Boomverzorging laten uitvoeren door een ervaren boomverzorger bij u uit de buurt

Heeft u één of meerdere bomen die boomverzorging nodig hebben? De aangesloten boomverzorgingsbedrijven nemen de klus graag uit handen. Laat de boom bijvoorbeeld snoeien, kandelaberen, kappen of vellen. Via de onderstaande link start u geheel vrijblijvend een prijsvergelijk en ontvangt u de prijzen van boomverzorgers bij u uit de buurt.

> Start nu uw prijsvergelijk

431

Opdrachtgevers hebben via Vergelijkhoveniers.nl een boomverzorger gevonden!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Plaats gratis een klus
 • Ontvang vrijblijvend de prijzen
 • Vergelijk en bespaar tot 40%

Wat is boomverzorging eigenlijk en waarom wordt het toegepast?

Boomverzorging is een vorm van tuinonderhoud waarbij de boom verzorgt wordt zodat deze in een goede conditie blijft. Door een boom de juiste verzorging te geven blijft een boom namelijk krachtig en gezond. Een boomverzorger kan bijvoorbeeld een nieuwe boom planten en de groei begeleiden, een oude boom verzorgen, inspecteren of een boom verplanten, maar ook dode takken snoeien, infecties verhelpen en bomen verwijderen.

De zorg van uw bomen uitbesteden aan een ervaren boomverzorgingsbedrijf bij u in de buurt?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis een klus plaatsen
 • Ontvang vrijblijvende voorstellen van boomverzorgers
 • Vergelijk op basis van reactie, prijs en review

Wanneer en waarom moeten bomen verzorgt worden?

Wanneer en waarom een boom verzorgt moet worden is afhankelijk van het type boom en de conditie van de boom. Ook kunnen externe factoren zoals een storm of infectie invloed hebben. Er zijn acht situaties waarbij een boom in ieder geval verzorging nodig heeft.

 1. Aanplanten van een nieuwe boom
 2. Periodiek snoeien
 3. Mogelijke infecties
 4. Verwijderen van een boom
 5. Schade of onveilige situaties door een storm
 6. De boom groeit scheef
 7. De boom veroorzaakt overlast en / of schade
 8. Verplanten van een boom

1. Aanplanten van een nieuwe boom

Het aanplanten van een boom kan afhankelijk van de grootte zelf gedaan worden. Is de boom bij aanplant al groot? Dan kunt u dit beter door een vakkundig boomverzorgingsbedrijf laten doen. Vervolgens moet de boom verzorgt worden door te bemesten, te bewateren en vormsnoei toe te assen.

2. Periodiek snoeien

Door een boom periodiek te snoeien blijft een boom gezond en sterk. Bovendien raakt de boom niet uit balans en ontstaat er geen scheefgroei. Hoe vaak er gesnoeid moet worden is afhankelijk van het type boom.

3. Mogelijke infecties

Heeft de boom mogelijk een infectie? Laat dan een boomverzorger langskomen om het type infectie te bepalen en een behandelplan op te stellen.

4. Verwijderen van een boom

Moet een boom verwijderd worden en is de boom minder dan 2,5 meter hoog? Dan kunt u de boom mogelijk zelf verwijderen. Let op dat het verwijderen van een boom een flinke klus en niet zonder risico is. Is de boom moeilijk bereikbaar of is de boom hoger dan 2,5 meter? Dan zijn de risico’s vaak groot en kunt u beter een boomverzorger inschakelen.

5. Schade of onveilige situaties door een storm

Bomen kunnen door een storm (ernstig) beschadigd of uit balans raken. Hierdoor kan een boom een gevaar voor de directe omgeving zijn. Is dat het geval? Dan zal de boomverzorger door middel van snoeien of kappen het gevaar wegnemen.

6. De boom groeit scheef

Het is aan te raden om bij de aanplant van de boom de groei te “begeleiden”. Hiermee wordt scheefgroei namelijk voorkomen. Bomen die tijdens de groei niet begeleid worden groeien vaak scheef en raken uit balans waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Wanneer een scheef gegroeid is dan zal het boomverzorgingsbedrijf door middel van snoeien de boom terug in balans brengen.

7. De boom veroorzaakt overlast en / of schade

Is de boom te groot geworden? Dan kan deze op verschillende manieren overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld door te veel vallende bladeren en schaduwvorming. Ook kunnen takken gebouwen of andere objecten raken waardoor schade ontstaat. In dergelijke gevallen zorgt de boomverzorger door middel van kappen of snoeien ervoor dat de boom geen overlast meer veroorzaakt.

8. Verplanten van een boom

Voordat een boom verplant wordt zal het boomverzorgingsbedrijf de boom eerst snoeien. Een jaar later kan de boom verplant worden. Het verplanten van bomen is riskant werk. Bovendien vraagt het verplanten van bomen een zorgvuldige voorbereiding. Laat dit daarom altijd door een hovenier doen.

