Uw houten terras aanleggen

Steeds vaker kiest men voor een mooi houten terras in de voor- of achtertuin. Een terras van hout biedt in tegenstelling tot tegels namelijk veel voordelen. Het materiaal is sfeervol, straalt warmte uit en is eenvoudig bewerkbaar. Daarbij heeft u een ruime keuze aan kleuren, afmetingen en houtsoorten. Door de komst van kant en klare prefab pakketten past dit type terras bovendien binnen ieders budget.

De ontwikkeling van houten buitenterrassen is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gegaan. Hierdoor is het tegenwoordig ook mogelijk om voor een houten terras zonder onderhoud te kiezen. Genoeg redenen dus om u eens te verdiepen in de aanleg van een mooi houten buitenterras.

Doe het zelf of besteed uit

De aanleg van een houten buitenterras in de tuin is niet eenvoudig. Het terras heeft bovendien alleen een hoge kwaliteit en een lange levensduur wanneer de aanleg vakkundig is uitgevoerd. Door voor een oplossing te kiezen die duurzaam is voorkomt u dat u het terras vroegtijdig moet vervangen of laten herstellen. Wilt u weten hoe u deze klus het beste aanpakt? Lees dan meteen verder en laat u inspireren.

325

Opdrachtgevers hebben via Vergelijkhoveniers hun houten terras laten aanleggen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Plaats een klus
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen van hoveniers uit uw regio
 • Bespaar tot 40%

Waar rekening mee houden?

Bij de aanleg van een houten tuinterras krijgt u met verschillende vraagstukken te maken. Denk hierbij aan: Wat zijn de voor- en nadelen van hout? Waar wordt het buitenterras gepositioneerd? Wat worden de afmetingen? Welk hout kan ik het beste kiezen? Kies ik voor houten planken, platen, vlonders, panelen of andere houten terrasdelen? Kies ik voor een verhoogd, zwevend of een houten buitenterras op de volle grond? Welke type bevestiging is geschikt (onzichtbare bevestiging zoals een kliksysteem of schroeven)? Kies ik voor maatwerk of een kant en klare set? Zijn er alternatieven met betrekking tot het materiaal? Heb ik een vergunning nodig? Moet ik de klus uitbesteden, kan ik zelf een houten terras aanleggen en zo ja: hoe doe ik dat? Deze vragen en meer worden hier beantwoordt.

Houten terras laten aanleggen? Vergelijk prijzen van hoveniers!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Plaats gratis een klus
 • Ontvang vrijblijvende voorstellen van hoveniers
 • Vergelijk op basis van reacties, prijzen en reviews

Waarom een terras van hout? De voor- en nadelen op een rij:

Dat een houten buitenterras erg populair is, is niet zonder reden. Dit type terras biedt ten aanzien van bijvoorbeeld tegels namelijk een aantal unieke voordelen. Naast de voordelen heeft een terras van hout ook nadelen om rekening mee te houden. Om een juiste keuze te maken moet u daarom de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.

Voordelen van een houten terras

Bent u benieuwd naar de voordelen? Wij hebben de voordelen hieronder in een handig overzicht geplaatst.  

Hout blijft koel, maar wordt niet koud

Waar stenen tegels tijdens een warme dag gloeiend heet kunnen worden behoudt het hout een aangename temperatuur. Bovendien houdt het materiaal geen hitte vast, waardoor u ook ‘s avonds met uw blote voeten het hout probleemloos betreedt. Hout is daarnaast een warm materiaal. Hierdoor voelen de planken of vlonders ook ‘s ochtends aangenaam aan.

Authentieke uitstraling

Hout heeft een mooie authentieke en warme uitstraling. Hierdoor past dit type terras bij ieder type tuin. Zowel klassiek als modern.

Voor ieder budget een ruime keuze

Kiest u voor hout? Dan heeft u een ruime keuze aan materialen, kleuren en afmetingen. Van luxe tot goedkoop, van licht tot donker en van groot tot klein.

Toepasbaar op een vlakke en hellende ondergrond

Heeft uw tuin een helling of is de ondergrond vlak? Het maakt eigenlijk niet uit, want een houten tuinterras kan op ieder type ondergrond gebouwd worden.

Makkelijk bewerkbaar

Hout laat zich eenvoudig bewerken. Vindt u de kleur na verloop van tijd niet meer mooi? Dan schuurt u de planken eenvoudig op om vervolgens een donkere of lichte beits aan te brengen.  

