk afhankelijk van:

 • de grootte van uw tuin
 • de moeilijkheidsgraad voor het aanleggen
 • uw wensen
 • de bereikbaarheid van uw tuin

Wilt u een kindvriendelijke tuin aanleggen? Vergelijk de prijzen via de onderstaande link.

Klik hier om de prijzen te vergelijken!

Kindvriendelijke tuin tips

Wilt u echt een kindvriendelijke tuin creëren? Dan hebben wij nog een aantal handige, nuttige en praktische tips voor u opgesteld. Wilt u zelf een tip toevoegen? Dat kan natuurlijk ook. Stuur ons een bericht en na goedkeuring voegen wij uw tip toe.

Tip 1 – creëer een schaduwplek in uw tuin

Het creëren van een schaduwplek is zeker aan te raden. In een tuin kan het in de zomer flink warm worden. Het is naar ons idee dan ook belangrijk om een goede schaduwplek in uw tuin te creëren. Een schaduwdoek is vaak al voldoende. Zo kunnen uw kinderen daar veilig spelen wanneer de zon erg vel is.

Tip 2 – het plaatsen van tuinmeubelen voor uw kinderen

Vaak vinden kinderen het geweldig als ze een eigen stoel en een eigen tafel hebben. Aan de tafel kunnen de kids eten en drinken, maar natuurlijk ook goed spelen. Het handige van dergelijke tuinmeubels is dat deze vaak eenvoudig weer opgeborgen kunnen worden. Wat ons betreft mogen tuinmeubelen voor kinderen zeker niet ontbreken in een kindvriendelijke tuin.

Tip 3 – uw tuintegels bewerken

Er zijn middelen verkrijgbaar waarmee u uw tuintegels kunt bewerken. Door uw tuintegels met dergelijke middelen te bewerken worden de tuintegels in de zomer minder heet. Daarbij worden de tuintegels in de winter minder glad. Tot slot kunt u uw kinderen met stoepkrijt uw tuintegels laten opleuken. Wanneer uw tuintegels met een dergelijk middel zijn bewerkt kunt u uw tuintegels eenvoudig weer schoonmaken.

Tip 4 – kies voor een schutting in plaats van coniferen

Door een schutting te plaatsen in plaats van bijvoorbeeld coniferen wordt uw tuin een afgesloten geheel. Bij coniferen kunnen de kinderen vaak nog door de kieren heen gaan, maar bij een schutting is dat onmogelijk. Zo weet u zeker dat uw kinderen niet kunnen “ontsnappen”.

Tip 5 – kies de juiste planten

Wellicht zou u het niet zeggen, maar sommige planten kunnen giftig zijn. Informeer bij het aankopen van planten dan ook altijd of de planten kindvriendelijk zijn.

Tip 6 – bouw een werktafel voor uw kinderen

Wat naar ons idee zeker niet mag ontbreken in een kindvriendelijke tuin is een werktafel. Daarbij is het vrij eenvoudig om zelf een werktafel te maken. U kunt in de werktafel aarde plaatsen zodat kinderen hun eigen moestuin kunnen maken. U kunt de kinderen ook gewoon met hun handen in de aarde laten spelen.

Tip 7 – plaats een schommel in uw tuin

Een kindvriendelijke tuin zonder schommel is naar ons idee geen kindvriendelijke tuin. Het plaatsen van een schommel is daarbij vaak vrij eenvoudig. Zo kan een schommel bijvoorbeeld bevestigd worden aan:

 • een draagbalk
 • een speeltoestel
 • een boom
 • een veranda

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.