Door boomverzorging toe te passen blijft de boom in een optimale conditie of wordt de boom op een vakkundige manier verwijdert

Waarom de boomverzorging door een boomverzorger laten doen?

Er zijn verschillende redenen waarom het verzorgen van bomen beter door een boomverzorgingsbedrijf kan worden gedaan.

1. Kennis van bomen en grond

Een boomverzorger beschikt over een ruime hoeveelheid kennis op het gebied van bomen, grondsoorten en verzorging. Daarom kan een boomverzorgingsbedrijf een boom in optimale conditie houden of brengen.

2. In het bezit van alle benodigdheden

Voor het verzorgen van bomen zijn verschillende specialistische gereedschappen, materialen en soms ook machines nodig. Boomverzorgers beschikken over deze benodigdheden.

3. Verzekert tegen risico’s

Veel van de boomverzorgingswerkzaamheden zijn niet zonder risico. Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van takken op grote hoogte en het kappen van bomen. Vanwege deze risico’s zijn de bedrijven altijd goed verzekert.

4. Goedkoper dan zelf doen

Om bomen goed te verzorgen zijn vaak verschillende gereedschappen, materialen en machines nodig die niet in een gemiddelde tuinschuur liggen. Omdat het huren van deze materialen vaak erg duur is, is het inschakelen van een boomverzorgingsbedrijf goedkoper. Bent u benieuwd naar de prijzen van boomverzorgingsbedrijven bij u uit de buurt? Vergelijk dan vrijblijvend de prijzen via de onderstaande link.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Welke spullen en uitrusting zijn er voor boomverzorging nodig?

De spullen, uitrusting en overige benodigdheden die nodig zijn om bomen te verzorgen zijn afhankelijk van het soort verzorging. Voor bijvoorbeeld het kappen van een boom zijn andere materialen nodig dan voor het snoeien of verplanten van een boom.

boomverzorger met uitrusting en gereedschap

Materiaal en gereedschap die bij boomverzorging nodig zijn:

Om bomen te verzorgen en de veiligheid te waarborgen zijn de onderstaande materialen en spullen onmisbaar.

 • klimmateriaal
 • handzaag
 • kettingzaag / accumotor zaag
 • helm
 • beschermende kleding
 • klimtouw
 • klimset
 • schoenen
 • klimgordel
 • klimlijnen
 • veiligheidbril

Wilt u de boom zelf verzorgen? Houd dan rekening met hoge huurkosten. Een boomverzorger inhuren is meestal goedkoper. Bent u benieuwd naar de prijzen? Start dan geheel vrijblijvend een prijsvergelijk en ontvang een kostenoverzicht van boomverzorgers bij u uit de buurt.

> Start nu uw prijsvergelijk

De prijzen van verschillende boomverzorgers vergelijken?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Gratis en vrijblijvend
 • Vakkundige hoveniers vergelijken
 • Bespaar 20% tot 40%

8 boomverzorging tips

Voordat u begint met de verzorging van bomen raden wij het aan om de onderstaande tips te lezen.

 1. Voorkom dat de boom fietspaden, voetpaden, smalle straten of een doorrijhoogte blokkeren. Schade door dergelijke belemmeringen worden op de eigenaar van de boom verhaalt.
 2. Plant u een nieuwe boom? Laat dan een boomverzorger de boom tijdens de groei begeleiden om scheefgroei te voorkomen.
 3. Het snoeien van een boom houdt een boom gezond en in balans. Zorg er daarom voor dat de boom regelmatig gesnoeid wordt.
 4. Onderneem direct actie wanneer een boom niet goed groeit of tekens van verzwakking vertoont.
 5. Het gebruik van een ladder is onveiliger dan klimtechnieken toepassen. Bij het gebruik van een ladder is de persoon op de ladder vaak niet gezekerd. Een vallende tak kan op de ladder vallen waardoor de ladder uit balans raakt.
 6. Moet de boom gekapt worden? Controleer dan altijd bij de plaatselijke gemeente of er een kapvergunning nodig is.
 7. Heeft u een openhaard? Dan kan het hout na het snoeien van takken of het kappen van de boom tot haardhout verwerkt worden.
 8. Moet de boom behouden worden, maar wilt u wel drastisch snoeien? Kies dan voor kandelaberen.

Wat zijn de kosten van boomverzorging?

De kosten die een boomverzorger in rekening brengt zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Een grote boom laten verwijderen is bijvoorbeeld duurder dan een boom snoeien. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van het uurloon en de inzet van gereedschappen en machines.

Wilt u boomverzorgingswerkzaamheden laten uitvoeren en bent u benieuwd naar de prijzen? Start dan geheel vrijblijvend een prijsvergelijk en ontvang een overzicht van de kostprijs van meerdere boomverzorgers bij u uit de buurt.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.