Lange levensduur

Kiest u voor een duurzame houtsoort? Dan geniet u van een lange levensduur. Denk hierbij aan een levensduur van 35 tot 100 jaar.

Een mooi houten buitenterras heeft meer voor- dan nadelen en past bij ieder type tuin. 

Nadelen van een houten terras

Wilt u weten met welke nadelen u te maken krijgt? Bekijk de nadelen hieronder.

Insecten en slakken

Onder het hout ontstaat een fijne koele plek voor insecten, spinnen en slakken die ‘s avonds tussen de spleten omhoog kunnen komen. Dit kan tot overlast leiden.

Verlies van spullen

Tussen de houten vloerplanken zit ongeveer 1 tot 1,5 cm ruimte. Hierdoor kunnen kleine voorwerpen eenvoudig tussen de kieren vallen.

Meer onderhoud dan steen

Afhankelijk van de kwaliteit en het type hout vraagt hout meer onderhoud dan steen. Denk aan lakken. U geniet echter wel van het voordeel dat er geen onkruid tussen de houten vloerdelen of terrasschotten groeit.

Hierboven is duidelijk te lezen dat hout meer voor- dan nadelen heeft. Bent u al overtuigd? Lees dan meteen verder.

Voorbereiding bij de aanleg van een houten tuinterras

De voorbereiding is het halve werk. Dat is bij de aanleg van een houten buitenterras niet anders. Door een goede voorbereiding te treffen en een plan te maken voorkomt u fouten, verkeerde beslissingen en hoge kosten. Gebruik daarom de onderstaande voorbereidingsstappen.

Stap 1

Bepaal wie de werkzaamheden uitvoert

Misschien bent u zelf erg handig en heeft u veel ervaring met klussen, maar wellicht ook niet. Bepaal daarom eerst of u de werkzaamheden zelf kunt en wilt uitvoeren of dat u dit moet overlaten aan een vakkundige hovenier. Door dit eerst te bepalen kunt u beter een budget vaststellen.

Stap 2:

Stel een budget vast

Begin met het vaststellen van een realistisch budget en stel uzelf hierbij de volgende vragen: wat mag mijn houten terras kosten, welk hout kies ik en kan ik deze klus zelf uitvoeren of moet ik dit laten doen? Door eerst een budget vast te stellen voorkomt u dat de kosten te hoog worden.

>Bekijk de houtsoorten en prijsindicaties

Heeft u moeite met het vaststellen van een realistisch budget, maar weet u al wel waar u (ongeveer) naar op zoek bent? Plaats dan een vrijblijvende aanvraag en laat de hoveniers een kostenindicatie berekenen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stap 3

Bepaal de plek en ondergrond

In deze stap bepaalt u waar het houten tuinterras geplaatst wordt. De locatie van het terras is namelijk erg belangrijk voor de afwerking, materiaalkeuze en afmetingen. Wellicht komt het terras tegen de woning, op een balkon, deels over de vijver of aangrenzend, bij of over het zwembad, aan het water of rond een boom? De keuze is aan u. Houd hierbij ook rekening met het type ondergrond. Deze worden hieronder toegelicht.

Tips bij het kiezen van de juiste ondergrond

De aanleg van een houten vlonder of terras wordt meestal gedaan op een verharde ondergrond. Hierop komt dan de houten constructie (het raamwerk) te liggen die uit balken en dragers bestaat. Deze constructie moet voldoende draagkracht hebben om het gewicht van het houten terras aan te kunnen. De onderstructuur kan dus als fundering gezien worden, waarbij het belangrijk is dat de draagstructuur op een stabiele ondergrond komt te liggen om verzakkingen te voorkomen. Hieronder worden de drie verschillende mogelijkheden toegelicht.

Houten tuinterras op een verharde ondergrond

Een verharde ondergrond is de meest stabiele basis voor de bouw van een houten buitenterras. Een houten terras aanleggen op een bestaand terras is dus mogelijk. Denk hierbij aan beton, betonblokken, tegels of klinkers. Bij deze ondergrond wordt het raamwerk met behulp van pluggen en schroeven vastgeschroefd in de ondergrond. De onderbalken worden vaak met bitumen beschermt zodat ze vochtbestendig zijn. Met spieën kan bovendien eenvoudig een lichte helling worden aangebracht wat nodig is voor het afschot (afwateren van regenwater).

