Met deze 6 tips bespaart u kosten op het onderhoud van uw tuin

In het onderstaande overzicht vindt u 5 slimme bespaartips waarmee u de kosten van uw tuinonderhoud aanzienlijk lager maakt. Niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Lees daarom snel verder.

Bespaartip 1 – vang het regenwater op

Tijdens de warme perioden is het belangrijk om uw tuin regelmatig te besproeien. Het is alleen zonde om dat met drinkwater te doen. Jaarlijks verbruikt een huishouden in Nederland gemiddeld 1300 liter aan drinkwater voor het besproeien van de tuin. Zonde van het drinkwater en slecht voor de inhoud van uw portemonnee.

“Gelukkig” regent het in Nederland vaak en dat biedt kansen. Bij de plaatselijke sloop of een kringloopwinkel kunt u eenvoudig aan een grote ton komen. Plaats de ton in uw tuin en vang het regenwater op. Gebruik het water vervolgens om in de lente en zomer uw borders en gazon te besproeien. Bovendien is het regenwater goed te gebruiken om uw tegels en tuinmeubelen schoon te maken.

Bespaartip 2 – kies voor meerjarige planten

De naam zegt het al. Meerjarige planten gaan meerdere jaren mee en zijn daarom goedkoper dan eenjarige planten. Bovendien is de kans dat een meerjarige plant in de winter sterft een stuk kleiner. Minder vaak planten vervangen betekend lager kosten.

Bespaartip 3 – eigen gewassen kweken

Wilt u uw tuin er mooi en gezond bij staat en wilt u letterlijk en figuurlijk de vruchten van uw tuin plukken? Start dan met het kweken van groente en fruit. Fruitbomen geven ieder jaar weer vers fruit waardoor niet alleen de kosten van uw tuinonderhoud lager worden. U bespaart ook op de kosten voor uw boodschappen.

Bespaartip 4 – deel tuingereedschap met uw buren

Het aanschaffen van tuingereedschap is vaak duur. Bovendien gebruikt u een heggenschaar of hark niet iedere dag. Het is daarom zonde om zelf al het tuingereedschap te kopen. Vraag uw buren om samen te werken en leen het tuingereedschap van elkaar. Zo doen de boeren dat in Nederland ook.

Bespaartip 5 – gooi nooit oude spullen of materialen weg

Veel spullen of materialen in uw tuin die verouderd zijn en vervangen moeten worden kunnen vaak een tweede leven krijgen. Gooi daarom nooit zomaar iets weg. Er bestaan talloze websites waarop u uw spullen voor een klein bedrag of gratis kunt aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan uw tuinset, een metalen gieter of uw oude bestrating.

Bespaartip 6 – besteed het onderhoud aan uw tuin uit

Het klinkt wellicht vreemd om het onderhoud aan uw tuin uit te besteden en gelijktijdig kosten te besparen. Toch bespaart u op deze manier kosten. Hoveniers, maar ook tuinmannen onderhouden tuinen op een duurzame manier. Hierdoor worden de uiteindelijke onderhoudskosten van uw tuin lager.

Snel in contact komen met tuinmannen en hoveniers bij u uit de buurt en kosten besparen door de prijzen te vergelijken?

4257 opdrachtgevers
beoordeelde onze dienst met een 8,5.

2103

Opdrachten geplaatst

1754

Opdrachten uitgevoerd

1072

Vakkundige hoveniers

Alleen hoveniers met een geldige kvk inschrijving kunnen zich inschrijven. Bovendien worden de hoveniers continue gemonitord en zijn de meeste hoveniers aangesloten bij keurmerk brancheorganisaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergelijk hoveniers uit uw regio op basis van de offerte, reactie en prijs.