Terras van hout op volle grond (zand, aarde of gazon)

Wilt u een terras op de volle grond of in het gazon plaatsen? Dan is het belangrijk dat de ondergrond niet verzakt en dat de ondergrond bovendien goed geïsoleerd is. Dit doet u door het raamwerk te laten rusten op houten paaltjes die 40 tot 50 cm diep in de grond geslagen worden. U kunt ook tegels plaatsen waar de paaltjes op komen te rusten. Om onkruid, optrekkend vocht en onkruid te voorkomen wordt aangeraden om de ondergrond bovendien te bedekken met geotextiel of worteldoek.

Houten buitenterras op grind

Het bouwen van een houten buitenterras op grind is mogelijk, maar wordt afgeraden. Bij een ondergrond van grind kan het terras namelijk nergens verankerd worden, waardoor de kans op instabiliteit ontstaat.

Stap 4:

Bepaal de afmetingen

Vervolgens bepaalt u de afmetingen. Deze gegevens heeft u nodig om later het materiaal en de benodigdheden te berekenen. Dit doet u door het oppervlak in de tuin op te meten. Eventueel kunt u ook een plattegrond maken.

Plattegrond van een houten tuinterras

Stap 5:

Bekijk voorbeelden en doe inspiratie op

Wilt u een groot of juist een eenvoudig klein houten tuinterras? Of wat dacht u van een moderne uitstraling, verhoogd en met een trap? Een terras met balustrade, reling, hekken of juist zonder omheining? Misschien weet u al wat u mooi vindt, maar misschien ook helemaal niet. In beide gevallen is het belangrijk om voorbeelden te bekijken zodat u goed in beeld heeft welke stijl bij uw wensen en budget aansluit. Onderaan deze pagina vindt u mooie voorbeelden en ideeën.

> Bekijk de voorbeelden

Stap 6:

Controleer of u een bouwvergunning en bouwtekening nodig heeft

Bouwt u het houten buitenterras op een op een plat dak of aanbouw? Dan heeft u waarschijnlijk een bouwvergunning en bouwtekening nodig. Controleer dit bij uw plaatselijke gemeente.

Tip: bekijk onze pagina over een dakterras aanleggen.

Stap 7:

Wanneer een houten terras aanleggen?

De meeste mensen kiezen ervoor om hun houten buitenterras in het najaar of de winter aan te bouwen zodat zij er vanaf het voorjaar van kunnen genieten. Dit is echter niet verplicht. De aanleg van een houten tuinterras kan namelijk in ieder seizoen gedaan worden. Laat u het terras in de winter plaatsen? Houd dan rekening met grondvorst dat de werkzaamheden kan bemoeilijken.

Houten terras laten plaatsen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige hoveniers vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Houten terras: welke houtsoorten bestaan er en welk hout kiest u?

Bent u op zoek naar het Beste houten terras? Dan is het goed om te weten dat u veel mogelijkheden heeft. Voor een houten buitenterras heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten, ieder met zijn unieke voor- en nadelen, maar ook met een eigen prijskaartje. Om u te helpen bij het kiezen van het houtsoort, ziet u hieronder de verschillende houtsoorten in een handig overzicht. Van goedkoop naar duur:

Terras van Thermowood

ThermoWood is een innovatief en ecologisch verantwoord houtsoort afkomstig uit Scandinavische landen. Het is een dennenhout dat thermisch behandeld is, zonder chemicaliën. Dit houdt in dat het hout met hitte en stoom bewerkt is. Hierdoor wordt het hout gemodificeerd en is het qua eigenschappen vergelijkbaar met tropisch hardhout. Omdat dennenhout een snelgroeiende houtsoort is en direct herplant wordt is het materiaal ecologisch verantwoord. Bovendien is ThermoWood aanzienlijk goedkoper dan andere houtsoorten.

Prijsindicatie: €35,- tot €55,- euro per m2
Levensduur: > 20 jaar

Terras van Europees hout

Een ander type ecologisch verantwoord houtsoort is Europees hout. Ook deze houtsoort heeft veel dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout. Denk hierbij aan de mooie vergrijzing die na enkele jaren zal optreden. Bij Europees hout heeft u de keuze uit bijvoorbeeld Kastanje, Eik, Douglas. Grenen of Larikshout. Kiest u voor kastanjehout? Dan is het hout bovendien vocht- en schimmelbestendig. Controleer bij de keuze voor Europees Hout wel of het hout het PEC en/of FSC certificaat heeft. Zo weet u zeker dat u een duurzame keuze maakt.

Prijsindicatie: €45,- tot €90,- euro per m2
Levensduur: > 25 jaar

Terras van (tropisch) hardhout

Bent u op zoek naar een terras dat vrijwel geen onderhoud vergt en bijzonder sterk is? Kies dan voor een (tropisch) hardhout zoals Bankirai, Bilinga, Bamboe, Azobe, Massaranduba, Afrormosia, Afzelia, Padouk of Ipé. Vanwege de duurzaamheid is dit materiaal bovendien zeer geschikt als steigerhout. Om het hout mooi te laten vergrijzen is het aan te raden om dit materiaal niet te bewerken met vernis, verf of door te vijzen.

Prijsindicatie: €50,- tot €140,- euro per m2
Levensduur: > 30 jaar

Terras van houtcomposiet (alternatief voor een houten terras aanleggen zonder splinters)

Houtcomposiet is voor de aanleg van een houten tuinterras nog relatief nieuw, maar al behoorlijk populair. Het heeft de looks van hout, maar het gaat hier eigenlijk om een imitatie. Houtcomposiet is namelijk een product dat voor 60% uit samengeperste houtvezels bestaat en voor 40% uit gerecycled plastic of kunststof. Het materiaal heeft als groot voordeel dat het geen water opneemt, niet kan rotten, kromtrekken, splijten en geen splinters afgeeft. Bovendien is het materiaal in veel kleuren verkrijgbaar. Houtcomposiet is daarmee een alternatief van hoog niveau.

Prijsindicatie: €70,- tot €125,- euro per m2
Duurzaamheid: > 100 jaar

Materiaal en benodigdheden

Voor de aanleg van een houten vlonderterras heeft u verschillende materialen, benodigdheden en gereedschappen nodig. Het onderstaande overzicht geeft een zo compleet mogelijk beeld van de benodigdheden weer. Wat u precies nodig heeft is echter afhankelijk van het type terras en de ondergrond.

Tip: huurt u een hovenier in dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de benodigdheden. De hovenier kan alle materialen voor u inkopen en beschikt over de benodigde gereedschappen en machines om het houten buitenterras vakkundig aan te leggen.

Hoe een houten terras aanleggen? Bekijk het hier!

Veiligheidsuitrusting

 • Werkkleding
 • Stevige schoenen
 • Tuinhandschoenen
 • Veiligheidsbril en gehoorbescherming

Machines. gereedschap en hulpmiddelen

 • Houtzaag (elektrisch en / of handzaag)
 • Handboor
 • Hamer
 • Rubberen hamer
 • Schep
 • Kruiwagen
 • Waterpas
 • Metseldraad of uitzettouw
 • Piketpaaltjes
 • Rolmaat

Materialen

 • Houten planken, vlonders of vloerdelen
 • Liggers, onderbalken of steunbalken
 • Funderingspaaltjes
 • Afstandhouders
 • Schroeven
 • Lijm of kit
 • Worteldoek / geotextiel

Houten terras aan laten leggen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige hoveniers vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Stappenplan: hoe een terras van hout aanleggen in 7 stappen

Zelf uw eigen houten tuinterras maken, plaatsen en aanleggen is natuurlijk leuk, maar er is wel kennis voor nodig. Bent u een handige “doe het zelf-er” en heeft u ervaring? Dan kunt u met behulp van het onderstaande stappenplan zelf aan de slag. Het stappenplan bestaat uit 7 stappen. Wilt u weten hoe u een houten tuinterras moet aanleggen? Volg deze stappen op om tot het beste resultaat te komen.

Zelf een houten terras bouwen: een tip vooraf

Heeft u besloten zelf uw eigen houten buitenterras aan te leggen? Werk dan samen met minimaal één ander persoon. De werkzaamheden zijn dan niet alleen sneller afgerond, maar u voorkomt er ook ongelukken mee.

Stap 1

Voorbereidende werkzaamheden

Voordat u met de aanleg van uw houten buitenterras begint legt u alle benodigdheden alvast klaar. Zorg dat alles binnen handbereik is zodat u de werkzaamheden eenvoudig kunt uitvoeren. Maak vervolgens de grond vrij en voer het puin af.

Tip: bekijk onze pagina over de tuin leeghalen en afvoeren kosten

Stap 2:

Uitlijnen van het werkgebied

In de tweede stap markeert u het werkgebied. Dit doet u door rond de randen piketpaaltjes in de grond te slaan en deze te verbinden met metseldraad.

Stap 3

De ondergrond voorbereiden

De derde stap is optioneel en bestaat uit het geschikt maken van de ondergrond. Dat doet u door de grond binnen het werkgebied af te graven en op te hogen met zand, beton, chape, tegels of stabilisé. Om onkruid te weren wordt bovendien het gebruik van anti-worteldoek aanbevolen. Dit materiaal is waterdoorlatend en bovendien erg duurzaam. Daarnaast is het belangrijk om een kleine afloop van 2 graden te creëren. Een grond die waterpas recht is zal namelijk nooit goed kunnen afwateren.

Stap 4:

Paaltjes (fundering)

Ook stap 4 is optioneel en is afhankelijk van het type ondergrond. In deze stap slaat u palen in de grond waar het raamwerk op komt te rusten. Deze poten worden straks verbonden met het raamwerk. Plaatst u het houten tuinterras op een aanbouw of plat dak? Dan kunt u tegeldragers op het EPDM (roofing) plaatsen waar u vervolgens het terras op bouwt.

Stap 5:

Bouw het raamwerk

Een houten terras rust altijd op een raamwerk en in stap 4 wordt dit raamwerk gebouwd. Het raamwerk is een structuur van houten dwarsbalken die evenwijdig aan elkaar liggen met een vaste tussenafstand. Die tussenafstand wordt bepaalt door de breedte en dikte van de planken. Heeft u planken of platen van 20 mm dik en 140 mm breed? Dan mag de ruimte maximaal 40 cm zijn. Hierbij geldt: hoe dikker en breder de plank des te meer afstand je tussen de draagbalken mag nemen. Het raamwerk zelf rust op de ondergrond en wordt indien nodig ook aan de ondergrond bevestigd. Houd in deze stap ook rekening met de aanleg van een eventuele afvoergoot om de waterafvoer te organiseren.

Stap 6:

Terrasplanken op het raamwerk bevestigen

Is het raamwerk klaar en de ondergrond stabiel? Dan kunnen de terrasplanken bevestigd worden door deze aan het houten frame te verbinden. Vergeet niet vooraf de legrichting te bepalen. Het vastmaken van de planken kan op verschillende manieren gedaan worden. Bijvoorbeeld met roestvrijstalen schroeven afboren, kit, of speciale clips. U kunt echter ook kiezen voor een houten terras zonder schroeven. In dat geval gebruikt u een onzichtbare bevestiging zoals een kliksysteem.

Tip: maak het terras niet waterdicht, maar zorgt altijd voor voldoende ruimte tussen de planken.

Stap 7:

Zijkant houten terras afwerken

Heeft u een gekozen voor een houten terras met randafwerking? Dan is dit de laatste stap. Stap 7 is daarmee dus ook optioneel.

Tips voor de aanleg van een houten buitenterras

Om veelgemaakte fouten te voorkomen en kosten te besparen hebben wij waardevolle tips opgesteld. Bekijk de tips hieronder.

Verkleuring van het hout tegengaan

Onbehandeld hout is geweldig mooi, maar zal na verloop van tijd verkleuren. Dit wordt ook wel het vergrijzen van het hout genoemd. Hoewel dit geen negatief effect heeft op de kwaliteit van het terras kan het wel ongewenst zijn. Bijvoorbeeld omdat u de verkleuring niet mooi vindt. Wilt u het hout beschermen en verkleuring tegengaan of voorkomen? Dan kunt u dit op verschillende manieren doen.

De meest eenvoudige manier is door het hout eerst te schuren en vervolgens te impregneren. Door het hout te behandelen met bijvoorbeeld beits (dit wordt ook wel beitsen genoemd) of te lakken is het hout goed beschermt. U kunt het hout ook insmeren met speciale olie of vernissen. De laatste methode is door te verven met speciaal verf voor een houten terras.

Houten tuinterras gericht op het zuiden

Wilt u een houten buitenterras aanleggen die gericht is naar het zuiden? Kies dan voor een donkere houtsoort om verblinding door de zon te voorkomen.

Een houten terras aanleggen dat niet glad is

Hout heeft een vervelende eigenschap. Het kan glad worden en in sommige gevallen zelfs spekglad. Is uw houten terras glad of wilt u dit voorkomen? Breng dan een laag antislip aan.

Kosten besparen

De aanleg van een houten terras brengt de nodige kosten met zich mee, maar gelukkig is het vrij eenvoudig om kosten te besparen. Dat doet u bijvoorbeeld door tijdens een uitverkoop te bestellen. Het kopen van een houten buitenterras tijdens een uitverkoop kan u zo 30% tot 60% aan kosten schelen. Wilt u daarbij de werkzaamheden uitbesteden aan een vakkundig hovenier? Dan bespaart u eenvoudig door de prijzen van hoveniers te vergelijken.

Houten terras laten plaatsen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige hoveniers vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Wat kost een houten terras (laten aanleggen)?

Kiest u voor een luxe houtsoort of houdt u het eenvoudig en kiest u een goedkope oplossing? De kosten van een houten tuinterras zijn voornamelijk afhankelijk van het gekozen hout en de gewenste grootte. Daarnaast worden de kosten beïnvloed door de huur of aanschaf van gereedschappen, een afvalcontainer, machines, overige benodigdheden en de uitvoer van voorbereidende werkzaamheden. Denk hierbij aan worteldoek, zand voor de ophoging van de grond, steunpalen plaatsen, lijm, kit en andere producten.

Richtprijzen houten buitenterras

De richtprijs voor een houten tuinterras ligt tussen de €250,- tot €2500,- euro inclusief het btw tarief van 21% btw. Deze richtprijs is exclusief arbeidsloon. Helaas zegt een richtprijs niet zoveel. Wensen, tuinen en terrassen zijn namelijk uniek. Bent u echter benieuwd welke prijzen u kunt verwachten? Bekijk dan hieronder de gemiddelde prijzen voor een terras van hout van 12 m2.

Type terrasPrijsindicatie Prijsindicatie per m2
Terras van Thermowood€540€45
Terras van Europees hout€800€66
Terras van (tropisch) hardhout€1000€83
Terras van houtcomposiet €1200€100

Zoals u hierboven ziet is een terras van Thermowood de goedkoopste optie.

Goedkoop houten terras aanleggen

Wilt u genieten van een hoogwaardige houtsoort, de werkzaamheden uitbesteden en voordelig uit zijn? Kies er dan voor om de prijzen van hoveniers te vergelijken. U bespaart dan flink op de arbeidskosten. Deze kostenbesparing kan zelfs oplopen tot maar liefst 40%!

Uitbesteden is vaak goedkoper dan zelf doen

Wist u dat het uitbesteden van de klus vaak goedkoper is dan zelf doen? Dat heeft ermee te maken dat hoveniers over alle materialen, gereedschappen en machines beschikken om vakkundig uw houten tuinterras aan te leggen. Bij het uitbesteden van de klus hoeft u deze benodigdheden niet zelf te kopen of te huren.

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Plaats dan meteen gratis een opdracht en ontvang vrijblijvend de prijzen van hoveniers uit uw regio zodat u kunt vergelijken.

Houten terras aanleggen, herstellen, vervangen of renoveren (vernieuwen)

Besteed u werkzaamheden uit? Dan krijgt u ook te maken met arbeidskosten. Bij een hovenier liggen die kosten tussen de €25 tot €45 euro per uur. Deze kosten zijn exclusief de kosten voor de materialen.

Houten terras laten bouwen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige hoveniers vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

Ideeën en voorbeelden

Bent u benieuwd naar wat er zoal mogelijk is en wilt u inspiratie opdoen? Bekijk dan de foto’s en afbeeldingen hieronder en krijg u zo goed mogelijk beeld van de verschillende soorten.

AppartementHouten terras bij appartement? Bekijk en vergelijk de prijzen op Vergelijkhoveniers.nl

Aan huisHouten terras aan huis? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Onder een boomHouten terras onder een boom? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Over een vijverHouten terras over de vijver? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Over zwembad / jacuzziHouten terras over een zwembad of jacuzzi plaatsen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Verhoogd Verhoogd houten terras aanleggen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Aan het waterHouten terras aan het water? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Rond terras / cirkelRond houten terras? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Aan vijverHouten terras aan vijver? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Rond / bij zwembadHouten terras rond - bij - aan het zwembad? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

Op plat dak / verdiepingHouten terras op een plat dak of verdieping plaatsen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

ModernModern houten terras aanleggen? Vergelijk de prijzen van hoveniers!

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.